Sparle si soparle 11 februarie 2012

duminică, 10 februarie 2013

Sparle si soparle 11 februarie 2012

• Toată lumea ştie că săptămâna trecută, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit cu directorul general al Oltchim, Mihai Bălan, prilej cu care primul dintre ei i-a mulţumit public managerului de la combinatul chimic pentru activitatea depusă în ultimele cinci luni. Potrivit informaţiilor care circulă în cadrul combinatului, autorităţile ar pregăti pentru Bălan o funcţie mult mai înaltă, de secretar de stat în unul din ministerele cu profil economic.

Numirea ar putea fi o mulţumire pentru felul în care a fost gestionată situaţia de la Oltchim. Planul de restructurare despre care se vorbeşte ar include concedieri masive. Nu este exclusă însă nici închiderea Oltchim, aceasta fiind, se pare, una din variantele luate în calcul în negocierile dintre autorităţi şi FMI. În prezent, Oltchim funcţionează la mai puţin de 7% din capacitate.

• Pentru a treia oară în ultimele două săptămâni, primarul Emilian Frâncu a modificat criteriile la licitaţia privind atribuirea contractului de promovare a potenţialului turistic şi ecleziastic al Râmnicului. Ultima dată s-a întâmplat vineri, 8 februarie, când pe nepusă masă edilul şef al Râmnicului a schimbat din pix termenul pentru deschiderea ofertelor (amânat cu două săptămâni), precum şi valoarea proiectului, ce a fost majorată la 7 miliarde de lei vechi (peste 160.000 euro). “Ziarul de Vâlcea” va continua să monitorizeze atent toată procedura de atribuire a acestui contract!

• Pentru că tot este la modă “scandalul steagurilor”, aducem în atenţia autorităţilor din domeniu o încălcare flagrantă a legii şi a bunului simţ, ce se petrece chiar în buricul târgului numit Râmnicu Vâlcea. La sediul societăţii de furnizare energie electrică CEZ Oltenia (fostă Electrica), de pe strada Știrbei Vodă, este arborat chiar pe faţada imobilului... steagul Cehiei, deşi noi ştiam că Râmnicul este o localitate din judeţul Vâlcea şi ţara numită România....

• Îl atenţionăm pe primarul Emilian Frâncu să nu cupleze la afacerea penală pusă în scenă de baronul toxic de la Oltchim, referitoare la retrocedarea terenului pe care este amplasat terenul de fotbal de lângă barajul din Nord. În spatele aşa-zisului proprietar se află baronul chimic care face presiuni asupra funcţionarilor din Primăria Râmnicu Vâlcea. Se pare că acesta a luat deja şi un avans de la un lanţ de supermarketuri care intenţionează să construiască un supermarket în zona cu pricina.

• Mădălin Chiriţă, şoferul directorului Marinoiu de la Prelcet Govora (ajuns mare economist), are o problemă cu bidoanele de motorină. I se cam lipesc de portbagajul maşinii personale. Acesta se foloseşte de “intervenţieÔÇ£ frecvent. Culmea este că toţi şoferi de pe maşinile de intervenţie au maşini pe motorină. Vom reveni cu detalii! Ce ziceţi, domnule Marinoiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe