Deputatul Constantin Mazilu bagă la înaintare firma de apartament Bogdan Construct, la licitaţia de la Fârtăţeşti

miercuri, 23 ianuarie 2013

În atenţia DNA! Există indicii că:

Deputatul Constantin Mazilu bagă la înaintare firma de apartament Bogdan Construct, la licitaţia de la Fârtăţeşti

• Cine va da cu subsemnatul la DNA: Dinu Georgeta - preşedinte; Rădulescu Doina, Tufar Doina, Enăcache Dumitru, Anghel Ion, Epure Ilie şi Cîrstea Gheorghe ÔÇô membri ai comisiei de evaluare a ofertelor depuse pentru proiectul “Modernizare - asfaltare drumuri comunale şi săteşti în lungime de 16,169 km în comuna Fârtăţeşti”

După cum s-a mai consemnat, la sfârşitul anului trecut, la Primăria Fârtăţeşti s-a organizat achiziţia publică, prin cerere de oferte, având ca obiect atribuirea contractului de proiectare şi execuţie de lucrări pentru obiectivul de investiţii “Modernizare - asfaltare drumuri comunale şi săteşti în lungime de 16,169 km în comuna Fârtăţeşti”. Conform procesului-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor din comuna Fârtăţeşti nr. 5412/27 decembrie 2012, în competiţie s-au înscris trei asocieri de firme: asocierea Electrovâlcea - RMR Argeş - Total Road; asociaţia Ghecon - Pro Cons XXI; asociaţia Bogdan Construct - Consult Investra. După deschiderea ofertelor, comisia de evaluare a concluzionat că ofertă financiară şi tehnică cea mai bună a avut-o asocierea Electrovâlcea - RMR Argeş - Total Road.

ELECTROVÂLCEA, cea mai bună ofertă

ELECTROVÂLCEA a oferit un preţ de 7,78 milioane de lei (1,8 milioane de euro), mai mic decât valoarea estimată a contractului (de 10,43 milioane de lei), dar şi mai mic decât ofertele celorlalţi competitori: Ghecon Construct a oferit pentru executarea aceloraşi lucrări suma de peste 8,88 milioane de lei, iar cei de la Bogdan Construct au oferit aproape de suma din proiect (10,42 milioane de lei). În plus, ELECTROVÂLCEA a mai prezentat un angajament de susţinere tehnică din partea terţului susţinător SC Comesad Drumuri SRL. Pe de altă parte, firma Ghecon Construct nu a prezentat documente doveditoare pentru Cătălin Bunicelea, nominalizat ca şef şantier, şi Liviu Caraciuc, nominalizat ca responsabil protecţia mediului. Comisia de evaluare numită prin dispoziţia Primarului comunei Fârtăţeşti nr. 924/21 decembrie 2012 a fost compusă din: Dinu Georgeta - preşedinte; Rădulescu Doina, Tufar Doina, Enăcache Dumitru, Anghel Ion, Epure Ilie şi Cîrstea Gheorghe - membri.

Firma de apartament cu cifră de afaceri minusculă, Bogdan Construct, susţinută politic

Surse din interiorul comisiei de evaluare pentru obiectivul de investiţii “Modernizare - asfaltare drumuri comunale şi săteşti în lungime de 16,169 km în comuna Fârtăţeşti” ne-au semnalat faptul că persoane “interesateÔÇ£ din Primăria Fârtăţeşti, dar şi un personaj politic important din Colegiul Bălceşti fac presiuni pentru ca această lucrare să fie atribuită asocierii Bogdan Construct - Consult Investra, cea care are oferta cu 2,6 milioane lei (26 miliarde lei vechi!) mai mare decât asocierea Electrovâlcea - RMR Argeş - Total Road. Pe surse am aflat că jocurile sunt făcute de fapt în favoarea firmei Ghecon, care va efectua cea mai mare parte a lucrărilor de asfaltare, având în vedere că firma de apartament Bogdan Construct (cifră de afaceri în 2011: 705181 lei, număr de angajaţi: 8!!!) nu dispune de mijloace tehnice şi financiare pentru realizarea unui obiectiv de investiţii major, precum este “Modernizare - asfaltare drumuri comunale şi săteşti în lungime de 16,169 km în comuna Fârtăţeşti”. Numai nişte inconştienţi ar da câştig de cauză asocierii Bogdan Construct - Consult Investra! Bogdan Construct a mers la sigur la această licitaţie, tocmai de aceea a şi ofertat exact suma alocată proiectului: 10,42 milioane lei. Socotelile băieţilor deştepţi de la Bogdan Construct, Primăria Fârtăţeşti şi politica regională (Colegiul Bălceşti) vor fi încurcate de autorităţile statului!

“Ziarul de Vâlcea” a monitorizat îndeaproape desfăşurarea acestei proceduri de atribuire şi, dacă se impune, va sesiza autorităţile competente care pot interveni în acest caz: Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Ministerul Finanţelor Publice, Guvernul României, etc.

Alte afaceri cu statul ale deputatului Costică Mazilu

Potrivit www.ziare.com, datele din declaraţiile de interese depuse la începutul anului 2012 de deputaţi şi senatori arată ca 72 de parlamentari au obţinut contracte de la diferite instituţii publice, mai ales de la instituţii aflate tocmai în colegiile electorale în care au fost aleşi. Cel mai relevant caz de pe lista acestor parlamentari este cel al deputatului UNPR Constantin Mazilu, care, de când a devenit parlamentar PSD, firma sa a câştigat licitaţii organizate de colegii de partid. După ce a trecut în barca Puterii, la Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), firma lui Mazilu a obţinut contracte de la instituţii controlate de PD-L.


În 2008, acesta îşi băgase excavatoarele în colegiul unde avea să candideze ca parlamentar şi promisese asfaltarea gratuită a drumurilor. Acest lucru l-a făcut la acea vreme pe Mazilu deputat. În 2009, firma sa a primit de la Consiliul Judeţean Vâlcea 3 milioane de lei (720.000 de euro) pentru asfaltarea unor drumuri din aceeaşi comună Fârtăţeşti. Având în vedere cifrele, investiţia electorală din campanie îşi începuse amortizarea.

Firma lui Constantin Mazilu, Ghecon Construct SRL, a câştigat însă mult mai multe contracte cu instituţii conduse chiar de colegii săi de partid. De 2 ani de zile, firma a primit 63 de milioane de lei (15 milioane de euro) din bani publici pentru diverse lucrări de construcţii, scrie Adevărul.


O mare parte din bani a obţinut-o chiar în comunele vâlcene unde a candidat ca deputat şi ale căror consilii locale sunt controlate de membri ai PSD. În comuna Valea Mare a câştigat două licitaţii, una privind ridicarea unei săli de sport, pentru care firma lui Mazilu a primit 1,5 milioane de lei (357. 000 de euro) şi cealaltă presupunând asfaltarea unui drum comunal, în valoare de 400.000 de lei (95.000 de euro).


Mazilu a câştigat contracte şi în judeţul Buzău. Instituţia condusă de colegul de partid Victor Mocanu, Consiliul Judeţean Buzău, a încheiat cu Ghecon Construct Srl două contracte în valoare totală de 2,1 milioane de lei. Pentru aceşti bani, firma lui Mazilu se obligă să întreţină şi să plombeze o serie de drumuri din judeţ. Tot din Buzău, o instituţie a PSD avea să aducă firmei deputatului alte venituri suplimentare de 14,5 milioane de lei (3,4 milioane de euro). Ulterior, firma a mai primit două acte adiţionale, pentru "lucrări suplimentare", în valoare de încă 1,5 milioane de lei (357.000 de euro), adică un total de 14,5 milioane de euro.

Afacerile din bani publici ale lui Mazilu s-au extins şi în Ialomiţa, unde, tot cu sprijinul colegilor de partid, firma sa a câştigat în 2010 un contract de 11 milioane de lei cu Consiliul Local Amara pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor drumuri din staţiunea balneară.


De la PSD la UNPR


În ceea ce priveşte cariera sa politică, în aprilie 2010, Constantin Mazilu şi-a dat demisia din partid, din PSD, iar firma sa a încetat să mai câştige licitaţii organizate de instituţii conduse de social-democraţi. Îndată ce Mazilu s-a alăturat celor aflaţi la putere, a apărut şi un prim contract cu Guvernul. La o lună de la demisie, Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu i-a oferit un contract firmei Ghecon Construct de 1,5 milioane de lei (357.000 de euro).
Un control al Camerei de Conturi a scos însă la iveală o serie de plăţi ilegale făcute de Administraţia Străzilor către firma viitorului deputat Mazilu. Firma decontase mai multe lucrări de intreţinere pe care nu le realizase în realitate. Întreaga sumă a fost recuperată şi astfel nu a fost sesizată instanţa.

De când a ajuns în Parlament, firma lui Constantin Mazilu a încheiat patru contracte cu Administraţia Străzilor, aflată în subordinea fostului coleg din PSD, Sorin Oprescu. Valoarea totală este de 3,2 milioane de lei (762.000 de euro).

"În principiu nu mă mai ocup de firmă de aproximativ trei ani. Ar fi bine să vă interesaţi şi câte licitaţii au fost pierdute. Cred că au fost pierdute de trei ori, de patru ori mai multe. E posibil să fi câştigat licitaţii şi in colegiu la mine, nu le ştiu pe toate, m-aţi luat pe nepregătite", a declarat pentru sursa citată Mazilu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe