Banca Transilvania a trecut la executarea silită a patroanei de la Tinatav, Georgeta Oprea

duminică, 13 ianuarie 2013

• Creditorii au ajuns la limita răbdării

Banca Transilvania a trecut la executarea silită a patroanei de la Tinatav, Georgeta Oprea

Nicu Trandafir

Iată că se strânge laţul în jurul “ţeparei” de la firma Tinatav Vâlcea, Georgeta Oprea, care a păgubit mai multe bănci şi societăţi cu importante sume de bani. În toamna anului trecut, Banca Transilvania - Sucursala Vâlcea a demarat procedurile de executare silită a firmei Tinatav, în contul datoriilor de zeci de mii de euro pe care patroana Georgeta Oprea a “uitat” să le mai plătească. Astfel că Banca Transilvania l-a angajat pe executorul judecătoresc Dumitru Tudor Bunescu să întreprindă măsurile necesare pentru recuperarea prejudiciului de la firma Tinatav. În vederea stabilirii preţului corect pentru spaţiile deţinute de debitoarea Oprea, executorul judecătoresc l-a împuternicit pe expertul tehnic judiciar Cornel Marin Chiorean să întocmească un raport de evaluare a magazinului Tinatav, situat în vecinătatea Școlii generale nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. De fapt, somaţia imobiliară nr. 313/2012 din 5 septembrie 2012 stabileşte evaluarea imobilului pentru terenul de 21,2 mp şi pentru construcţia în suprafaţă utilă de 83,13 mp situat în Râmnicu Vâlcea, strada Tudor Vladimirescu nr. 32, bloc 5, scara C, parter. Sfidând organele statului Georgeta Oprea a refuzat să vină la convocările solicitate de Banca Transilvania şi executorul judecătoresc din datele de 6 şi 13 noiembrie 2012.

Metoda de evaluare a imobilului firmei Tinatav a fost “metoda comparaţiei directe”, prin cercetarea şi compararea vânzărilor. Materialul documentar folosit: documentele aflate la dosarul cauzei, puse la dispoziţie de către executorul judecătoresc; buletinul Documentar Expertiză Tehnică nr. 121/iulie 2012 editat de Corpul Experţilor Tehnici din România; cursul BNR din data de 12 noiembrie 2012; cercetarea pieţei imobiliare. În urma evaluării a reieşit că valoarea imobilului este de 452.000 lei, adică peste 100.000 euro. Valoarea stabilită este preţ de piaţă, nu cuprinde cota de TVA în sensul legislaţiei fiscale actuale şi este valoarea de pornire în executarea silită prin licitaţia publică. “Opiniile şi concluziile prezentate sunt personale, nefiind influenţate de nici un factor generat de obligaţii materiale sau morale. Informaţiile prezentate în lucrare au fost obţinute de la surse considerate credibile dar tară nici o responsabilitate în privinţa corectitudinii lor. Precizez că nu am nici un interes prezent sau viitor referitor la proprietatea imobiliară în cauză si nici asupra pârtilor implicate. Onorariul pentru expertiză nu are nici o legătură cu valoarea stabilită obiectivului. Evaluarea se conformeaza şi standardelor internaţionale de evaluare (IVS) adoptate de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România.

Evaluarea este o opinie asupra unei valori. Deşi este o concluzie imparţială şi rezonabilă a unui profesionist calificat, bazată pe analiza tuturor informaţiilor relevate, rămâne totuşi o opinie. Ea reprezintă percepţia evaluatorului referitor la cel mai probabil preţ ce se poate obţine intr-o tranzacţie obiectivă şi ţine cont de recesiunea din ultima vreme şi de criza continuă”, precizează Cornel Marin Chiorean în raportul de evaluare.

Zeci de firme, bănci şi instituţii, “ţepuite” de patroana Tinatav

În vara anului trecut, “Ziarul de Vâlcea” a mai scris despre “isprăvile de arme” ale patroanei Georgeta Oprea.... Înainte cu doar o lună de a declara starea de faliment, Georgeta Oprea s-a împrumutat de la mai mulţi clienţi cu câteva miliarde de lei. A mers la ei acasă, i-a implorat, a stat chiar în genunchi, iar oamenii creduli au ajutat-o. Mai mult decât atât, Geta Oprea le-a dat şi bilete la ordin, a semnat procese verbale prin care şi-a recunoscut datoriile, pentru a-şi demonstra buna credinţă. În cazul ţepuiţilor - “iremediabiliÔÇ£ a fost de-ajuns cuvântul Getei de la Tinatav. Aceasta a profitat de relaţiile de ani de zile pe care le avea cu respectivele persoane juridice şi fizice. De fapt, administratorul a premeditat toată această situaţie pentru a face rost de mult numerar în perioadă de criză şi a muta toată activitatea firmei Tinatav pe o firmă înfiinţată de contabila Cristina Elena Nechiţescu, SC Leoval Prest SRL. La această dată, fosta vânzătoare de la Valmetex ajunsă mare patroană, Georgeta Oprea, şi soţul acesteia, electricianul Cristian Oprea, se ascund de creditori. Mai mult decât atât, cei doi le dau cu tifla foştilor prieteni care i-au sprijinit cu foarte mulţi bani şi le spun că nu vor mai vedea nici un ban.

Culmea tupeului: cei doi soţi continuă să se plimbe cu limuzine Mercedes luxoase şi refuză să-şi plătească datoriile! Creditorii îşi caută acum dreptatea în instanţă, pe rolul Tribunalului Vâlcea judecându-se dosarul 2530/90/2011, faliment - procedura insolvenţei - societăţi cu răspundere limitată, cu debitor: SC Tinatav SRL prin administrator special Georgeta Oprea. Lichidator judiciar în acest caz este o amică a Getei “ȚeparaÔÇ£ (îşi merită cu prisosinţă acest supranume!) - lichidatorul judiciar Elena Popescu, fostă directoare a Fondului Proprietăţii de Stat Vâlcea în perioada de tristă amintire a guvernării PNȚCD. Iată însă numai câteva nume din lista băncilor, instituţiilor şi a societăţilor comerciale ţepuite de Georgeta Oprea, administratorul SC Tinatav SRL: AFI Leasing SA, BCR, Banca Românească, Banca Transilvania, Cabinet avocat Gabriel Butoeru, Cooperativa meşteşugărească tehnometalica, DGFP Vâlcea; FNGCIMM - pentru Banca Transilvania, Garanti Bank, Înteprinderea individuală Ene Florică; Primăria Râmnicului, Saint-Gobain Construction Products România - Weber Business Unit; Adeplast; Aleea Raicu; Ambasador Plus, Ambient, Arabesque, Arcon, Black Sea Suppliers, CET Govora, Colion, Cosma Prod, Den Braven România, Comex, Dinuplast, Dopo Prodcom, Ecomineral Industria, Electric Metsan, Erata Impex, Euronet Trading, Feroli România, Free Star, GDF Suez Energy România, Genius Distribution, Go-Forest, Grony, Grosmetchim, Hardex Products, Harmony Decor, Helimax, Inaplast Distribution Group, Kamicom, Karevit Instal, Keros Bulgaria, Lasselsberger, Leoval Prest, Lex Edo, Lucitec Com, Magdolna Impex, Melinda-Impex Instal, Metalica, Premier Com, etc. În aceeaşi situaţie (starea de faliment) se află şi o altă firmă a familiei Geta şi Cristian Oprea, SC Ioncris SRL. În acest caz, cele mai mari creanţe sunt înregistrate de firmele Sarcom Distributions SRL, SC Arabesque SRL şi SC Romarta SRL. Instanţa a dispus înscrierea provizorie a creanţei creditoarei Banca Românescă în tabelul definitiv al creanţelor cu suma de 16 miliarde lei vechi. Tribunalul Vâlcea a decis ca noul administrator judiciar să fie Cris Consult SPRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe