Oltchim, primul OS din gâtul Puterii

joi, 15 noiembrie 2012

 “USL, nu uita, Vâlcea NU TE VA VOTA!”

Oltchim, primul OS din gâtul Puterii

• Mitingurile continuă şi au devenit politice

400 de muncitori stau în ploaie la Oltchim, mai îndârji╚øi ca niciodată. Unul din cei ╚Öase grevi╚Öti ai foameni a le╚Öinat, iar al╚øi doi au probleme de sănătate. Medicii spun că greva foamei la zero grade este extrem de periculoasă pentru organism. Diminea╚øă s-a anun╚øat că se dau banii pe septembrie ╚Öi octombrie, dar oamenii se simt în╚Öela╚øi de premierul Victor Ponta, pe care îl acuză că “îi duce cu zăhărelul”.

Protestele de la Oltchim au ajuns o răfuială personală între muncitori ╚Öi prim-ministrul Victor Ponta. Radicalizarea celor 400 de oameni care ╚Öi la această, pe o ploaie toren╚øială, stau în fa╚øa sediului central al combinatului, este motivată de promisiunile neonorate ale premierului, oamenii sim╚øindu-se păcăli╚øi ╚Öi trata╚øi ca ni╚Öte copii.ÔÇ¿ÔÇ¿E bizar totu╚Öi faptul că astăzi diminea╚øă oamenilor li s-au împăr╚øit flutura╚Öii cu salariile pe lunile septembrie ╚Öi octombrie, iar în următoarele 48 de ore le vor intra pe card to╚øi banii. 3.300 de oameni î╚Öi voi lua banii integral de╚Öi în aceste două luni Oltchim a fost închis, iar muncitorii au stat acasă. ╚ÿi totu╚Öi oamenii continuă să stea în ploaie, iar îndârjirea lor devine tot mai accentuată.
ÔÇ¿Informa╚øia de ultimă oră este că unul din cei ╚Öase grevi╚Öti ai foamei, care stau într-un cort la câteva grade Celsius, a le╚Öinat.

Este muncitor, îl cheamă Tănase ╚Öi are 31 de ani. Al╚øi doi grevi╚Öti ai foameni arată o înrăută╚øire a stării de sănătate, în a treia zi de când refuză hrana. Ei aplică forma extremă de grevă, nefiind nici transfuza╚øii cu glucoză. ÔÇ¿ÔÇ¿Piron Dumitra╚Öcu, medicul din cadrul combinatului, afirmă că situa╚øia grevi╚Ötilor devine periculoasă: “Frigul accentuează starea de rău a organismului, le va fi foarte greu să reziste. Încercăm să le dăm glucoză prin perfuzii dar nu ╚Ötiu dacă vor accepta. Recomandarea mea este să renun╚øe pentru că o grevă a foamei pe frig este extrem de periculoasă”.ÔÇ¿ÔÇ¿Oamenii rămân însă furio╚Öi pe Ponta, fiecare declara╚øie a acestuia pe care o văd la televizor înrăindu-i ╚Öi mai mult. Acum există o singură revendicare, repetată de trei zile încontinuu: “Să vină aici Victor Ponta, să dea ochii cu noi. Altfel, blocăm drumurile”. ÔÇ¿ÔÇ¿Protestul a căpătat un accent clar anti-USL. Scandarea care s-a impus este: “USL, nu uita, Vâlcea nu te va vota!”.ÔÇ¿ÔÇ¿Purtătorul de cuvânt al Oltchim, Ion Cocle╚ø, a ie╚Öit diminea╚øă la discu╚øii cu muncitorii, cerându-le să oprească protestul: “Mai mult de a vă da salariile la zi nu putem face. Sec╚øiile se vor redeschide în câteva zile”.ÔÇ¿ÔÇ¿Pentru muncitori însă e o chestiune de principiu: de patru luni nu le-a spus nimeni inten╚øiile clare privind combinatul - îi trimit în ╚Öomaj, le dau compensatorii sau continuă activitatea. Li s-a spus, de pe-o zi pe alta, că totul se va rezolva. Această amăgire i-a înfuriat.

(www.evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe