Îmbrânceli la Oltchim: Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a fost alungat de protestatari!

luni, 12 noiembrie 2012

Îmbrânceli la Oltchim: Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a fost alungat de protestatari!


• S-a scandat: “Guvernul mincinos! Jos Ponta!”

“Am promis, am făcut”, a spus în urmă cu o lună premierul Victor Ponta referindu-se la redeschiderea Oltchim ╚Öi plata salariilor restante. De-atunci însă s-au întors la lucru doar 100 de muncitori din totalul de peste 3.000, iar oamenii nu ╚Öi-au mai luat salariile pe septembrie ╚Öi octombrie. Diminea╚øă s-au strâns să protesteze, sătui de minciuni.


Proteste spontane ╚Öi îmbrânceli la Oltchim. Oamenii au hotărât în urmă cu o oră să se adune din nou în fa╚øa sediului administrativ al combinatului, sim╚øindu-se în╚Öela╚øi de Guvern. Li s-au promis redeschiderea sec╚øiilor ╚Öi plata salariilor restante ╚Öi au rămas doar cu vorbele fără acoperire.ÔÇ¿ÔÇ¿În urmă cu câteva minute, s-a creat o îmbrânceală generală chiar în fa╚øa u╚Öilor de sticlă de la intrarea în clădirea principală. Circa 25 de muncitori protestau agita╚øi în momentul în care ╚Öi-au făcut apari╚øia senatorul Lauren╚øiu Coca (USL), pre╚Öedintele Consiliului Jude╚øean ╚Öi prefectul de Vâlcea.


ÔÇ¿Oamenii au făcut zid în fa╚øa lor ╚Öi pur ╚Öi simplu nu le-au permis să intre în clădire: “Pleca╚øi de-aici! Jos Ponta! Să vină Ponta aici!”, au scandat muncitorii. În urma îmbrâncelilor, politicienii, pregăti╚øi să descarce sacul de promisiuni, au făcut cale întoarsă, renun╚øând la runda de negocieri.ÔÇ¿ÔÇ¿Muncitorii de la Oltchim se simt în╚Öela╚øi de actualul Guvern. Premierul Victor Ponta le-a promis achitarea salariilor restante, dar oamenii au primit doar leafa pe luna august, din care jumătate era acoperită din veniturile proprii ale combinatului. Pe septembrie ╚Öi octombrie n-au primit niciun ban.ÔÇ¿ÔÇ¿Apoi, în urmă cu o lună li s-a promis redeschiderea în propor╚øie de 65% a combinatului, dar nu s-a pornit decât Electroliza, unde lucrează doar 100 de oameni din cei 3.400 ai Oltchim. Li s-a spus că până în 20 octombrie se vor întoarce la lucru, dar suntem deja în 12 noiembrie. (www.evz.ro)


Vezi video:


http://www.rtv.net/protest-spontan-la-oltchim-oamenii-isi-cer-salariile-aferente_53003.html


Salariaţii aşteaptă un răspuns de la actuala conducere

Liderul de sindicat Corneliu Cernev a declarat că salariaţii aşteaptă un răspuns de la actuala conducere cu privire la data certă când vor fi achitate drepturile băneşti pe septembrie, scrie Agerpres. Oamenii îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. Aceştia spun că liderul politic nu a făcut nimic pentru Oltchim.ÔÇ¿ÔÇ¿"Mi s-a promis că în 24 de ore vom avea un răspuns de la conducerea unităţii în ceea ce priveşte restanţele salariale", a precizat Corneliu Cernev. ÔÇ¿ÔÇ¿Oltchim a traversat în ultimele trei luni o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ajungând să fie închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 milioane de euro. După o încercare nereuşită de privatizare, în septembrie, combinatul vâlcean a fost repornit cu doar o secţie la începutul lunii octombrie.
ÔÇ¿

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe