Prefectul Mircea Nadolu a constituit Comisia judeţeană de acţiune împotriva violenţei în sport

joi, 22 noiembrie 2012

Prefectul Mircea Nadolu a constituit Comisia judeţeană de acţiune împotriva violenţei în sport

Prefectul Judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a constituit Comisia Judeţeană de Acţiune împotriva Violenţei în Sport, prin Ordinul nr. 272/2012. Sedinţa acestei comisii a avut loc în data de 13 noiembrie 2012, ora 12,00, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Vâlcea, cu următoarea ordinea de zi: informare privind stadiul desfăşurării activităţii sportive în anul competiţional 2012-2013, de la debut şi până în prezent; informare privind organizarea campaniilor împotriva violenţei; dezbateri; diverse. Astfel, în prima parte a sedinţei, au fost prezentate acţiunile sportive şi de tineret organizate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vâlcea, în perioada august ÔÇô noiembrie, respectiv: Memorialul Constantin Teofilescu ÔÇô Drăgăşani, 22.09.2012; Memorialul Constantin Diaconescu ÔÇô Rm.Vâlcea, 13.10.2012; Cupa Speranţelor ÔÇô Galicea, 26.10.2012; Cupa Alutus Volei ÔÇô Rm.vâlcea, 02.11.2012; Memorialul Mateescu Ancuţa ÔÇô Rm.Vâlcea, 09.11.2012; Festivalul Creţenilor ÔÇô Creţeni, 05.10.2012; Cupa Boromir ÔÇô Grebleşti, 12.10.2012; Festivalul Olteţului ÔÇô Grădiştea, 02.11.2012; Cupa Sudului ÔÇô Mateeşti, 05.10.2012; Cupa Rusidava ÔÇô Drăgăşani, 31.10.2012. Îîn cadrul acestor competiţii sportive, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vâlcea a acordat atât diplome, medalii, cupe, cât şi premii în bani sportivilor clasaţi pe primele trei poziţii la fiecare probă şi categorie din concurs.

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vâlcea, în parteneriat cu alte instituţii şi asociaţii, a organizat o serie de campanii de informare, prevenire şi consiliere în rândul tinerilor şi sportivilor, dintre care enumerăm: “Corpul tău, sănătatea ta”; “Nu fi violent, fii inteligent”; “Ambasadorii Nonvioelenţei”; “Spune nu drogurilor”; “Săptămâna prevenirii delicvenţei juvenile”; “O picătură pentru viaţă”. În urma dezbaterilor ce au avut loc cu privire la actele de violenţă produse în cadrul acţiunilor sportive desfăşurate cât şi pentru limitarea acestora, membrii comisiei au concluzionat următoarele: în cadrul celor aproximativ 600 de jocuri de fotbal, fenomenul privind violenţa în sport nu a fost unul larg răspândit ci unul izolat; în cadrul celor două meciuri disputate de echipa de handbal C.S. Oltchim Rm.Vâlcea, în cadrul Ligii Campionilor, nu au fost înregistrate fenomene soldate cu violenţă; având în vedere că securitatea, în timpul manifestărilor cu caracter sportiv, revine exclusiv organizatorului conform Legii nr.4/2008, completată şi actualizată cu Legea nr.10/2012, acesta, de cele mai multe ori, fiind primăria, si, avand in vedere ca bugetul autorităţii respective este extrem de limitat, sunt necesare identificarea altor surse prin care se pot aloca bani pentru contractarea unei firme de pază specializate; referitor la comercializarea băuturilor alcoolice în apropierea locaţiilor unde se desfăşoară acţiuni sportive s-a propus ca, printr-o hotărâre de consiliul local, să se interzică acest tip de comerţ pentru a fi preântâmpinate acţiunile de violenţă; luarea măsurilor necesare de către Agenţia Judeţeană de Fotbal pentru împrejmuirea terenurilor de sport, acolo unde este cazul, astfel încât arbitrii şi jucătorii să poată fi protejaţi de eventualele persoane violente. Concluzia generală a fost aceea că a existat o bună colaborare între instituţiile cu atribuţii în domeniu iar, la zecile de acţiuni sportive şi de tineret organizate la nivelul Judeţului Vâlcea, nu au fost înregistrate acte de violenţă.

Grupă accesibilă pentru echipa de handbal Oltchim în Liga Campionilor

În urma tragerii la sorţi de azi, de la Viena, s-a stabilit componenţa Grupelor Principale din Liga Campionilor la handbal feminin. Oltchim va evolua în Grupa 2, alături de Zvezda Zvenigorod (Rusia), RK Krim Mercator (Slovenia) şi FTC Budapesta (Ungaria). Vâlcencele au ocolit formaţii precum Buducnost, Larvik şi Gyor ETO, principala contracandidată din grupă fiind formaţia din Rusia. Meciurile vor avea loc în perioada 2 februarie - 17 martie, primele două echipe din fiecare grupă urmînd să meargă în semifinale.

Duminică, Oltchim a încheiat prima fază a grupelor cu a şasea victorie din tot atîtea meciuri disputate. După ce ai învins o echipă la ea acasă cu 34-15, la ce te aştepţi cînd o primeşti, la rîndul tău, în vizită? Cumva, gradul de anxietate nu mai e atît de mare ca în cazul unei adversare în faţa căreia ai avut viaţă grea. Aşa au decurs lucrurile duminică la disputa dintre Oltchim şi Buxtehuder. Se înfruntau, la Râmnicu Vâlcea, formaţia neînvinsă a grupei A şi cea care nu reuşise să înregistreze nici măcar un rezultat de egalitate în ediţia actuală a Ligii. Și chiar dacă a fost 1-0 şi 2-1 pentru germance, reglajul pe coordonate corecte s-a făcut imediat. A venit o serie de cinci goluri ale celor de la Oltchim care a liniştit tabela. Mai apoi, oricît s-au apropiat adversarele, ameninţarea lor nu a fost în nici un moment suficient de fierbinte pentru a stîrni griji. Jakob Verstergaard a rulat diverse formule de joc, toate variantele avînd mai multe puncte forte decît în cazul celor de la Buxtehuder, de unde s-au remarcat Stapelfeldt şi Lamp. La pauză a fost 18-10, în partea a doua diferenţa a continuat să crească ajungînd pînă la 9 goluri asigurătoare în mai multe rînduri. La final, au fost 8, după ce s-au încercat şi reuşit tot felul de combinaţii, după ce Cristina Neagu şi-a mai confirmat o dată revenirea de succes, după ce Barbosa şi-a reamintit că nu mai înscrisese de la începutul meciului. Oltchim încheie prima fază a grupelor fără înfrângere, la fel ca în sezonul 2007-2008. Atunci, nu a trecut de seriile principale, ceea ce însă pare imposibil să se mai întâmple de data aceasta, când campioana României are cea mai puternică garnitură.

Grupa 1:
Gy├Âr Audi ETO KC (Ungaria)
Larvik (Norvegia)
Buducnost (Muntenegru)
Randers HK (Danemarca)

Grupa 2:
Zvezda Zvenigorod (Rusia)
Oltchim Rîmnicu Vîlcea (Romania)
RK Krim Mercator (Slovenia)
FTC Budapesta (Ungaria)

• Ca urmare a rezultatelor slabe din Liga a II-a,

Acţionarul majoritar al CSM-ului, Cătălin Rufă, luat la înterbări de primarul Frâncu

Recent, primarul Emilian Frâncu şi acţionarul majoritar al CSM-ului, Cătălin Rufă, s-au întâlnit la sediul Primăriei, unde au discutat problemele clubului din Zăvoi. Primarul Frâncu şi viceprimarii Ioniţă şi Matei, dar şi reprezentaţii desemnaţi de Primărie la club, Pirnea şi Poenaru au discutat ore în şir cu Rufă, care şi-a asumat greşelile făcute în acest tur. “S-au discutat mai multe aspecte. În primul rând, s-au găsit soluţii ca, din iarnă, CET Govora să furnizeze gazele la baza sportivă, ceea ce va duce la o scădere semnificativă din costul utilităţilor. Apoi, am asigurat finanţarea echipei până în iarnă, dar şi necesitatea întăririi lotului cu 3-4 jucători. S-a discutat cu domnul Rufă achitarea facturilor restante, pentru a nu lăsa sentimentul că CSM are datorii mari la creditori. În plus, domnul Rufă va veni măcar de două ori pe lună la şedinţele Consiliului de Administraţie. Sunt dezamăgit că suporterii nu vin în număr mai mare alături de echipă”, a declarat primarul Râmnicului, Emilian Frâncu. Cum se cunoaşte, Primăria Râmnicului a virat în acest an clubului condus de Rufă suma de 6 miliarde de lei vechi, însă CSM este ultima clasată în Seria B2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe