Cotescu Marin Adrănel, candidatul USL pentru Senat, investeşte în viitorul tinerilor vâlceni

joi, 29 noiembrie 2012

Cotescu Marin Adrănel, candidatul USL pentru Senat, investeşte în viitorul tinerilor vâlceni

Adrănel Cotescu, candidatul USL la Senatul României în Colegiul Râmnicu Vâlcea este preocupat de viitorul tinerilor şi face eforturi considerabile pentru a le oferi cariere care să permită realizarea acestora şi care să asigure independenţa financiară. Profesorul Cotescu a mărturisit cu părere de rău că, profesioniştii care au rămas în sistem nu sunt apreciaţi şi recompensaţi, ba, mai mult, blocându-se angajările în instituţiile publice, absolvenţii de facultăţi au rămas în şomaj şi fără posibilitatea de a se specializa, lucrând practic. “Acord o atenţie deosebită Legii Educaţiei, pentru că fiind profesor universitar, realizez cât de important este să ai studii şi să te poţi folosi de ele, într-o societate destul de pretenţioasă, în ciuda faptului că nu mereu s-a pus accentul pe performanţă. Cred foarte mult în programul de guvernare USL, vreau să reparăm această lege şi să contribui la ceea ce înseamnă conectarea la internet a mii de şcoli şi sprijinul acordat medaliaţilor olimpici. Sunt tineri care muncesc din greu pentru a rămâne pe podium, iar descurajarea lor prin indiferenţa celor din jur, mi se pare în primul rând un act injust. Aceşti tineri minunaţi sunt temelia României”, a declarat Adrănel Cotescu.
 
 Candidatul USL va pune umărul la crearea a noi locuri de muncă şi locuinţe pentru tinerii care au nevoie de un impuls, pentru a se lansa în carieră, dar şi pentru a-şi menţine pe plan personal un echilibru extrem de important necesar în orice drum spre reuşită. Ca un experimentat cadru didactic, Adrănel Cotescu susţine şi elaborarea unei liste cu 50 de proiecte de cercetare care prevăd subvenţionarea cu 10-15% a preţului pentru manualele destinate elevilor şi studenţilor, subvenţie obţinută prin Fondul Social European sau de la bugetul de stat. Mai mult, candidatul USL vrea să se implice în ceea ce înseamnă asigurarea finanţării multianuale pe proiecte pentru instituţiile de învăţământ superior, introducând măsuri de stabilizare a cadrelor didactice tinere în universităţi. “La fel de important este să elaborăm şi să implementăm un program în vederea eliminării analfabetismului. Crearea a peste 50.000 de locuri noi în grădiniţe şi creşe este o soluţie importantă, copiii având dreptul la educaţie, într-un cadru care să se ridice la standarde europene şi aici vorbesc şi despre dotare şi despre calitatea actului de predare”, a adăugat profesorul Cotescu.

 Investiţia în tineri este una prioritară, motiv pentru care au fost gândite programe de integrare a acestora pe piaţa muncii, asigurarea condiţiilor de formare continuă şi accesul la o locuinţă în sistem ANL. În mod deosebit, profesorul Cotescu se va preocupa de ceea ce înseamnă realizarea unei relaţii strânse şi o compatibilitate mai mare între şcoală şi piaţa muncii, orientând formarea profesională în meserii solicitate de piaţa muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe