Finalizarea pârtiei de schi de la Vidra trebuie să fie o prioritate pentru Guvern

luni, 15 octombrie 2012

• Deputatul PDL, Samoil Vîlcu:

Finalizarea pârtiei de schi de la Vidra trebuie să fie o prioritate pentru Guvern

Deputatul PDL Samoil Vîlcu a adresat o interpelare primului-ministru Victor Ponta prin care îi solicită acestuia să precizeze ce măsuri va adopta
în vederea deblocării finanţărilor pentru beneficiarii POSDRU 2007-2013.
 
“Blocarea plăţii cererilor de rambursare creează dificultăţi majore organizaţiilor cu proiecte aflate în stadiul de implementare în cadrul POSDRU 2007-2013. Prin intermediul acestei interpelări doresc să trag un semnal de alarmă asupra consecinţelor grave pe care le are blocarea plăţii cererilor de rambursare asupra instituţiilor care derulează proiecte în cadrul POSDRU. Este foarte important să fie reluate plăţile către toate categoriile de beneficiari şi de asemenea, trebuie evitate pe viitor astfel de situaţii. Este necesar ca actualul guvern să ia măsuri concrete, să fie susţinute proiectele corecte, iar sancţiuni să fie adoptate doar în acele cazuri în care s-au semnalat nereguli. Funcţionarea defectuoasă a mecanismului de rambursare şi blocajele în efectuarea plăţilor au efecte deosebit de grave asupra proiectelor şi organizaţiilor, beneficiari POSDRU 2007-2013.
Având în vedere gravitatea acestei situaţii, vă solicit domnule prim-ministru să precizaţi care sunt măsurile concrete pe care le aveţi în vedere pentru a evita un dezastru economic şi social”, a subliniat parlamentarul ales în Colegiul nr. 2 Râmnicu Vâlcea în documentul adresat premierului Ponta.
 
De asemenea, deputatul Samoil Vîlcu este interesat şi de soarta proiectului care presupune dezvoltarea zonei Voineasa-Vidra. Prin intermediul unei interpelări parlamentarul îi solicită ministrului Turismului să facă precizări cu privire la situaţia acestei importante investiţii.
 
“Realizarea unei pârtii de schi la Vidra, în judeţul Vâlcea, este o investiţie importantă pentru judeţul Vâlcea. Prin realizarea acestui proiect se va dezvolta infrastructura de agrement din staţiunea turistică Voineasa ÔÇô zona de nord a munţilor Latoriţa “Mioarele ÔÇô Coasta Benghii ÔÇô Puru”, zonă aflată între Staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale. http://www.ne-cenzurat.ro/images/st... respectivă are un mare potenţial turistic, staţiunea Voineasa fiind o staţiune renumită pe plan naţional, cu un cadru natural neexploatat la adevărata valoare şi chiar dacă este favorabil practicării sporturilor de iarnă, nu deţine nici o pârtie de schi. Prin realizarea acestui proiect, zona va putea fi inclusă într-un circuit turistic internaţional, lucru ce va duce cu siguranţă, la dezvoltarea economică a judeţului Vâlcea. Finalizarea acestei investiţii ar trebui să devină o prioritate pentru actuala guvernare având în vedere multiplele beneficii pe care le vom avea. Având în vedere aceste aspecte, aş dori să ştiu, domnule ministru care este termenul stabilit pentru inaugurarea pârtiei de schi de la Vidra şi dacă mai este de fapt asigurată finanţarea pentru acest proiect”, a precizat parlamentarul vâlcean în documentul oficial adresat ministrului Hellvig .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe