Madam Ionescu de la BRODMI s-a înfipt în banul public (I)

joi, 11 octombrie 2012

Madam Ionescu de la BRODMI s-a înfipt în banul public (I)

• Administraţia Bazinală Olt: dacă nu plouă, curge cu bani pentru maşini

Potrivit publicaţiei “CaţavenciiÔÇ£, Administraţia Bazinală de Apă Olt, aflată în subordinea Administraţiei Naţionale Apele Române, are o conducere interimară de mai bine de trei luni. După plecarea lui L├íszl├│ Barab├ís, ca urmare a intrării în opoziţie a UDMR, conducerea instituţiei a fost preluată de Ion Stoenescu, fost director tehnic în cadrul instituţiei. Ei bine, chiar dacă interimar. Stoenescu s-a pus pe treabă şi a dus la bun sfîrşit proiectele iniţiate de vechea conducere, chiar dacă ele erau, aşa cum veţi vedea, destul de anapoda.

Aceeaşi sursă menţionează că înainte să plece din post, Barab├ís demarase procedurile de achiziţie a unui impresionant lot de maşini, chestie pentru care bugetase nu mai puţin de 1,6 milioane de lei din bugetul instituţiei. La mai bine de două luni distanţă, pe 16 august, sub conducerea lui Stoenescu, are loc şi o licitaţie publică prin care sînt achiziţionate respectivele autoturisme. Acum, trecînd peste faptul că vorbim de o sumă destul de mare ori că e genul de cheltuială pe care ar fi trebuit, conform planurilor şi promisiunilor, să nu o mai vedem, această achiziţie de autoturisme ridică mai multe întrebări. În primul rînd, valoarea maximă bugetată de instituţie pentru achiziţie a fost de 1,68 milioane RON, fără TVA.

Valoarea finală a contractului a fost de 1,72 milioane RON, cu toate că s-a organizat o licitaţie publică. “CaţavenciiÔÇ£ mai scriu că la licitaţie s-a înscris doar o singură firmă, care a şi cîştigat. Firma în cauză, SC Brodmi SRL din Vîlcea, nu este un producător de autoturisme, ci un simplu dealer autorizat Hyundai. Adică, nu doar că a existat un caiet de sarcini făcut după chipul şi asemănarea unui autoturism Hyundai, dar instituţia a preferat un intermediar în loc să ceară o ofertă direct de la producătorul de maşini. Dar, cînd vine vorba de bani publici cheltuiţi pentru confortul unor angajaţi ai statului, toate acestea devin simple detalii.

Administratorul SC BRODMI SRL este Mihaela Ionescu, iar societatea a avut cea mai mare creştere a cifrei de afaceri în anul 2011: 13.199.027 lei noi.

În numerele viitoare vom dezvălui legăturile de “afaceriÔÇ£ dintre SC BRODMI SRL şi alte administraţii bazinale din ţară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe