Au fost confiscate autoturisme Ferrari, Maybach, Hummer şi Mercedes de la clanul “Brătianu” din Drăgăşani

luni, 22 octombrie 2012

• Potrivit procurorilor DIICOT,

Au fost confiscate autoturisme Ferrari, Maybach, Hummer şi Mercedes de la clanul “Brătianu” din Drăgăşani

DIICOT a confiscat un Ferrari, doua Maybach, doua BMW seria 7, doua Mercedesuri, un Hummer si doua Audi A8 in urma perchezitiilor la locuintele membrilor clanului “Bratianu”, au declarat surse judiciare. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au facut vineri 12 de perchezitii in Olt si Valcea, la locuintele membrilor clanului “Bratianu” din Dragasani si la firmele controlate de acestia, suspectati de evaziune fiscala de zece milioane de euro, dupa ce au vandut produse petroliere, zahar si ulei fara a plati taxele. Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de clanul “Bratianu”, din Dragasani, judetul Valcea, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

În urma perchezitiilor facute la locuintele invinuitilor si la sediile unor societati comerciale administrate de acestia, 21 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT - Olt. Membrii gruparii sunt acuzati ca au obtinut beneficii financiare substantiale, folosind peste 20 de societati comerciale pentru a efectua operatiuni ilegale cu produse petroliere, zahar si ulei. “Astfel, ca mod de operare, invinuitii au derulat operatiuni de import de produse petroliere (motorina, benzina, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus si comercializat pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente. In acest scop, invinuitii au intocmit documente false care sa ateste ca marfurile au fost fie returnate in Bulgaria, fie exportate in Ungaria, catre diferite societati comerciale controlate de catre membrii gruparii”, a precizat DIICOT.

În acelasi mod, membrii gruparii au efectuat operatiuni comerciale cu cantitati insemnate de zahar si ulei brut de floarea-soarelui, pentru care in mod fictiv se atesta ca erau exportate, desi, in realitate, marfurile erau procesate la diferite fabrici din Romania si ulterior “produsul finit” era comercializat in supermarketuri din tara. Prejudiciul produs in acest fel de membrii gruparii a fost estimat la peste zece mlioane de euro. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SIF Olt si lucratorilor din SPIR Olt si BMJ Olt, suportul tehnic si informativ fiind asigurat de catre SRI.
Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe