Omul de afaceri Constantin Dumitrescu, ţepuit cu 22 miliarde lei de finul fostului primar Mircia Gutău

miercuri, 30 ianuarie 2013

Dosarul falimentului Dancomar (I)

Omul de afaceri Constantin Dumitrescu, ţepuit cu 22 miliarde lei de finul fostului primar Mircia Gutău

O grupare de tip infracţional din Râmnicu Vâlcea l-a înşelat pe cunoscutul om de afaceri vâlcean Constantin Dumitrescu cu suma de 22 miliarde lei vechi. Escrocul principal: Ion Georgescu, fostul patron al SC DANCOMAR SRL, cu largul concurs al notarului public Mariana Gutău.

Bani pentru şase apartamente

În anul 2008, Dumitrescu a încheiat cu societatea lui Georgescu un antecontract de vânzare cumpărare, prin care se angaja să achite suma de 825.527 euro reprezentând contravaloarea a şase apartamente plus un garaj în blocul de locuinţe, pe care Dancomar îl construia pe terenul de pe strada General Magheru, de lângă Casa de Asigurări de Sănătate. În actul încheiat la fina lui Georgescu, notarul Mariana Gutău, soţia fostului primar Mircia Gutău, se precizează: “Promitentă vânzătoare S.C. "DANCOMAR" S.R.L., prin reprezentanţi, se obligă să transmită prin vânzare promitentului cumpărător DUMITRESCU CONSTANTIN, dreptul de proprietate asupra următoarele imobile situate în mun. Rm. Vâlcea, str. Genera] Magheru, nr. 29, jud. Vâlcea şi anume: apartamentul nr. 1, cu o arie de 143,60 mp (arie apartament necompartimentat) şi terasă în suprafaţă de 12 mp, situat Ia parterul blocului de la adresa menţionată, împreună cu cotă indiviză aferentă apartamentului din părţile comune ale blocului şi din terenul în suprafaţă de 662,51 mp; apartamentul nr. 2, cu o arie de 82,70 mp (arie apartament necompartimentat) şi terasă în suprafaţă de 11,70 mp, situat Ia parterul blocului de la adresa menţionată, împreună cu cotă indiviză aferentă apartamentului din părţile Comune ale blocului şi din terenul în suprafaţă de 662,51 mp; apartamentul nr. 3, tu o arie de 123,40 mp (arie apartament necompartimentat) şi terasă în suprafaţă de 12 mp, situat la parterul blocului de la adresa menţionată, împreună cu cotă indiviză aferentă apartamentului din părţile comune ale blocului şi din terenul în suprafaţă de 662,51 mp; apartamentul nr. 1, cu o arie de 143,60 mp (arie apartament necompartimentat) şi terasă în suprafaţă de 12 mp, situat Ia etajul I al blocului de la adresa menţionată, împreună cu cotă indiviză aferentă apartamentului din părţile comune ale blocului şi din terenul în suprafaţă de 662,51 mp; apartamentul nr. 2, cu o arie de 82,70 mp (arie apartament necompartimentat) şi terasă în suprafaţă de 11,70 mp, situat la etajul I al blocului de la adresa menţionată, împreună cu cotă indiviză aferentă apartamentului din părţile comune ale blocului şi din terenul în suprafaţă de 662,51 mp; apartamentul nr. 3, cu o arie de 123,40 mp (arie apartament necompartimentat) şi terasă în suprafaţă de 12 mp, situat la etajul I al blocului de la adresa menţionată, împreună cu cotă indiviză aferentă apartamentului din părţile comune ale blocului şi din terenul în suprafaţă de 662,51 mp; un loc de parcare în garajul amplasat la subsolul blocului, loc de parcare care poate consta şi într-o cotă indiviză din garaj ce va permite promitentului cumpărător un loc de parcare.ÔÇ£

Dumitrescu, cumpărător de bună credinţă

Cumpărător de bună credinţă, Dumitrescu a achitat pe loc şi un avans substanţial, aşa cum reiese din acelaşi document: “Preţul vânzării, stabilit de comun acord, este de 825.527 (optsutedouăzecişicincimii cincisutedouăzecişişapte) euro, preţ ce include TVA, plătibil în echivalent lei la curs BNR din ziua plăţii, dar nu mai puţin decât cursul de schimb al BNR leu/euro de astăzi data autentificării. Din preţul vânzării, suma de 933.540,72 (nouăsutetreizecişitreimiicincisute patruzeci,72) lei, echivalentul a 247.658 (douăsuteşaizecişiunamiipatrusuteşaisprezece) euro, reprezentând 30% din preţul de. vânzare cu TVA, a fost achitată astăzi, data încheierii- prezentului antecontract, prin virament bancar, în contul societăţii promitente vânzătoare cu nr. RO73BRBE390SV01805823900, deschis la BRD Rm. VâlceaÔÇ£. Diferenţa urma să fie plătită astfel: suma de 330.211 (treisutetreizecimiidouăsuteunsprezece) euro, în echivalent lei reprezentând 40% din preţul de vânzare cu TVA se plăteşte în termen de 10 zile, calendaristice de la data la care promitentul cumpărător a fost înştiinţat în scris de către'-i promitentă vânzătoare despre faptul că blocul este ridicat la roşu şi este realizat şi acoperişul. Ultima parte în sumă de 247.658 (douăsuteşaizecişiunamiipatrusuteşaisprezece) euro, în echivalent lei, reprezentând 30% din preţul de vânzare cu TVA, se va plăti la data semnării contractului de vânzare cumpărare în formă autentică, în faţa Notarului Public.

Interesant este că fina Mariana Gutău i-a întocmit finului Ion Georgescu un contract sută la sută favorabil, introducând clauze prin care promitentul cumpărător pierdea 30 la sută din sumele deja virate dacă nu achita la timp una dintre tranşe ((pact comisoriu de grad IV), aşa cum reiese din act: “Promitentul cumpărător nu are nici un drept asupra imobilelor pe toată durata de derulare a prezentului antecontract până la încheierea contractului de vânzare cumpărare în formă autentică, iar în cazul în care prezentul antecontract va fi reziliat din orice motive, comitentul cumpărător declară că este de acord să manifeste pretenţii numai asupra sumelor avansate şi nu asupra imobilelor, obligându-se să nu manifeste nici o pretenţie materială, civilă sau comercială, după caz, asupra imobilelorÔÇ£ ÔÇô scrie notarul Mariana Gutău.

Țeparul Ion Georgescu a premeditat totul

În acest moment trebuie precizat că omul de afaceri Constantin Dumitrescu a acceptat să intre în această afacere datorită fostului asociat al lui Ion Georgescu, Dumitru Buşe, preşedinte al Consiliului Judeţean la data respectivă. Numai că imediat după decesul lui Buşe, Georgescu şi-a dat arama pe faţă şi şi l-a lăsat cu buza umflată pe Constantin Dumitrescu. Blocul a fost în cele din urmă finalizat, însă administratorul de la Dancomar a forţat intrarea în faliment a societăţii, special pentru a nu-i mai da nici un apartament lui Dumitrescu şi pentru a nu-i ceda nici un imobil moştenitorilor fostului său asociat, soţia lui Dumitru Buşe şi copiii acestuia. Aşadar, se poate spune, fără teama de a greşi, că Georgescu a acţionat premeditat în acţiunea de ţepuire a creditorului Constantin Dumitrescu, dar şi a moştenitorilor lui Dumitru Buşe. În aceşti ani, Ion Georgescu, pe mână cu lichidatorii judiciari Diaconu şi Șchiopu, ce s-au perindat pe la SC Dancomar SRL, a avut “grijăÔÇ£ ca afaceristul păgubit Dumitrescu şi familia Buşe, principalii creditori, să nu recupereze nici macar...un leu.

Grav şi chiar penal este faptul că Ion Georgescu a reuşit să vândă ILEGAL mai multe apartamente din blocul situat în strada General Magheru. Contractele respective vor fi declarate nule de instanţa de judecată. “Ziarul de VâlceaÔÇ£ va încerca printr-un serial de investigaţii jurnalistice să facă lumină în acest caz. Autorităţile nu trebuie să se lase înşelate de acest grup infracţional, cu legături în administraţia locală şi în justiţie, ce a regizat un faliment forţat plus alte ilegalităţi pe bandă rulantă. (Va urma)

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe