Sparle si soparle 12 noiembrie 2012

luni, 12 noiembrie 2012

Sparle si soparle 12 noiembrie 2012

• Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost internat zilele trecute în Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Vâlcea. Stresul şi efortul zilnic (mai mult fizic) i-au agravat problemele de sănătate preşedintelui PSD Vâlcea, ajuns la venerabila şi onorabila vârstă de 70 de ani. Îi recomandăm şi noi ceea ce i-au spus deja şi medicii: ieşirea de urgenţă la pensie pentru o viaţă liniştită, lipsită de stres. Multă sănătate!

• Primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache, a călcat pe bec. Ultimul control al Curţii de Conturi a relevat următoarele nereguli la Primăria Ocnele Mari: “Situaţiile financiare întocmite la 31.12.2010 au prezentat date nereale, fiind denaturate soldurile conturilor care au stat la baza întocmirii acestora ca urmare a unor deficiente privind organizarea si conducerea evidenţei financiar contabile la nivelul instituţiei: mijloace fixe neînregistrate în sumă estimată de 30.004 lei noi; organizarea defectuoasă a evidenţei analitice a bunurilor patrimoniale ca urmare a neprecizării tuturor elementelor de identificarea acestora; neîntocmirea registrelor contabile obligatorii prevăzute de lege ÔÇô Registrul inventar şi Registrul jurnal; necunoaşterea componenţei mijloacelor fixe înregistrate în contul 2081 ,,Programe informatice”; efectuarea de înregistrări contabile fără a prezenta explicaţii în acest sens, înregistrări contabile neprevăzute de planul de conturi în vigoare; debite din concesiuni şi amenzi neînregistrate în sumă estimată de 54.385 lei; sold eronat al contului 401 ,,FurnizoriÔÇÖÔÇÖ datorită neînregistrării unor facturi sau efectuării de înregistrări contabile eronate: neînregistrarea aparatelor de telefonie mobilă achiziţionate prin folosirea punctelor Vodafone; lipsa unei evidenţe analitice a garanţiilor reţinute pentru licitaţii, valoarea sintetică a acestora fiind de 30.582,75 lei; lipsa unei evidenţe analitice a clienţilor din furnizarea apei potabile, cont 411, sold preluat de la Sectorul Public de Gospodărire Ocnele Mari, existând o diferenţă în plus a sinteticului contului 411 ,,Clienţi” în sumă estimată de 78.607 lei, faţă de evidenţele analiticeÔÇ£

• Judecătoarea L. din Horezu are nevoie de îngrijiri medicale urgente. Doamna cu pricina se manifestă violent, vulgar şi iraţional în relaţiile cu justiţiabilii, avocaţii şi colegii magistraţi. Pentru a nu intra în contact direct cu “distinsaÔÇ£ doamnă, conducerea Judecătoriei Horezu i-a amenajat un birou într-o fostă... toaletă publică. Nu înţelegem de ce Consiliul Superior al Magistraturii nu o scoate la pensie pe această aşa-zisă judecătoare cu probleme serioase la “mansardăÔÇ£?!

• Vineri, fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, a organizat la Restaurantul Paradis un mega-chiolhan pentru staff-ul său de campanie, la care a dat de mâncare şi băutură la circa 100 de oameni. De la petrecerea, care a ţinut până aproape de dimineaţă, nu au lipsit mai mulţi lideri ai PDL Vâlcea, printre care şi Dorel Jurcan şi Samoil Vîlcu. Spre disperarea care i se putea citi pe faţă lui Romeo Rădulescu, deputatul Vîlcu a recunoscut aportul substanţial pe care l-a avut în 2008 Mircia Gutău la victoria celor trei parlamentari PDL din Râmnicu Vâlcea, dar şi la imaginea bună pe care încă o are fostul edil al municipiului printre locuitori.

• Cunoscutul antreprenor vâlcean Romeo Iliescu are motive de mândrie deplină: singura construcţie care “sare în ochi” de la o altitudine mare (4.000-5.000 metri) este blocul de locuinţe de zece etaje pe care l-a finalizat recent lângă supermarketul Kaufland. Suntem siguri că după ce va termina şi celelalte 9 blocuri pe care le va construi tot în zonă, întreg ansamblul imobiliar deţinut de Romeo Iliescu va fi văzut şi de la altitudini mai mari de 10.000 metri....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe