Sparle si soparle 19 noiembrie 2012

luni, 19 noiembrie 2012

Sparle si soparle 19 noiembrie 2012

• Un “mare editorialist” care îşi dă cu părerea de 15 ani într-un cotidian local, a făcut recent greşeli şi confuzii grave cu privire la Platforma Chimică. Probabil că omul era între două reprize de îngurgitat coniac Hennessy, astfel că raţiunea l-a părăsit pe parcurs ce scria respectivul editorial. În primul rând, societăţile externalizate din Oltchim prin 2003 şi 2004 (Protectchim, Mentchim şi Designro) au fost înfiinţate ca urmare a aprobării în adunarea generală a acţionarilor de la combinat (acţionar majoritar era APAPS-ul) şi nu printr-o ordonanţă de guvern. O a doua confuzie este făcută de prietenul lui Bachus în cazul societăţii Prelchim, fiind vorba de fapt de firma de construcţii a lui Nicolae Enache, Protectchim. În al treilea rând, Protectchim nu avea cum să plătească Oltchimului dividende de 1 milion de dolari, pentru că firma lui Nicolae Enache a avut un profit firav, iar Oltchim deţine doar 30% din capitalul social. În fine, îi propunem editorului şef să facă o călătorie cu trenul pe ruta Băbeni - Alunu pentru a vedea că podul de care vorbeşte este finalizat de 5-6 ani, iar până acum nu s-a înregistrat nici un accident grav. Cu un singur lucru suntem de acord: că Ion Cîlea şi Cristian Buican nu merită să fie votaţi!

• Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, l-a convocat pe un fost şef al unui serviciu local de informaţii, în urmă cu vreo 5 ani, pe vremea când era doar vicepreşedinte al instituţiei, pentru a-l întreba pe acesta: unde sunt amplasate... microfoanele?! Toată scena a avut loc în toaleta biroului lui Cîlea, de la etajul II. Bineînţeles că fostul şef al SRI-ului l-a trimis la plimbare pe Cîlea, nefurnizându-i informaţia cu pricina.

• Romeo Rădulescu scade în sondaje. O parte din electoratul său a fost deja atras de programul omului de afaceri Liviu Lipot.

Recent am aflat de o găinărie ţărănistă făcută de deputatul Sorin Zamfirescu. Nu acum, ci cu mulţi ani în urmă pe când era primar de Râmnic. Acesta a încercat să falimenteze o cunoscuta Casă de Producţii muzicale numai pentru că patronul acesteia a refuzat să accepte pretenţiile exagerate ale lacomului Zamfirescu.

• Viceprimarul Gigi Matei a refuzat să sprijine echipa de baschet feminin a oraşului. Toţi banii pe care îi poate controla se duc însă la o echipă de handbal condusă de o rudă de-a sa. Antrenoarea Manuela Cornea, cea mai bună jucătoare şi antrenoare de baschet pe care a avut-o Vâlcea, este tratată cu dispreţ de conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea.

• Nicu Spiridon, omul care a falimentat fabrica de bere ALUTUS a oraşului Râmnicu Vâlcea, are apucături violente în relaţiile cu subalternii de la Serviciul Judeţean de Pază. Săptămâna trecută, pe Spiridon l-au apucat pandaliile şi a vrut să-l bată pe unul dintre agenţii de pază de la CET Govora. Motivul este de-a dreptul pueril! Victima îndrăznise să trimită, fără a-l informa pe Spiridon, o adresă la Consiliul Judeţean, prin care-şi cerea tichetele de masă, prevăzute în contractul de muncă. De altfel, mai mulţi salariaţi ai serviciului respectiv ne-au confirmat comportamentul dictatorial şi violent al protejatului lui Ion Cîlea. Cu această ocazie, cei mai mulţi dintre angajaţii SJP, membri PSD, s-au hotărât să nu se mai implice şi în... munca politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe