Romeo Rădulescu, sponsorizat de firma Delta ACM

joi, 25 octombrie 2012

Recompensă pentru serviciile aduse Mafiei PDL:

Romeo Rădulescu, sponsorizat de firma Delta ACM

Tiberiu Pîrnău

Romeo Rădulescu, candidatul ARD pe Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, este exponentul politic al mafiei constructorilor PDL. Mai exact, Rădulescu a reprezentat şi reprezintă interesele firmei de partid SC Delta ACM 93 SRL, patronată de faimoşii fraţi Pirpiliu, sponsori de frunte ai PDL. În scurtul mandat de primar al lui Rădulescu, sute de miliarde de lei, bani publici, au intrat, prin semnătura şi “bunăvoinţaÔÇ£ primarului de-atunci, în conturile Delta ACM. Pe surse am aflat că fraţii Pirpiliu nu au uitat “serviciileÔÇ£ prestate de Romeo Rădulescu şi l-au recompensat acum cu o sumă importantă pentru a-şi finanţa campania electorală. 

Plăţi către Delta ACM fără viza controlului financiar preventiv

În primăvara anului 2011, Camera de Conturi a Judeţului Vâlcea din cadrul Curţii de Conturi a României a finalizat raportul în urma acţiunii privind controlul fondurilor alocate în 2009 şi 2010 de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului către Primăria Râmnicului. Astfel, Curtea de Conturi a constatat nerespectarea dispoziţiilor legale privind angajarea cheltuielilor, fiind semnate de către ordonatorul de credite angajamente legale încheiate cu SC Delta ACM 93 SRL Bucureşti în valoare estimată de 16,9 milioane lei (169 miliarde lei vechi), fără ca acestea, să fie vizate pentru control financiar preventiv şi anume: contract subsecvent nr. 1/31847/01.10.2009 în valoare de peste 4,57 milioane de lei; contract subsecvent nr. 2/36283/12.11.2009 în valoare de circa 8 milioane lei; contract subsecvent nr. 3/39512/17.12.2009 în valoare de 3,93 milioane de lei. S-a mai constatat, de asemenea, că actele adiţionale încheiate pentru majorarea valorii iniţiale a contractelor încheiate cu SC Delta ACM 93 SRL Bucureşti au fost semnate de către ordonatorul de credite fără a fi vizate pentru control financiar preventiv.

În cadrul raportului Camerei de Conturi a Judeţului Vâlcea din cadrul Curţii de Conturi se mai menţionează că Primăria Râmnicului “nu a respectat dispoziţiile legale privind constituirea garanţiei de bună execuţie la nivelul cuantumului prevăzut în contractele aferente execuţiei lucrărilor pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor. Contrar dispoziţiilor contractuale, garanţia de bună execuţie constituită prin plăţi succesive efectuate în perioada 2009-20010 este în sumă totală de 395.627 lei, faţă de garanţia de 444.976 lei care trebuia constituită potrivit clauzelor contractuale, rezultând o diferenţă în minus de 49.348 lei. Nu a respectat dispoziţiile legale privind recepţia unor obiective de investiţii finalizate, în perioada 2009-2010 în cadrul Programului de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Nu au fost recepţionate obiective de investiţii finalizate, în valoare estimată de 3.946.452 lei".

Romeo Rădulescu promovează politica buzunarelor portocalii pline

Valentin Adrian Iliescu, fost secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul PDL, susţine că patronii Delta ACM (fraţii Pirpiliu) şi fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, au ticluit să-l dea afară din partid fiindcă era critic şi incomod. Potrivit lui Iliescu: “Artizani ai acestei lucraturi au fost Romeo Rădulescu şi deputatul Ștefan Pirpiliu, secretar general adjunct pe zona Olteniei, deputat în Colegiul 13 Bucureşti şi, mai ales, tartore al firmei Delta ACM, care a executat în Râmnicu Vâlcea lucrări de asfaltare, mansardare şi izolare termică.ÔÇ£
Valentin Iliescu a criticat ceea ce în opinia sa înseamnă “politica buzunarelor pline”. Fostul secretar de stat crede că fostul primar ar fi aranjat cu Pirpiliu ca acesta să faca demersurile pentru excluderea sa din aceasta formaţiune politică. Iliescu susţine că lui Pirpiliu i s-ar fi dat de înţeles că, dacă nu va fi zelos în acest scop, Delta ACM îşi va pierde statutul de abonată la banii ramnicenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe