OMV ÔÇô PETROM are obligaţia să repare drumurile, pe care le strică în judeţ

miercuri, 6 februarie 2013

OMV ÔÇô PETROM are obligaţia să repare drumurile, pe care le strică în judeţ

Sute de miliarde de lei au fost investite de-a lungul ultimilor cinci ani în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere din judeţ, însă o parte din aceste eforturi financiare au fost compromise de către unii participanţi la trafic din cauza mijloacelor lor de transport de mare tonaj. În această categorie intră şi SC OMV ÔÇô PETROM care are în exploatare în judeţul Vâlcea mai multe câmpuri şi parcuri de sonde şi care foloseşte utilaje rutiere cu greutate şi dimensiuni peste maximele admise.

Încă din toamna anului trecut, cu adresa nr.14.756, Consiliul Judeţean Vâlcea a cerut conducerii Zonei de producţie II Oltenia a OMV ÔÇô PETROM să aloce fonduri băneşti pentru consolidarea infrastructurii rutiere şi să execute lucrări de refacere a părţii carosabile pe drumurile judeţene 644, Mologeşti-Berbeşti-Olteţani-limită jud.Olt, 643, Laloşu-Făureşti, 678F-Stoileşti, precum şi pe drumurile comunale 36 şi 67 din aceleaşi zone.

Deoarece participantul la trafic a continuat să circule pe drumurile sus-amintite fără să-şi asume obligaţii pentru repararea tronsoanelor afectate, la începutul acestei luni, s-a revenit cu adresa nr. 968, atrăgând atenţia conducerii zonale a PETROM că, potrivit prevederilor Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 (art.40, pct.11) privind regimul drumurilor, trebuie să cuprindă în devizele generale ale lucrărilor de bază şi fonduri necesare pentru consolidarea infrastructurii pe tronsoanele de drumuri judeţene şi de interes local afectate de mijloacele sale de transport. În acest scop, cărăuşul are obligaţia să încheie, după caz, cu Consiliul Judeţean sau consiliile locale protocoale de predare-primire a tronsoanelor de drumuri utilizate.

- Pentru sensibilizarea conducerii zonale a PEROM ÔÇô a precizat preşedintele ION CÎLEA ÔÇô am atras atenţia că, în cazul nerespectării obligaţiilor legale ce-i revin, vom condiţiona emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie în funcţie de respectarea prevederilor Legii nr.50/1991 şi, implicit, de încheierea protocoalelor de predare-primire a tronsoanelor de drumuri. Trebuie înţeles odată pentru totdeauna că cine strică, trebuie să şi repare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe