Cresc tensiunile în sânul grupării de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea

joi, 25 octombrie 2012

• Pe fondul rezultatelor extrem de slabe obţinute în Liga a II-a,

Cresc tensiunile în sânul grupării de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea

Acuzat public de antrenorul Laurenţiu Tudor că a greşit la golul al doilea al arădenilor, portarul CSM-ului, Robert Tufişi (37 de ani) a ţinut să lămurească unele aspecte. “Nu ştiu ce a fost în capul lui Robert când a ieşit din poartă, a fost o ieşire hazardată, la 0-1 încă eram în cărţi” declarase “Doctorul” Tudor la conferinţa de presă după jocul UTA - CSM 3-0, afirmaţie care l-a deranjat pe veteranul dintre buturile alb-albaştrilor. Rămas titular între buturile echipei vâlcene după ce portarul adus de patronul Rufă, Toma, a dezamăgit în jocul cu FCM Târgu Mureş, Tufişi a subliniat că a rămas cu sufletul alături de clubul din Zăvoi. “Ca să îi răspund domnului antrenor Tudor, în capul meu a fost acelaşi lucru ca atunci când am jucat peste 80 de meciuri pentru CSM în patru ani, deşi eu am fost angajat ca antrenor cu portarii, dar nu am refuzat niciodată echipa. În capul meu a fost tot ce a fost când am apărat cu infiltraţii, când am jucat într-un picior pentru că marii portari aduşi la Vâlcea plecau acasă sau se dădeau răniţi. În capul meu a fost tot ce a fost când tot vestiarul are salariul luat şi eu nu, că eu am rămas la CSM când alţii şi-au pus palma în fund şi au plecat.

A fost acelaşi lucru ca atunci când am muncit ca un rob cu Brănescu şi alţii care îşi arogă merite la formarea lui făceau antrenament în bocanci, dar şi multe altele pe care nu le pot spune iubitorilor CSM-ului pentru că am doi copii de crescut”, a replicat Tufişi. Antrenorul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea a recunoscut superioritatea “Bătrânei Doamne” în disputa de sâmbătă, însă are regretele sale. “Dacă tabela arată 3-0, înseamnă că victoria UTA-ei e meritată. Poate, am fi avut şi noi ceva de spus dacă am fi fost mai atenţi în prima repriză şi am fi marcat măcar o dată. Dar, să nu uităm că UTA ne-a presat încă din primele minute şi şi-a creat şi ceva ocazii, dar, fiindcă am stat bine în teren, s-a intrat cu scor alb la pauză. S-ar putea ca arădenii să se lupte la promovare, dar cred că vor avea şi probleme în unele meciuri”, a precizat Laurenţiu Tudor. Tehnicianul oltenilor crede că erorile din startul reprizei secunde i-au fost fatale formaţiei sale, iar aici nu a inclus şi eventuala eroare a arbitrului la faza penalty-ului. “Ce dă arbitrul e normal şi corect, oricum e tardiv acum. A fost aproape de fază, mă gândesc că a văzut foarte bine. Din păcate, s-au făcut greşeli impardonabile. Chiar nu ştiu ce a fost în capul lui Robert Tufişi când a ieşit din poartă la golul doi al UTA-ei. Era doar 1-0 şi poate am fi putut reveni în joc”, mai spune “Doctorul”. Deocamdată, acesta nu crede că echipa sa poate spera la altceva decât salvarea de la retrogradare. “Nu ştiu ce se va întâmpla în această serie. Se spune că Alba Iulia şi Sibiu se vor retrage, apoi au revenit, nu mai poţi crede nimic.

Oricum, cu jucători tineri ca ai noştri, care nu ştiu să profite de momentele importante ale unei partide, e greu să speri la altceva decât salvarea de la retrogradare. Sau cel puţin asta e părerea mea acum”, a concluzionat Tudor, care se mai plânge de absenţa unui lider în cadrul lotului său. Cu o reuşită şi o pasă decisivă, Cristian Silvăşan şi-a pus din plin amprenta pe rezultatul bun obţinut de UTA în confruntarea cu CSM Râmnicu Vâlcea. Fostul polist era la al doilea meci oficial pentru echipa fanion a Aradului, la Luceafărul creându-şi deja destule faze de gol. După o primă repriză mai nereuşită, în tonul echipei, atacantul de 30 de ani s-a descătuşat după pauză şi a sărbătorit alături de noii săi colegi primul success intern al stagiunii. “Pe Silvăşan l-am adus pentru goluri, aşa că sunt mulţumit de el. Dacă ne bazam pe un atacant de profilul său de la începutul campionatului, cred că aveam minim 4 puncte în plus. Ne-a lipsit omul din faţa porţii, căci noi ne-am creat destule ocazii în primele etape”, a spus şi Adrian Falub la finalul disputei cu oltenii din Zăvoi. Noul număr 9 al “textiliştilor” e bucuros pentru prima sa reuşită în tricoul “alb-roşu” şi crede că UTA ar trebui să se gândească doar la promovare.

Clasament Seria a II-a

Corona Braşov 17
Damila Măciuca 14
Poli Timişoara 13
FCM Târgu-Mureş 13
FC Bihor Oradea 12
UTA Arad 10
Unirea Alba-Iulia 10
CS Mioveni 7
ALRO Slatina 7
Luceafărul Oradea 7
Voinţa Sibiu 7
FC Argeş Piteşti 6
FC Maramureş Baia-Mare 5
CSM Râmnicu-Vâlcea 4

Doar patru echipe din Europa, printre care şi Oltchim, au punctaj maxim în Liga Campionilor

Campioanele României, Ungariei şi Muntenegrului, dar şi vicecampioana Ungariei au rămas singurele echipe cu punctaj maxim în Liga Campionilor la handbal feminin după etapa a doua a competiţiei, disputată în weekend-ul trecut. În grupa A, Oltchim Râmnicu Vâlcea a defilat în faţa lui Buxtehuder, obţinând una dintre cele mai clare victorii din istorie în Liga Campionilor. Antrenorul Jakob Vestergaard a rulat tot lotul şi nu a avut nicio emoţie în privinţa victoriei, Oltchim câştigând cu 34-15. În celălalt meci al grupei, Hypo Viena a câştigat clar cu 32-25 în faţa lui Randers şi a luat o opţiune serioasă în ceea ce priveşte lupta pentru locul secund în grupă, care asigură calificarea în faza următoare a grupelor. Victoria Podravkăi în faţa lui Krim, scor 25-22, a fost marea surpriză a etapei din Liga Campionilor. Deşi a investit serios în această vară, Krim nu se regăseşte. A avut probleme mari cu Universitatea Jolidon Cluj în prima etapă, impunându-se cu 28-27, pentru ca duminică seară să fie condusă în permanenţă de o echipă croată aflată în reconstrucţie. Altfel, Gyor şi-a confirmat statutul de mare favorită a grupei, câştigând fără probleme pe terenul Universităţii Jolidon Cluj. Etapa următoare programează derby-ul dintre Krim şi Gyor. După ce a spulberat-o pe Dinamo Volgograd în prima etapă, scor 37-21, Ferencvaros Budapesta, vicecampioana Ungariei, a câştigat duminică seară derby-ul grupei C, împotriva norvegiencelor de la Larvik, scor 28-24. Cu Tomori şi Zacsik, revenită după operaţie, în mare formă, maghiarele nu au avut emoţii în faţa lui Larvik. În celălalt meci al grupei, Dinamo Volgograd a câştigat cu 34-28 pe terenul lui Savehof. Derby-ul grupei D a fost tranşat fără emoţii de Buducnost, care a câştigat cu 26-20 pe terenul lui Viborg. Câştigătoarea Ligii din sezonul trecut continuă evoluţiile bune, în ciuda faptului că le-a pierdut în această vară pe Bulatovic şi Popovic, în timp ce danezele au ajuns la a doua înfrângere din tot atâtea meciuri, după un exod masiv de jucătoare în această vară. Zvezda şi Thuringer se bat pentru locul doi în grupă, iar rusoaicele par să aibă un avantaj după victoria de pe teren propriu în faţa campioanei Germaniei, scor 31-24.

Antrenorul Damilei Măciuca s-a declarat dezamăgit de rezultatul echipei lui

Antrenorul Damilei Măciuca, Erik Lincar, s-a declarat la finele partidei pierdute la Mioveni, 1-4, dezamăgit de rezultatul echipei lui, dar şi de prestaţia jucătorilor băgaţi în teren. “Este o înfrângere care pe mine mă deranjează un pic. Trebuie însă să învăţăm din greşeli şi să nu le mai repetăm la următoarele jocuri. În prima repriză a fost un joc echilibrat, cu şanse de ambele părţi. În a doua repriza s-a văzut dorinţa gazdelor de a câştiga a┬¡cest joc, iar noi nu am mai reuşit nimic. Am făcut multe greşeli, iar scorul s-a dus la 4-1. Mergem înainte şi avem a┬¡cum un joc important cu Unirea. Toţi jucătorii au evoluat destul de modest, iar asta nu a fost din cauza chefului de ziua mea. Nu am fost concentraţi ca la alte jocuri, iar în etapa a 8-a a venit prima înfrângere a noastră. Nu am ce mă┬¡suri să iau împotriva jucătorilor, pentru că nu sunt genul de antrenor care să penalizez financiar jucătorii. Ei trebuie să se gândească acum că mai sunt 6 etape şi trebuie să obţină cât mai mult din ele. Jocul gazdelor a fost destul de bun, dar, după acel 11 m, au prins încredere şi s-au dezlănţuit. Remarc golul lui Gălan, a fost foarte frumos. Golul patru a venit pe o greşeală în zonă centrală. Mioveniul este o e┬¡chi┬¡pă bună, care combină experienţa unor jucători cu tinereţea altora. Obiectivul nostru este să fim între primele locuri la sfârşitul turului”, a spus Erik Lincar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe