Cum i-au minţit useliştii pe muncitorii de la Oltchim

miercuri, 9 ianuarie 2013

Cum i-au minţit useliştii pe muncitorii de la Oltchim

Tiberiu Pîrnău

Combinatul se află din nou pe un butoi cu pulbere. Salariaţii OLTCHIM sunt revoltaţi, că politicienii USL nu-şi respectă angajamentele luate faţă de judeţul Vâlcea şi angajaţii combinatului vâlcean în campania electorală. Imediat după anunţarea rezultatelor, la alegerile din 9 decembrie 2012, pe oficialii guvernamentali nu i-a mai interesat soarta OLTCHIM-ului. Nu s-a concretizat nici una dintre promisiunile Guvernului Ponta referitoare la susţinerea combinatului de la Râmnicu Vâlcea, iar perspectivele nu sunt nici ele îmbucurătoare.

Useliştii victorioşi în alegeri sunt acum preocupaţi să-şi împartă feudele, zonele de influenţă şi instituţiile bănoase. OLTCHIM-ul a fost abandonat! Din nefericire aceasta este situaţia de fapt la ora actuală. Directorul general Mihai Bălan se zbate să menţină pe linia de plutire o activitate minimală în colosul industrial de la Râmnicu Vâlcea. Fără sprijin financiar concret din partea Ministerului Economiei, ceea ce face Mihai Bălan la Râmnicu Vâlcea este o muncă de Sisif.

Din păcate, la această dată în Oltchim se află pe stoc o cantitate de peste 2000 de tone de polieteri, deoarece marile firme din Occident, care cumpără produsul respectiv în mod tradiţional de la Vâlcea, nu funcţionează la capacitate în această perioadă a anului. “Valoarea acestor polieteri, aflaţi pe stoc, este de 2,5 milioane de euro, bani care ne-ar fi ajutat să plătim măcar salariile şi să achităm din datoriile către furnizori.ÔÇ£ ÔÇô ne-a declarat un oficial din Oltchim.

Grav este că în această perioadă, nu se mai poate întruni nici Consiliul de Administraţie al societăţii, având în vedere că preşedintele CA, Rodin Traicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, şi-a dat demisia, preferând un fotoliu călduţ de parlamentar. Aşadar, şi la nivel decizional activitatea este blocată. Este stopat astfel ajutorul guvernamental de 9,9 milioane de euro, care a fost discutat, acceptat şi însuşit de toată lumea. Pe hârtie. Iar în acest timp PNL şi PSD se ceartă pe posturile de secretari de stat din Ministerul Economiei, îngreunând activitatea combinatului de la Râmnicu Vâlcea.

Toate promisiunile din campania electorală s-au transformat în apă de ploaie! Unde este domnul Costi Rădulescu, ajuns deputat, să se lege cu lanţurile de uşa ministerului pentru a se debloca finanţarea pentru Oltchim? Vorbe goale înşirate, ce au sunat frumos în campania electorală! Este trist ceea ce se întâmplă. Este trist, chiar dramatic, că peste 3000 de muncitori de la Oltchim nu vor avea bani pentru haine şi rechizite şcolare pentru copiii care reiau cursurile şcolare săptămâna viitoare. Alo, domnule Victor Ponta, domnule Varujan Vosganian, se aud glasurile disperate ale angajaţilor de la Oltchim? Oamenii v-au votat, acum rezolvaţi-le problemele! Sau i-aţi minţi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe