|marți, decembrie 12, 2017
  • Follow Us!

CJSU Vâlcea monitorizează şi evaluează perimetrul instabil din comuna Dănicei 

CJSU Vâlcea monitorizează şi evaluează perimetrul instabil din comuna Dănicei

În urma convocării de către prefectul Mircea Nadolu, săptămâna trecută, specialişti din cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea au monitorizat şi evaluat perimetrul instabil din comuna Dănicei. În satul Dealul Scheiului, pe drumul comunal DC 181 Dănicei (DJ 678 B) – Schei, punctul din zona gospodăriei lui Lazăr Crăciun, fenomenul de alunecare de teren evidenţiat încă din anii anteriori, s-a accentuat ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme înregistrate în ultima perioadă (ploi torenţiale, secetă prelungită), perimetrul alunecat extinzându-se pe o suprafaţă de circa 2.000 mp, la o distanţă de cca. 15 m de locuinţa lui Lazăr Crăciun, direcţionată spre Valea Rădăceşti. Alunecarea de teren este activă şi, în condiţiile alimentării permanente a masei de pământ în mişcare cu apele pluviale existente în zonă, datorită lipsei şanţurilor longitudinale care să prevină scurgerea haotică a apelor de pe platforma drumului, perimetrul alunecării se poate extinde şi poate antrena terenul de fundare a construcţiei domnului Lazăr Crăciun şi a terasamentului drumului comunal DC 181.

“În această situaţie, se impune efectuarea unor lucrări urgente hidroameliorative în vederea stabilizării zonei, lucrări propuse în proiectul realizat în anul 2010, ┬½Consolidare alunecare de teren pe DC 181, Sat Dealul Scheiului, comuna Dănicei, punctul Lazăr Crăciun┬╗, faza proiect tehnic, întocmit de SC Infrarut Cons SRL. Conform documentaţiei mai sus menţionate, au fost prevăzute executarea următoarelor categorii principale de lucrări: lucrări privind executarea unui zid de sprijin de rambleu, de picior; lucrări privind executarea unui zid de sprjin de apărare din beton armat; lucrări privind executarea unui dren de asanare în zona aval; lucrări de reprofilarea teren (terasamente). Până la demararea lucrărilor prevăzute în proiectul mai sus menţionat, este necesară, executarea în faţa locuinţei domnului Lazăr Crăciun, a unor rigole betonate care să asigure preluarea şi scurgerea apelor pluviale din zonă, astfel încât acestea să nu se mai reverse către perimetrul alunecat. Având în vedere faptul că documentaţia tehnică a fost realizată în anul 2010, se impune ca autorităţile locale împreună cu proiectantul să reactualizeze valoarea devizului estimativ. Până la efectuarea acestor lucrări, zona va rămâne în monitorizarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Dănicei”, a declarat prefectul Mircea Nadolu.

Leave a Response