PIEȚE PREST, singura societate care a dovedit că ştie să administreze Ștrandul Ostroveni

duminică, 3 februarie 2013

• Proiectul “Reabilitare Bază de agrement Ostroveni” intră în linie dreaptă

PIEȚE PREST, singura societate care a dovedit că ştie să administreze Ștrandul Ostroveni

Săptămâna trecută, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au luat mai multe decizii cu privire la actualizarea documentaţiei la proiectul cu finanţare europeană “Reabilitare Bază de Agrement Ostroveni”. În cadrul şedinţei, consilierul local PDL Grigore Crăciunescu a atras atenţia asupra situaţiei salariaţilor de la societatea Pieţe Prest, în cazul în care această societate nu va câştiga administrarea ştrandului după modernizare. Însă, primarul Emilian Frâncu a dat asigurări că vor fi impuse condiţii foarte stricte pentru participare la licitaţie, iar experienţa în administrarea unor baze de agrement similare va fi o condiţie esenţială. Oricum, SC Pieţe Prest SA a dovedit că ştie să administreze foarte bine Baza de Agrement Ostroveni: curăţenia era impecabilă, preţurile la bilete erau acceptabile, personalul este bine pregătit, iar oamenii care au venit la ştrand s-au declarat mulţumiţi de condiţii.

Revenind însă la şedinţa Consiliului Local de miercuri, 30 ianuarie, trebuie să mai spunem că s-a decis actualizarea devizului genaral, aferent documentaţiei de avizare a lucrărilor de interventii la obiectivul de investitii “Reabilitare şi modernizare Bază de agrement Ostroveni în municipiul Râmnicu Vâlcea”. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 337/186 din 18 decembrie 2012 s-au aprobat noii indicatori tehnico-economici aferenţi documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii la acest obiectiv de investiţii (ca urmare a finalizării fazei de elaborare a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie) la valoarea totală de circa 32 milioane de lei cu TVA, respectiv 7,58 milioane de euro, la cursul euro de la data de 1 martie 2011 a elaborării documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii. În urma transmiterii cererii de finanţare şi a documentaţiei tehnico-economice aferente, la ADR Sud Vest Oltenia, Direcţia Programe Externe din cadrul Primăriei Râmnicului a primit Solicitarea de clarificări nr.793/18 ianuarie 2013. Punctul 7 din solicitarea ADR Sud Vest Oltenia se referă la actualizarea devizului general cu cel puţin 12 luni înaintea depunerii cererii de finanţare.

Astfel, actualizarea devizului general este necesară, urmare a modificării cursului euro de la data 1 martie 2011 pentru l euro - 4,21 lei, la data de 21 ianurie 2013 pentru l euro - 4,348 lei. Având în vedere modificarea cursului euro, s-a decis actualizarea devizului general aferent documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul “Reabilitare şi modernizare Bază de agrement Ostroveni în municipiul Râmnicu Vâlcea” la suma totală de 7,34 milioane de euro cu TVA, din care partea de construcţii-montaj reprezintă 4,87 milioane de euro. Mai spunem că proiectul “Reabilitare şi modernizare Bază de agrement Ostroveni în municipiul Râmnicu Vâlcea” face parte din lista proiectelor de rezervă finanţabile prin POR 2007-2013 - Axa prioritară 1 sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere; Domeniul major de intervenţie 1.1 - planuri integrate de dezvoltare urbană, sub-domeniul poli de dezvoltare urbană.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe