Scrisoarea către vâlceni a candidatului PPDD la Senat ÔÇô Râmnicu Vâlcea, Lucian Orăşel

luni, 12 noiembrie 2012

Scrisoarea către vâlceni a candidatului PPDD la Senat ÔÇô Râmnicu Vâlcea, Lucian Orăşel:

Nu am interese personale şi nu-mi propun să obţin profit din politică

Stimaţi alegători,

 Din patru în patru ani, cetăţenii sunt chemaţi la vot. De ce? Pentru că fiecare vot are greutatea lui, care creşte direct proporţional cu numărul votanţilor. Referendumul recent a demonstrat că cei care nu s-au prezentate la vot (sau care au boicotat), deşi în minoritate, au contracarat votul majorităţii cetăţenilor. Pe plan local, votul are o greutate şi mai mare, fiindcă el poate reteza reţelele constituite în ani şi ani de complicitate politică, ba chiar, încrengăturile transpartinice, care se structurează de la bază spre vârful piramidei sociale.

De ce vă cer să mă votaţi pe mine, candidatul Dr. Lucian Orăşel pentru Senatul României (Colegiul S 3), provenind din afara oraşului Râmnicu Vâlcea ? Pentru simplul motiv că nu am interese personale şi nu-mi propun să obţin profituri, fiind complet străin de structurile menţionate. Nu am venit aici ca să mă îmbogăţesc, eu având deja o situaţie personală foarte bună. Dar şi pentru simplul motiv că, privind din afară, pot diagnostica mai bine problemele sistemului, problemele dumneavoastră. De asemenea, pentru că am pregătirea democratică necesară pentru străpungerea sistemului şi, nu în ultimul rând, pregătirea profesională, dobândită la universităţile Harvard şi Yale, în domeniul juridic şi al politicilor economice guvernamentale.
 
Candidaţii care provin din oraşul Râmnicu Vâlcea nu au altă perspectivă, decât cea a relaţiilor şi intereselor din interiorul sistemului în care sunt angrenaţi şi în care se simt confortabil. Ei, mai degrabă, încearcă să controleze alegătorii, în interesul sistemului care le aduce profit şi pe care nu vor să-l schimbe. S-a dovedit că, de când s-au implicat în politică, toţii candidaţii din partea locului, mereu aceiaşi, uneori traseişti multipartinici, nu au adus în ultimii 22 de ani vreun avantaj sau profit în favoarea comunităţii oraşului sau judeţului. Calitatea vieţii cetăţenilor oraşului Râmnicu Vâlcea s-a deteriorat continuu, şi mă refer la mediu, infrastructură, sănătate şi educaţie.
 
Oraşul dumneavoastră are şi un obiectiv de interes naţional, cu care s-ar putea mândri, şi mă refer la combinatul Oltchim. De aceea, sunt în contact cu investitori competenţi, care să nu cumpere numai clădirile şi utilajele, ci să-şi ia obligaţia să păstreze angajaţii, să mărească productivitatea muncii şi producţia, să obţină produse competitive la export şi să mărească capacitatea de producţie, -care în cazul Oltchim, poate ajunge la peste 15.000 de angajaţi -, iar în caz de criză, să nu concedieze salariaţii. În final, combinatul Oltchim să devină una din întreprinderile de succes pentru export, în loc să rămână o întreprindere particulară, bugetară pe seama statului român.
 
Într-adevăr, doar cineva din afara sistemului şi foarte motivat poate schimba sistemul anchilozat, iar eu, deşi mai în vârstă, sunt foarte motivat, datorită trecutului meu şi al familiaie mele, marcat de rezistenţa antitotalitară. Se spune că promisiunile de viitor ale unui candidat, pot fi crezute dacă se regăsesc în realizările lui din trecut. Iar eu am avut şansa să trec de la statutul de tânăr opozant al sistemului totalitar la cel de participant, competent şi activ, la viaţa democratică a celui mai performant sistem politico-economic dintre toate statele lumii. Și acest parcurs de excepţie al tinereţii şi maturităţii mele se reflectă în experienţa vârstei mele actuale, pe care doresc să o pun în slujba cetăţenilor acestui oraş. 
 
Doresc să mă identific cu dumneavoastră, să fiu unul dintre dumneavoastră, printre dumneavoastră, pentru dumneavoastră. Noi nu candidăm la ┼ÿCerbul de Aur┼ÿ de la Braşov sau la ┼ÿFestivalul de Vară┼ÿ de la Mamaia, ci la Senatul sau Parlamentul României. Personal, am venit să schimb sistemul, nu să mă adaptez lui! Am venit să creăm împreună caracterul naţional şi să redăm demnitatea poporului român. 
Candidatul dumneavoastră la Senat, Lucian Orăşel. 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe