Foarte important pentru contribuabilii care vor aplica sistemul TVA la încasare!

luni, 3 decembrie 2012

Foarte important pentru contribuabilii care vor aplica sistemul TVA la încasare!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea reaminteşte contribuabililor că, potrivit art. II alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, în anul 2013, persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România conform art. 125^1 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a cărei cifră de afaceri în perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv, determinată în funcţie de elementele prevăzute la art. 134^2 alin. (3) lit. a) din Codul Fiscal nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei va aplica sistemul TVA la încasare prevăzut la art. 134^2 alin. (3), cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1 ianuarie 2013.

Persoanele impozabile care vor aplica sistemul TVA la încasare începând cu 1 ianuarie 2013 aveau obligaţia să depună la organele fiscale competente, până la 25 octombrie a.c. inclusiv, o notificare, formular 097, din care să rezulte că cifra de afaceri realizată în perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv nu a depăşit plafonul de 2.250.000 lei.

Înscrierea în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare a persoanelor impozabile care vor aplica sistemul TVA la încasare începând cu 1 ianuarie 2013 se va face de către organele fiscale competente până la 1 ianuarie 2013 pe baza notificărilor depuse de contribuabili.

În situaţia în care persoanele impozabile nu au depus notificarea, aceasta vor fi înregistrate din oficiu de organele fiscale competente în Registrul persoanelor impozabile care vor aplica sistemul TVA la încasare.

Având în vedere aceste prevederi legale, în scopul definitivării Registrului persoanelor impozabile care vor aplica sistemul TVA la încasare, atragem atenţia contribuabililor despre importanţa depunerii deconturilor de TVA, formular 300, aferente perioadei octombrie 2011 - septembrie 2012, deoarece verificarea informaţiilor din notificare ca şi înregistrarea din oficiu pentru cei care nu au depus notificarea se va face pe baza informaţiilor existente în evidenţele fiscale.

În acest context, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală invită persoanele aflate în această situaţie să depună deconturile restante până la 10 decembrie a.c.

Finanţe Publice: marţi, 4 decembrie a.c., o nouă sesiune de informare privind sistemul TVA la încasare

În cadrul campaniei de informare publică privind sistemul TVA la încasare, pentru asigurarea unui grad ridicat de înţelegere a prevederilor instituite prin Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2013, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea invită operatorii economici să participe marţi, 4 decembrie a.c., la o nouă sesiune de informare publică.

Acţiunea va desfăşura la sediul instituţiei din municipiul Râmnicu-Vâlcea, str. General Magheru, nr. 17, în sala de conferinţe, începând cu ora 10.

Accesul participanţilor va fi permis pe baza unui document de identitate pe la intrarea D - intrare salariaţi, până la ora 9,55.

În acest an, Fiscul vâlcean a constatat evaziune de 48,1 milioane de lei

La 31 octombrie a.c., Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, prin Activitatea de Inspecţie Fiscală, a încheiat 1.723 de acte de control, stabilind pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală venituri suplimentare în sumă totală de 48,1 mil.lei.

În 90 de cazuri, pentru a evita sustragerea de la plata debitelor prin înstrăinarea bunurilor, inspectorii Activităţii de Inspecţie Fiscală au dispus măsuri asigurătorii în valoare totală de 15,3 mil.lei.

Pentru prejudicii aduse Bugetului general consolidat, în valoare de 26,3 mil.lei, 38 de cazuri au fost înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

De asemenea, în cele zece luni încheiate din acest an, inspectorii fiscali au soluţionat 222 de cereri pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare de 19,3 mil.lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 2,8 mil.lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe