Problemele financiare pun în pericol campania echipei Oltchim în Liga Campionilor

miercuri, 6 februarie 2013

Problemele financiare pun în pericol campania echipei Oltchim în Liga Campionilor

Cu salariile restante, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au pierdut duminică seară primul meci din actualul sezon al Ligii Campionilor, 22-23, în faţa formaţiei maghiare Ferencvaros Budapesta. Allison Pineau a fost duminică seară cea mai bună jucătoare a campioanei României. Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat cu stângul în grupele principale ale Ligii Campionilor, după ce a cedat surprinzător, pe teren propriu, scor 22-23 (9-10), în faţa formaţiei maghiare Ferencvaros Budapesta.

În cealaltă partidă a Grupei a IIa, Krim Ljubljana a învins formaţia rusă Zvezda Zvenigorod, în deplasare, scor 24ÔÇô29. Înfrângerea de duminică seară, prima din actuala ediţie a Ligii Campionilor, le-a readus cu picioarele pe pământ pe “galacticele” de la Vâlcea, care erau văzute ca principale favorite la câştigarea trofeului. După parcursul fără greşeală în Grupa A, unde a dat de pământ cu Randers, Hypo Viena şi Buxtehuder, şi rezultatul tragerii la sorţi a grupelor principale, specialiştii o vedeau pe campioana României cel puţin în finală.

“Am avut noroc”, spuneau vâlcencele, după tragerea la sorţi din noiembrie, de la Viena. Locul secund în Grupa C, după norvegiencele de la Larvik HK, unguroaicele pregătite de Gabor Elek le-au dat mari bătăi campioanelor României, pe care le-au condus la un moment dat şi cu şapte goluri diferenţă!

Abandonate de Combinat

Din păcate, lui Vestergaard îi va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să le motiveze pe elevele sale, multe dintre ele neplătite de luni bune. Falimentul Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a dat peste cap activitatea clubului oltean, care depindea practic de colosul industrial.
“Injecţiile” financiare primite de “galactice” după ruptura de combinat n-au fost însă suficiente pentru a acoperi imensul buget al echipei, stabilit în perioada în care banii nu reprezentau o problemă la Vâlcea. Calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor a venit într-un moment în care salariile erau la zi.

Salarii de fotbalişti

Oltchim Râmnicu Vâlcea se numără printre cluburile care plătesc cel mai bine în handbalul european. Cel puţin teoretic, pentru că, practic, gruparea vâlceană are o mulţime de restanţe financiare către jucătoare. Acesta ar putea fi şi motivul pentru care atmosfera din tabăra Oltchimului nu mai e cea din trecut. Cu un fond lunar de salarii uriaş, aproximativ 250.000 de euro, restanţele către jucătoare s-au adunat, la fel şi nemulţumirile. Sunt voci care susţin că unele jucătoare sunt cu salariile la zi, în timp ce altele aşteaptă de două şi chiar de trei luni ca banii să le intre în conturi.

Katarina Bulatovici are cel mai mare salariu

Cele mai mari salarii de la Oltchim le au vedetele aduse din străinătate anul trecut, Katarina Bulatovici (foto) - 17.000 de euro lunar, şi Allison Pineau - 12.000 de euro. După retragerea sprijinului financiar al Combinatului Oltchim, echipa de handbal e susţinută, cel puţin până la finalul acestui sezon, de Petrom şi de Primăria Municipiului Bucureşti. Alte câteva firme mici din Râmnicu Vâlcea susţin şi ele cu cât pot campioana României. Duminică, Oltchim are programată o nouă partidă în Grupa a II-a principală a Ligii Campionilor. Fetele danezului Jakob Vestergaard vor da piept, în Slovenia, cu formaţia Krim Ljubljana. Trupa pregătită de Tone Tiselj a debutat cu o victorie în această fază a competiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe