Ștefan Prală, viitorul deputat ARD, a stat de vorbă cu sute de oameni din Colegiul Drăgăşani

luni, 19 noiembrie 2012

• Pentru a afla problemele reale cu care aceştia se confruntă,

Ștefan Prală, viitorul deputat ARD, a stat de vorbă cu sute de oameni din Colegiul Drăgăşani

În ultimele zece zile, Ștefan Prală, candidatul Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru un post de deputat în Colegiul Drăgăşani, a vrut să afle direct de la oamenii din zonă problemele reale cu care aceştia se confruntă pentru a le transmite mai departe în Parlament, după 9 decembrie 2012. În acest sens, Ștefan Prală a stat de vorbă cu sute de oameni din localităţile Drăgăşani, Mitrofani, Voiceşti, Drăgoeşti şi încă trei comune. Ștefan Prală, candidatul Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru un post de deputat în Colegiul Drăgăşani, consideră că oamenii s-au săturat de promisiuni şi de vorbe aruncate în vânt, iar parlamentarii care nu au făcut altceva decât să promită vor fi taxaţi. Prală ştie că faptele vor vorbi de acum înainte: “Cred că, în această campanie electorală, minciuna este oloagă, nu va putea face nici măcar doi paşi. Pe oamenii care au dezamăgit cetăţenii din Colegiul Drăgăşani nu se vor mai da doi bani şi nici măcar două voturi”.

Candidatul ARD mai susţine că nu se va lansa în cursa promisiunilor, la fel ca restul competitorilor, ci va duce o campanie elegantă, bazată pe idei din partea cetăţenilor: “Eu voi duce o campanie electorală bazată pe proiecte, pe idei, nu voi ataca pe nimeni. Nu vin cu o avalanşă de promisiuni, oamenii s-au săturat să le tot audă, iar eu nu vreau să-i sufoc. Toţi învaţă poezia aceasta, a ofertei electorale, şi vin şi o recită foarte frumos în faţa alegătorilor. Indiferent că se duc într-o biserică, într-un cămin cultural sau pe stadion, toţi au aceeaşi marotă: proiecte frumoase, amăgiri tentante ş.a. Voi încerca să le arăt faţa unui om normal, pregătit, şi mai ales dedicat vieţii publice. Nu mă apuc să fac analiza contracandidaţilor; cetăţenii ştiu cel mai bine ce s-a făcut pentru ei şi ce nu. Vreau să cunosc cât mai mulţi oameni, să le aflu problemele la faţa locului. Cred că am un mare avantaj, un atu important, acela că îi respect pe oameni, că am fost, sunt şi voi fi alături de ei: nu îi mint şi nu le promit ceea ce nu pot face”.

“Cei care sunt astăzi la putere au ajuns sus prin intermediul unor făcături politice”

Despre campania care a început de zece zile, Ștefan Prală susţine că va fi una plină de promisiuni, în care candidaţii vor apela la diferite tertipuri pentru a se menţine în funcţie sau pentru a “fura” fotoliul unui parlamentar în funcţie. Prală nu exclude nici posibilitatea atacurilor la persoană, în disperarea unor candidaţi de a rămâne în posturi: “Vor curge aceleaşi tone de cerneală pe programe care vor rămâne doar pe hârtie. Cred că va fi o campanie cu lovituri sub centură, în disperarea celor care încearcă cu tot dinadinsul să se menţină la putere pentru că au nişte obligaţii faţă de cei care i-au adus acolo, şi aici nu mă refer la cetăţeni. Cei care sunt astăzi la putere au ajuns sus prin intermediul unor făcături politice, al unor manevre susţinute de anumite cercuri de interese oculte, şi atunci au nişte obligaţii pe care trebuie să le plătească. Din păcate, aceste obligaţii se plătesc din mâna lor, dar prin munca poporului român, şi atunci tot românul va fi cel care suportă aceste costuri nu numai electorale, ci şi dezastrul care ar putea urma.”, a conchis Ștefan Prală.

Ștefan Prală va merge din poartă în poartă în Colegiul Drăgăşani

În privinţa campaniei pe care candidatul ARD o va duce, acesta susţine că va merge din poartă în poartă şi le va asculta nemulţumirile oamenilor. În această perioadă, se bazează pe cunoştinţe, prieteni şi în special pe tineret: “Voi duce o companie de la om la om, bazată pe prietenii care mă cunosc şi care mă pot susţine şi recomanda. Am nevoie de astfel de oameni, ei sunt lângă mine, am o echipă în special de tineri pe care am reuşit să-i capacitez prin încrederea pe care le-am acordat-o, iar eu, la rândul meu, le-am câştigat încrederea. Ei îmi promovează imaginea, iar eu sunt alături de ei, să confirm că ceea ce promovează este adevărat”, a adăugat Prală.
Prală consideră că oamenii au de suferit foarte mult din cauza indiferenţei de care dau dovadă unii politicieni care, odată ajunşi în Parlament, uită de cei care i-au trimis acolo. Unii au şi alte afaceri, joburi sau alte ocupaţii care îi împiedică să se implice prea mult în problemele localnicilor: “Ca parlamentar, în afară de datoria de a-i reprezenta în Parlament, nu trebuie să mai faci nimic. Trebuie să te ocupi de viaţa ta personală şi atât, nu alt job, nu alte activităţi sau îndeletniciri care să te distragă de la misiunea pe care o ai, de a reprezenta cetăţeanul. Din discuţiile cu oamenii, am înţeles că acest lucru şi-l doresc”, a mai spus fostul director al Hidroserv SA.

E nevoie de înnoire a Parlamentului, iar ARD are 75% candidaţi noi

Candidatul pentru scaunul de deputat în Colegiul Drăgăşani afirmă că alianţa pe care PDL a format-o cu Forţa Civică şi PNȚCD este singura care poate salva România, deoarece se bazează pe candidaţi noi: “Astăzi, în ARD, în inima aceasta care încearcă să bată pentru România, care încearcă să repornească motoarele ţării, 75% dintre candidaţi sunt noi. E adevărat, vorbim despre PDL, care astăzi are o imagine puţin şifonată, dar trebuie precizat faptul că venim cu 75% oameni noi şi cu idei noi. Oare, în PDL, 25% nu poate fi bun? Eu găsesc oameni valoroşi în toate partidele, cel puţin o parte dintre ei. Aceşti oameni care au rămas au trecut printr-o comisie destul de dificilă, pentru că PDL a fost singura formaţiune care şi-a selectat candidaţii, iar mai mult de jumătate dintre candidaturi sunt noi. E nevoie de înnoire, oamenilor trebuie să le prezinţi altceva; sunt sătui de minciunile acelora care s-au dovedit impotenţi.”, a mai precizat Prală.

Ștefan Prală: “Sunt pregătit pentru orice, mă lupt până la capăt”

Singurul lucru de care Ștefan Prală se teme la alegerile uninominale din 9 decembrie este că oamenii vor vota politic. Pentru a evita acest lucru, Prală va merge din casă în casă, va încerca să se facă văzut pe toate drumurile comunale şi săteşti şi va vorbi cu oamenii pentru ca, în ziua alegerilor, electoratul să-i acorde încrederea pentru un mandat de deputat: “Principalul pericol este votul politic, dar eu cred că locuitorii colegiului ştiu că trebuie votat omul, nu partidul sau formaţiunea politică. Știu sigur că se vor gândi de 100 de ori până vor pune ştampila. În rest, mă aştept la orice. Sunt pregătit sută la sută de luptă, am lângă mine oameni de nădejde, oameni care mă vor ajuta să înlăturăm ce este rău şi să rămânem cu ce este bun şi folositor. În politică am învăţat că mă pot aştepta la orice, de la atacuri sub centură până la fraude în timpul votului. Sunt pregătit pentru orice, mă lupt până la capăt şi, veţi vedea, locuitorii colegiului vor fi mândri de mine.”.

În acelaşi timp, Ștefan Prală crede că scena politică românească după 9 decembrie nu poate fi decât în mică parte schimbată: “Aşa cum stau lucrurile astăzi, pot să-mi permit să spun că nu vom asista la o schimbare considerabilă. E nevoie de mai mult, e nevoie de vot de încredere pentru cei noi, este nevoie să ne debarasăm de obiceiurile vechi şi de oamenii care ne-au dezamăgit. Toţi cei care nu s-au ţinut de promisiuni trebuie să ne lase, nu mai are rost să le acordăm încă o dată încredere. Prea multă încredere duce la prea multă dezamăgire. Ei nu se vor da niciodată de-o parte, noi suntem cei care trebuie să luăm această decizie şi să-i promovăm pe cei noi. Aceasta este datoria noastră, dacă vrem să avem altceva. Știu cum poate fi ajutată comunitatea din acest colegiu. Oamenii simpli, dar şi primarii, profesorii, întreprinzătorii particulari, fermierii şi nu numai îşi doresc un deputat care să-i reprezinte cu adevărat, un deputat care să le cunoască problemele, care să vină printre ei şi să-i cunoască, vor un parlamentar care să nu-i uite după alegeri şi pe care să-l mai vadă abia peste patru ani. Foarte importante sunt asociaţiile profesionale şi cele agricole, care trebuie sprijinite masiv.”, spune Ștefan Prală. Părerea sa despre politică este prea puţin bună, ţinând cont de faptul că face parte din această clasă. “Repet, în politică am învăţat că mă pot aştepta la orice. Politica este o mizerie de care trebuie să te speli în fiecare zi! În fiecare zi, doar aşa rămâi curat!”

Mesajul candidatului ARD către alegători

Mesajul pe care candidatul la Camera Deputaţilor, Ștefan Prală, îl are pentru alegători se referă la dorinţa de a-i schimba pe cei care nu au reprezentat cu mândrie interesele cetăţenilor în Parlament: “Îi îndemn pe cetăţeni să dezbrace hainele vechi, să îmbrace haine noi. Au nevoie de oameni noi, de încredere, de oameni normali. Este nevoie de schimbare şi schimbarea nu o fac partidele, o fac oamenii, atunci când dau un suflu nou unor forţe politice şi reformează alte forţe politice”, a spus Ștefan Prală, candidatul ARD pe Colegiul Drăgăşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe