Donaţie din partea Fundaţiei “Dumitru Drăghicescu” pentru Spitalul Brezoi

luni, 12 noiembrie 2012

Donaţie din partea Fundaţiei “Dumitru Drăghicescu” pentru Spitalul Brezoi

Fundaţia “Dumitru Drăghicescu” cu sprijinul candidatului Uniunii Social Liberale, Remus Daniel Niţu, a donat sâmbătă, 10 noiembrie, spitalului orăşenesc din Brezoi 15 paturi acţionate mecanic. Alte două paturi pentru bolnavi au ajuns la dispensarele din comunele Mălaia şi Voineasa.

Implicaţi în multe acţiuni care sprijină dezvoltarea comunităţilor locale din Vâlcea şi nu numai, reprezentanţii Fundaţiei “Dumitru Drăghicescu” au dorit ca astfel să ajute la modernizarea spitalului şi a cabinetelor medicale de pe Valea Lotrului. “Am ales spitalul din Brezoi şi dispensarele din comunele învecinate cu gândul la cetăţeni care merită să beneficieze de servicii medicale dintre cele mai bune. Paturile sunt printre cele mai moderne pe care le-am găsit în Europa şi suntem mulţumiţi să contribuim, chiar şi într-o mică măsură, la îmbunătăţirea condiţiilor pentru pacienţii din aceste unităţi medicale”, a precizat Mirela Niţu, preşedinta fundaţiei. Spitalul din Brezoi, care deserveşte peste 40 de mii de oameni, a fost reinaugurat în urma cu un an.

Autorităţile au investit peste trei milioane de lei, mare parte fonduri europene, în reabilitarea acestei unităţii spitaliceşti care a fost la un pas de desfiinţare în urmă cu doi ani. “Noi nu vrem să închidem spitale, vrem să le deschidem, vrem să aducem bani să le modernizăm. Felicitări domnului primar Robert Schell şi domnului director Vasile Cerbu că s-au luptat cu îndârjire să păstreze acest spital care acum arată aşa cum ar trebui să arate toate spitalele din ţară, cu aparatură şi toate dotările necesare. Este şi singurul din judeţ care la ora actuală asigură bolnavilor internaţi tot ceea ce le trebuie. Au hrana şi, ceea ce e cel mai important, au medicamentele şi materialele sanitare şi nu îi trimit pe oameni să le cumpere aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte spitale”, a declarat Dan Niţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe