Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, cercetat penal de serviciul de investigare a fraudelor

joi, 8 noiembrie 2012

Preacinstitul a băgat mâna în... borcanul cu miere!

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, cercetat penal de serviciul de investigare a fraudelor

Înalt Preacinstitul Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, este cercetat de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, în dosarul penal cu numărul p/3001814/2009. Preşedintele PSD Vâlcea este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 246 din codul penal.

În referatul aflat la dosarul cauzei se arată că: “La data de 24.08.2009, Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti a primit o sesizare, solicitându-se a se efectua cercetări faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Câlea Ion, pentru comiterea unor ilegalităţi. Plângerea a fost înaintată de către DNA la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea şi ulterior la lucrători ai poliţiei judiciare din cadrul IPJ Vâlcea-Serviciul de Investigare a Fraudelor, dosar filele nr. 3,4. Prin sesizare, s-a adus la cunoştinţă faptul că numitul Cîlea Ion -preşedinte al C.J., ar fi influenţat în calitate de director al Direcţiei Agricole Vâlcea comisia de evaluare care a acordat despăgubiri la sinistraţii de la Ocnele Mari, în acest context despăgubirile băneşti acordate chiar familiei lui în numele mamei ar fi fost exagerate şi făcute cu încălcarea legii, în sensul că s-ar fi primit suma de peste 1 miliard lei vechi, casă şi teren în Rm. Vâlcea.

De asemenea tot în plângere, s-a făcut referire şi la faptul că presa locală a relatat despre o licitaţie dubioasă privitoare la asfaltarea unui drum judeţean- Bălceşti-Goruneşti din judeţul Vâlcea, limită judeţul Olt iar numitul Cîlea Ion s-ar fi implicat ilegal la licitaţia respectivă, dosar filele nr. 3-18, 22-23ÔÇ£. Având în vedere că preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, conduce cu mână de fier judeţul Vâlcea, iar factorul politic este determinant în ceea ce priveşte numirile din interiorul inspectoratului judeţean de poliţie, nu ne-ar surprinde ca acest caz să fie muşamalizat şi să se dispună neînceperea urmăririi penale. Trăim în România...

(Tiberiu Pîrnău) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe