Sparle si soparle 4 februarie 2013

duminică, 3 februarie 2013

Sparle si soparle 4 februarie 2013

• Situaţie explozivă, la propriu, pe platforma chimică..... Duminică la prânz, o parte din instalaţiile funcţionale de la Oltchim erau pe punctul de a sări în aer pentru că nu a mai existat aprovizionarea cu materia primă - propilenă. Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria, a atras atenţia la televiziunea Digi 24 că exista riscul unei catastrofe la Oltchim pentru că vagoanele cu propileană au fost blocate în staţia CFR din Craiova. Se pare că cei de la CFR au luat acestă măsură extremă (care ar putea pune în pericol şi bruma de producţie de la Oltchim), întrucât combinatul chimic nu a plătit nici un euro din datoriile de zeci de milioane de euro.

• Lapte stricat şi cornuri parţial mucegăite, asta au primit elevii din cinci judeţe, printre care şi Vâlcea, în primul semestru de şcoală. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au controlat 747 şcoli, 427 grădiniţe, 29 producători şi 15 distribuitori şi au găsit mai multe nereguli. În judeţul Vâlcea, producătorul Vlăsia din Argeş (unde patron este controversatul Aurel Săvulescu) a luat amendă de 300 milioane de lei vechi pentru distribuirea de cornuri parţial mucegăite. Controlul a fost făcut în perioada 17 septembrie - 21 decembrie 2012, iar inspectorii au verificat modul de aplicare a prevederilor legale privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial.

• Fostul boss de la Oltchim, Constantin Roibu, nu poate sta deoparte de fostul birou de la etajul I al clădirii administrative a societăţii. Cu toate că a fost “exilat” din funcţie de peste 6 luni, Roibu şi-a găsit un “cuib” de birou tot la etajul I, în timp ce directorul general Mihai Bălan îşi desfăşoară activitatea prin sălile de protocol ale Oltchim de la parterul clădirii.

• Consăteanul ministrului Chiţoiu, vâlceanul Ovidiu Titel Ursărescu, director adjunct Vânzări în cadrul Complexului Energetic Oltenia, nu are terenuri şi nici case pe numele său. Se laudă însă cu două maşini: un Peugeot 405 şi un VW Passat din 2006. Are două credite, probabil în lei, pentru că nu menţionează moneda în declaraţia de avere, de 89.000 şi respectiv 19.310, scadente peste 4-5 ani. Fostul şef al departamentului de achiziţii publice de la EMC Berbeşti a câştigat anul trecut circa 50.000 de lei, iar soţia, angajată la aceeaşi unitate, ca şef birou contabilitate, a adus în casă alţi circa 40.000 de lei. La care se adaugă 5000 de lei pentru că a ţinut contabilitatea unui SRL.

• Liderul de sindicat Ion Gheorghe de la CET Govora are zilele numărate la conducerea sindicatului “LibertateaÔÇ£. Membrii sindicatului sunt foarte nemulţumiţi de (in)activitatea acestui purtător de geantă diplomat aiurea-n tramvai prin secţiile CET-ului. Gheorghe încasează zeci de milioane de lei (vechi) lunar pentru activitatea sa de tăietor de frunze la câini şi se plimbă cu un autoturism Skoda Octavia ce aparţine CET Govora. Gheorghe, un sfat prietenesc, ia-ţi valiza şi du-teeeeeee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe