Ștefan Prală, candidatul ARD, este decis să câştige bătălia electorală în zona Drăgăşani

joi, 15 noiembrie 2012

Ștefan Prală, candidatul ARD, va câştiga bătălia electorală în zona Drăgăşani

Ștefan Prală, candidatul ARD pentru un post de deputat în Colegiul 4 Drăgăşani, este decis să câştige bătălia electorală şi să ajute, din postura de parlamentar, zona unde s-a născut şi a copilărit. Consilierul judeţean promite că va fi în mijlocul oamenilor în permanenţă, că le va asculta şi le va rezolva problemele. Experienţa acumulată în campania din anul 2008, când a fost la un pas de a-i sufla colegiul senatorial lui Emilian Frâncu, îl recomandă pentru o nouă luptă electorală, de această dată, pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României. Actualul candidat ARD are de luptat însă cu mentalităţile oamenilor din sudul judeţului, care sunt social-democraţi tradiţional. Cât va conta omul în aceste alegeri şi cât influenţa partidului din care face parte vom vedea la începutul lunii decembrie.

Ștefan Prală s-a născut pe 3 decembrie 1963, la Suteşti, a absolvit Facultatea de Management şi Marketing în Afaceri Economice şi are la activ două diplome de master: “Managementul organizaţiilor politice şi civile” şi “Relaţii internaţionale”. Este căsătorit şi are doi copii, de patru mandate îşi păstrează funcţia de consilier judeţean, iar în perioada 2009-2012 a ocupat funcţia de director general la Hidroserv SA. Politică face din 21 decembrie 1989, iar politică de partid din anul 2000: “Am experienţă în administraţia locală, în calitate de consilier judeţean, unde mă aflu la al patrulea mandat. Am coordonat mai multe activităţi în organizaţii nonguvernamentale, sunt unul dintre pionierii înfiinţării Societăţii Civile în România după 1989, Fundaţiei Române pentru Tineret, Ligii Tineretului Liber, Asociaţiei Romane de Luptă Împotriva Drogurilor, Fundaţiei Identitatea Românească, Asociaţiei Luptătorilor din decembrie 89 etc. Am investit mult timp, încredere, suflet în tot ceea ce am făcut, pentru că am considerat că trebuie să fie o voce şi societatea civilă din România. Fac politică din 21 decembrie 1989, iar politică de partid din anul 2000, când am înfiinţat la nivel naţional Partidul Forţelor Democrate, împreună cu mai mulţi colegi din ţară. Văzând deziluzia pe care o trăim în afară aspectului politic, am încercat să coagulăm nişte forţe care să dea o altă notă. Bineînţeles că firişorul acesta de iarbă, pe care îl numim noi început în politică, nu a reuşit să străpungă icebergul de care ne-am lovit. Am făcut o politică de asociere, de colaborare. La început, am colaborat cu partide politice ca România Mare, apoi cu PSD cu care, în 2000, partidul a şi fuzionat, prin absorbţie”, a povestit Prală.

Candidatul ARD, Ștefan Prală, este originar din comuna Suteşti

Palmaresul pe care l-a dobândit în politică, prin faptul că a fost unul dintre iniţiatorii Partidului Forţelor Democrate, că a fost fidel PSD-ului mai bine de 10 ani, dar şi pentru că astăzi reprezintă o forţă politică nouă, ARD i-a dat încrederea de a candida pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Drăgăşani. Gustul amar pe care social-democraţia i l-a lăsat prin jocurile de interese ale unor lideri ai partidului i-au dat forţa de a nu renunţa la politică şi de a încerca să se afirme într-un alt mediu, acolo unde nu numai că a fost primit cu braţele deschise, ci i s-a oferit şi ceea ce merita pentru eforturile depuse. A trecut la PDL şi a activat alături de fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău: “Am stat aproape zece ani în această formaţiune politică, PSD, mi-am făcut datoria, am învăţat multe lucruri, mi-am făcut mulţi prieteni, am căpătat experienţă, iar atunci când am încercat să fac ceva cu toate cunoştinţele dobândite am fost împiedicat s-o fac, prin jocuri de culise, interese de grup şi invidie personală sau mai bine spus slăbiciune a unor lideri care apleacă urechea la oamenii slabi, care nu sunt capabili să creeze ceva prin propriile forţe, ci doar dărâmând ce este solid în jurul lor, pentru a ieşi în evidenţă. Am hotărât să activez politic lângă un om care mi-a plăcut foarte mult, care, la vremea respectivă, era unul dintre cei mai puternici lideri din politica vâlceana, şi mă refer aici la Mircia Gutău, alături de care am mers în PDL, am făcut multe lucruri bune şi, în această formulă, am reuşit să construiesc, să structurez echipe eficiente, am reuşit să realizez ceea ce mi-am propus.”, a mai spus candidatul ARD.

Motivul candidaturii sale pe acest colegiu nu este unul întâmplător. Drăgăşaniul nu îi este deloc străin, este zona în care s-a născut şi a copilărit. Comuna Suteşti este localitatea unde s-a format ca om, unde are mulţi prieteni, dar şi familia, care întotdeauna i-a fost alături. Prală susţine că nu poate rămâne indiferent la sărăcia şi deznădejdea care au cuprins oamenii din zona în care s-a născut: “Mi-am propus o nouă ţintă, aceea de a candida la Parlamentul României. Nu pot să stau de-o parte, indiferent, când văd ce se întâmplă în România şi mai ales în zona în care eu m-am născut, am crescut, m-am format ca om, unde trăiesc familia mea, rudele mele şi prietenii mei. Văzând nemulţumirea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, am considerat că am experienţa necesară să-i reprezint şi să alung deznădejdea care îi defineşte. Cred că pot face lucrul acesta şi, de aceea, m-am aruncat în bătălia politică pe Colegiul Drăgăşani, care, de altfel, este unul destul de greu, recunosc”, a mai afirmat Prală.

Sursa: blog.impactreal.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe