Prima victorie în drumul spre finală: Oltchim - Hypo Viena 30-25!

joi, 18 octombrie 2012

• Liga Campionilor la handbal feminin

Prima victorie în drumul spre finală: Oltchim - Hypo Viena 30-25!

• Oltchim a avut probleme în defensivă • cea mai bună marcatoare a vâlcencelor a fost Bulatovic (10 goluri) • următorul meci al vâlcencelor în Liga Campionilor va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu formaţia germană Buxtehuder SV

Campioana României a demonstrat duminică seară de ce e considerată una dintre favoritele la câştigarea Ligii. Deşi a suferit în anumite momente ale jocului, echipa vâlceană n-a avut nicio problemă la debutul în noua ediţie a celei mai importante competiţii europene. Cu Neagu în teren, Oltchim a condus tot meciul cu Hypo Viena, impunându-se cu 30-25. În handbalul feminin, Brazilia nu a fost o forţă până la Mondialul organizat în decembrie 2011. Iar Do Nascimento, Cavaleiro sau Ana Rodrigues nu vor reuşi să se ridice niciodată la notorietatea legendarului Pele în Țara Cafelei. Însă duminică, cele şapte brazilience din lotul lui Hypo (locul cinci la finalul CM), au imprimat unei echipe obişnuite cu rigurozitatea germană un stil latin, bazat pe explozie şi viteză.. Astfel a stat situaţia în primele 25 de minute ale jocului, când Hypo a izbutit să ţină în şah un Oltchim care părea că vrea, dar nu poate mai mult (10-10, min. 23). Dar când în echipă ai jucătoare precum Navarro, Neagu, Bulatovic sau Pineau, balanţa se va înclina la un moment dat. Iar vâlcencele au reuşit cinci minute senzaţionale în finalul reprizei, cu Neagu pe teren, atât pe faza de atac, cât şi în defensivă, detaşându-se la trei goluri (15-12).

Repriza secundă a fost o simplă formalitate. Deşi s-a zbătut în atac, echipa austriacă nu a putut să se apropie la mai mult de patru goluri de campioana României (21-17, min.41). Dacă în apărare problemele au continuat, aşa cum a recunoscut şi Vestergaard, atacul Oltchimului a găsit uşor drumul spre poarta lui Hypo. Iar cel mai important transfer al campioanei României din această vară, muntenegreanca Bulatovic a reuşit un meci perfect, înscriind de zece ori! Însă pentru câştigarea Ligii Campionilor, Oltchim are nevoie de un joc mult mai consistent şi de întărirea relaţiilor de joc, care au suferit în anumite momente din meciul de duminică.

Vestergaard, impresionat: “A fost fantastic, nu am trăit aşa ceva în Danemarca”

Tehnicianul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, a declarat, duminică, după partida câştigată în faţa austriecelor de la Hypo Viena, scor 30-25, că victoria este importantă, dar a precizat că mai este mult de muncă. “Nu a fost un joc uşor, aşa cum anticipam, de altfel. Când jucătoarele au simţit sala, încurajările, au jucat mai bine, s-au mobilizat aşa cum trebuia. Oricum, atmosfera a fost fantastică. În Danemarca nu am avut parte de aşa ceva, vâlcenii au un merit mare la succes şi le mulţumesc pentru acest lucru. Noi mai avem multe de îmbunătăţit, în special la capitolul omogenitate. Sunt sigur că în meciurile viitoare vom evolua mai bine, vom creşte de la partidă la partidă. Ceea ce rămâne după această partidă sunt cele două puncte, e important că am debutat cu o victorie. Nici cu echipa din Germania nu ne va fi uşor. Handbalistele lor nu au talie, dar sunt foarte rapide, acest aspect va trebui să îl avem în vedere. Una peste alta cred că Hypo Viena este favorită la ocuparea locului secund al grupei”, a spus Vestergaard.

În ceea ce o priveşte pe Cristina Neagu, marcatoare a două goluri, danezul a afirmat că acesta îşi va îmbunătăţi jocul: “Mă bucur pentru Cristina Neagu, a făcut un meci bun, eram sigur după cum am văzut-o la Braşov, în partida de campionat. A jucat foarte bine în apărare. Cu timpul îşi va îmbunătăţi şi forţa de aruncare în atac, e normal să avem răbdare cu ea pentru că vine după o lungă perioadă de inactivitate”.

Handbalista Oltchimului, Aurelia Brădeanu, a recunoscut că a avut emoţii în timpul partidei cu Hypo Viena: “Am avut emoţii, nu neg asta. A fost un prim meci, am debutat cu o victorie, aşa cum ne-am propus. Am avut şi momente foarte bune pe care, din păcate, le-am alternat cu cele mai puţin reuşite. Publicul a fost fantastic, aşa cum ştiam că va fi. Și de această dată a fost jucătorul cu numărul 8 al Oltchimului. Una peste alta, pentru prima partidă e bine şi vă promitem că vom face tot posibilul să câştigăm fiecare meci. În acest moment mai avem de muncă pentru a deveni o echipă omogenă, dar tocmai la acest lucru vom lucra în perioada următoare. Sperăm să câştigăm fiecare meci. Am avut momente foarte bune, dar şi mai puţin bune. A fost primul joc în Liga Campionilor, e important că am câştigat. Am avut ceva emoţii, dar totul a ieşit bine”.

Neagu: “S-a făcut prea mult caz de revenirea mea!”

Jucătoarea echipei de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea Cristina Neagu a declarat, marţi, că revenirea sa după accidentare a fost mediatizată prea mult şi este conştientă că vor apărea discuţii dacă va juca mai slab. “Eu nu sunt la sută la sută din capacitate. Sper să ajung la potenţial maxim în perioada următoare, mai am mult de muncă. Știu că dacă voi juca prost vor apărea tot felul de discuţii, că aşa e în România. Oricum, s-a făcut prea mare caz de revenirea mea, a fost mult prea mediatizată. Vreau să le mulţumesc spectatorilor vâlceni care m-au încurajat în permanenţă, a contat mult pentru mine faptul că mi-au scandat numele şi atunci când eram în refacere şi nu puteam intra în teren”, a spus Neagu, revenită după mai bine de 20 de luni de pauză. Interul Oltchimului speră să evolueze sâmbătă, în Liga Campionilor, în meciul cu Buxtehuder: “Voi fi pe banca tehnică, asta este sigur. Dacă voi intra sau nu în teren este numai decizia antrenorilor. Azi, în meciul de campionat, nu am jucat pentru că erau multe două meciuri în numai trei zile. Mă simt bine, dar încă mai am dureri şi nu avea rost să risc”. Cristina Neagu a afirmat că nu a avut emoţii în partida cu Hypo Viena. “Emoţii am avut la primul meci de la revenire, cel de la Braşov. Cu Hypo emoţiile nu au mai fost. E important că am câştigat, aveam mare nevoie de o victorie în prima etapă a competiţiei. Sperăm să o ţinem tot aşa”, a precizat Neagu.

Programul meciurilor campioanei României:

20 octombrie: Buxtehuder-Oltchim

27 octombrie: Randers-Oltchim

4 noiembrie: Oltchim-Randers

11 noiembrie: Hypo-Oltchim

18 noiembrie: Oltchim-Buxtehuder

Antrenorul de la Damila Măciuca a fost sărbătorit de jucători

Marţi dimineaţă a fost chef la Damila, jucătorii sărbătorindu-l pe tehnicianul Erik Lincar, care a împlinit vârsta de 34 de ani. Antrenorul Damilei a avut toate motivele să sărbătorească, alb-verzii fiind după şapte etape pe un surprinzător loc 2, unul promovabil. În plus, echipa este neînvinsă în campionat cu Lincar pe bancă, acumulând 23 de rezultate pozitive consecutive. După antrenamentul de dimineaţă, de la Stadionul Hidroelectra, Erik Lincar şi-a cinstit jucătorii cu bere şi pizza. Fotbaliştii i-au dăruit un tort mare, inscripţionat “La mulţi ani, Erik!”. Miercuri, de la ora 16, Damila a jucat un amical cu echipa de Liga a IV-a Hidroelectra, Lincar mizând pe jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon.

• Sâmbătă, 20 octombrie, într-un meci din Liga a II-a,

UTA Arad ar putea ataca echipa CSM Rm. Vâlcea cu alţi doi brazilieni

Echipa fanion a Aradului a rămas cu victoria de la Slatina şi după etapa a 7-a a seriei de Vest a ligii secunde şi-şi propune 9 puncte din următoarele trei întâlniri. Cel mai abordabil meci pe listă este cel care urmează, fiindcă pe arena “Francisc Neuman” soseşte codaşa CSM Râmnicu Vâlcea. Pentru această dispută, ce va începe sâmbătă, la ora 13 (în direct la Digi Sport), Adrian Falub ar putea avea la dispoziţie încă doi fotbalişti care doar s-au antrenat sub comanda sa până acest moment. Este vorba despre brazilienii Ricardo şi Marcelinho, care ar putea fi legitimaţi în această săptămână de conducerea “textilistă”. Antrenorul arădean insistă mai ales pentru primul dintre ei, fiindcă acesta i-ar rezolva problema celui de-al doilea mijlocaş central şi asta pentru că Ricardo este ceva mai ofensiv şi, deci, mai util la construcţie decât Lazea sau Mărginean. Cert este că un alt brazilian, atacantul de careu Weller va lipsi în continuare de pe gazon din cauza unei rupture fibrilare. Acesta chiar are şanse reduse să mai evolueze în acest tur de campionat, la fel ca şi mai tânărul său coleg, Alex Neagu. Mijlocaşul ofensiv împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu s-a întors la Piteşti, pentru a completa faza de recuperare după fractura de metatarsiene sufeită acum două luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe