S-a înmulţit alarmant numărul furturilor din magazinele amplasate în Rm. Vâlcea

miercuri, 6 februarie 2013

• Sărăcia îi împinge pe mulţi oameni la gesturi disperate

S-a înmulţit alarmant numărul furturilor din magazinele amplasate în Rm. Vâlcea

Marţi, 5 februarie, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, în jurul orei 14.51, au fost sesizaţi cu privire la faptul că agentul de pază al unui magazin alimentar a surprins o persoană de sex masculin ce nu a achitat contravaloarea unor bunuri alimentare. În urma deplasării la faţa locului, a fost identificat P. Cristian, de 37 ani, din municipiul Botoşani care a încercat să treacă de casa de marcat cu o sticla de băuturi alcoolice, care se afla ascunsă într-un buzunarul.

La data de 5 februarie, în jurul orei 11.30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie a fost surprinsă în timp ce încerca să părăsească un punct de lucru fără a achita contravaloarea unor bunuri alimentare şi nealimentare. A fost identificată A. Firuţa, de 21 ani, care a sustras bunuri în valoare de 87,28 lei.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, în jurul orei 18.00, au fost dirijaţi prin SNUAU 112 să se deplaseze la un spaţiu comercial, întrucât agentul de pază a sesizat că a depistat un minor care a sustras produse nealimentare. La faţa locului au fost identificaţi V. R., de 13 ani, G. Claudia, de 28 de ani şi M. Ramona, de 24 de ani, cele două femei fiind sancţionate contravenţional conform articolului 3 din legea 61/1991 rep. Faţă de persoanele depistate au fost întocmite actele procedurale, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale.

În data de 4 februarie, ora 14.46, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată, prin sistemul de urgenţă 112, cu privire la faptul că într-o societate comercială, ce are ca obiect de activitate vânzarea de produse alimentare, a fost surprinsă o persoană în timp ce sustrăgea de pe raft băuturi alcoolice. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, aspectele sesizate se confirmă, la faţa locului fiind identificat T. Ion, de 41 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a recunoscut că a sustras produsul pentru consum propriu.

La data de 4 februarie a.c., ora 15.08, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că reprezentanţii unei societăţi comerciale împreună cu agenţii de pază au surprins un tânăr care a sustras produse cosmetice. La faţa locului a fost identificat C. I., de 15 ani, din comuna Câineni, care a trecut de casa de marcat fără să achite. În cauză, au fost întocmite documente procedurale, cercetările urmând a fi efectuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, prejudiciul fiind recuperat.
Având în vedere că magazinele sau societăţile comerciale reprezintă un punct de atracţie pentru hoţi, poliţiştii recomandă atât administratorii, cât şi vânzători, aplicarea unor măsuri preventive pentru a-i descuraja pe infractori: instruiţi-vă personalul - angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant, modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţa în relaţiile cu publicul etc.; montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială; asiguraţi paza şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil; aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase; dacă vă prezentaţi produsele in vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse; de asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat; casele de bani pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi. Oglinzile vă pot ajuta să supravegheaţi ceea ce se întâmplă în colţurile unde în mod normal nu ajungeţi cu privirea, iar camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor. Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în cazul furtului. Nu uitaţi! Făcând suspectul să-şi dea seama că este supravegheat este echivalent adesea cu a evita infracţiunea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe