Jakob Vestergaard: “Am venit la Oltchim pentru a câştiga Liga Campionilor”

joi, 11 octombrie 2012

• Oltchim va debuta în Liga Campionilor, duminică, împotriva echipei Hypo Viena, la Râmnicu Vâlcea

Jakob Vestergaard: “Am venit la Oltchim pentru a câştiga Liga Campionilor”

Jakob Vestergaard, antrenorul echipei Oltchim, a vorbit, intr-un interviu pentru Mediafax, despre proiectul de la Valcea si despre obiectivele echipei pentru urmatoarea perioada. "Am venit la Oltchim pentru a castiga Liga Campionilor. Luam totul pas cu pas. Cristina Neagu? E atat de aproape de revenire, tocmai de aceea nu trebuie sa ne grabim", a precizat tehnicianul danez.

Despre acomodare

“Inaintea sosirii eram entuziasmat, ma gandeam ca e o ocazie excelenta sa cunosc o alta societate, geografia tarii, alti oameni, alte mancaruri, obiceiuri etc. Din pacate, nu am avut timp de asa ceva. A fost si este o experienta extraordinara, dar din pacate nu am avut timp sa vad si sa cunosc prea multe in afara muncii la club. Clubul este foarte profesionist, foarte bine organizat, iar munca noastra, cu câte doua antrenamente pe zi si eforturi de a cunoaste cât mai bine o noua Liga Nationala, nu mi-a lasat timp pentru altceva. Mi-am facut noi prieteni doar in cadrul clubului".

Despre pregatire

"Sunt foarte multumit de pregatire si de meciuri. Sigur ca nu suntem la nivel maxim, pentru ca pregatirea pentru înalta performanta nu înseamna sa atingem acel nivel acum. Mai avem de lucru, de progresat, am schimbat niste lucruri în aparare, pentru ca un meci îl poti câstiga cu atacul, dar un obiectiv major doar cu o aparare agresiva si puternica".

Despre campionat vs Liga Campionilor

"Luam meciurile pas cu pas. Miercuri jucam la Brasov, iar apoi vine primul meci din Liga Campionilor. Nu se compara, sunt adversare total diferite. Vom juca meciul, iar apoi vom continua pregatirea pentru partida cu Hypo Viena. Ce pot spune este ca antrenamentele din aceasta saptamâna vor fi mai mult tactice. Astazi am avut primul antrenament cu toate fetele, dupa revenirile de la echipele nationale. Sunt în forma buna, nerabdatoare, asteapta si ele debutul. Ne-am pregatit atât de mult pentru acest moment, debutul in Liga Campionilor, iar acum e atât de aproape, mai avem doar câteva zile si trebuie sa punem la punct toate detaliile".

Despre Liga Campionilor

"Gyor are cam aceeasi echipa, joaca de atât de mult timp împreuna, iar anul trecut a fost în finala. Pe de alta parte, noi avem o echipa foarte puternica si ne dorim enorm sa câstigam trofeul. Le dau dreptate si specialistilor în handbal si caselor de pariuri, poate vom juca finala cu Gyor. Dar Liga Campionilor nu înseamna doar aceste predictii sau planuri. Înseamna o munca enorma si o dorinta la fel de mare de victorie. Eu, personal, de-asta am venit aici: ca sa câstig! si asta doresc sa le insuflu si fetelor. Liga Campionilor este foarte deschisa, va fi o editie puternica si nu doar noi si Gyor suntem printre favorite. Cred ca si Larvik si Krim trebuie luate în considerare. Este greu sa am concluzii acum, dupa doar trei luni. Cred ca e nevoie sa treaca macar 6 luni pentru a putea vorbi despre favoritele Ligii Campionilor si ce echipe vor juca finala. Cert este ca am încredere si luptam pentru ca noi sa fim una dintre acelea".

Despre Cristina Neagu

"Depinde totul de cum va reactiona in aceasta perioada. Acum ne indreptam spre Brasov, Cristina e cu noi, maine va fi pe banca, dar nu poate garanta nimeni ca va juca, maine sau in primul meci din Liga Campionilor. Nu pot spune asa ceva cu siguranta. Face doi pasi inainte si unul inapoi, de aceea nu trebuie graba. Se simte bine, vom vedea in aceasta saptamana sau poate urmatoarea. E atat de aproape, tocmai de aceea nu trebuie sa ne grabim".

Despre handbalul romanesc

"Da, clar. Sunt surprins si impresionat de Liga Nationala din Romania. Sunt echipe foarte bune, cu jucatoare foarte bune, iar cel mai bun exemplu este nationala Romaniei, care a jucat cu doua loturi saptamana trecuta. Cred ca federatia s-a orientat foarte bine aducand atatea jucatoare in pregatire. Liga Nationala este si ea foarte puternica, in opinia mea, este una dintre cele mai puternice din lume in acest moment. Sunt impresionat si de organizare, de perceptia tuturor asupra handbalului si concentrarea, intr-o perioada in care vedem cu totii ca sunt destule probleme in handbalul european".

Despre sezonul in curs

"Ce pot spune este ca, in acest sezon, daca Oltchim si-a propus sa castige Liga Campionilor, trebuie sa fie nu doar cea mai buna, ci mult mai buna decat toate celelalte echipe din Romania. Sigur ca e o liga puternica, iar echipe precum cele din Cluj, Braila, Brasov si nu doar, ne vor pune multe probleme. Dar, repet, daca vrem sa castigam Liga Campionilor, trebuie sa fim cu mult mai buni fata de adversarele din tara" - Jakob Vestergaard.

• Fotbal, Liga a II-a

“Doctorul” Tudor a revenit după un an la CSM Rm. Vâlcea, însă nu a semnat deocamdată un contract

Noii antrenori din Zăvoi, Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia au condus marţi dimineaţă primul lor antrenament de la revenirea la Râmnicu Vâlcea. "Doctorul" Tudor revine după un an la CSM, însă nu a semnat deocamdată un contract, îngrijorat de situaţia precară financiară a clubului condus de Cătălin Rufă. "Situaţia actuală mă determină să revin, îmi place să muncesc, am fost la cluburi care s-au chinuit şi au ieşit din degringoladă. Nu am impus condiţii, în situaţia actuală nu se poate impune ceva, obiectivul este doar salvarea de la retrogradare. Lotul este restrâns, cu jucători tineri, ei trebuie să joace şi să înţeleagă ce li se explică, să joace cum au făcut în meciul cu Sibiul". Laurenţiu Tudor speră ca, de această dată, relaţia cu patronul Rufă să nu mai fie aşa de zbuciumată. "După foarte mult certuri între mine şi patron la momentul când am mai antrenat aici, sper ca şi eu şi Cătălin să fi învăţat ceva. La echipă trebuie stabilitate financiară şi este necesar să fie aduşi câţiva jucători care să ridice stacheta. Există posibilitatea şi să vină alţi sponsori, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru echipă". Dacă va râmâne la CSM, "Doctorul" va redebuta pe banca alb-albaştrilor sâmbătă, când în Zăvoi vine FC Bihor. "Jucătorii mi-au spus că sunt aproape două salarii şi o primă restante, sper ca acestea să fie plătite şi să se ajungă la zi, asfel încât ei să nu se mai gândească la bani, ci numai la fotbal. Sper să câştigăm cele trei puncte în jocul de sâmbătă, cu FC Bihor".

• UTA Arad - Damila Măciuca 2-2

Echipei Damila Măciuca i s-au anulat trei goluri, dar arbitrii au creditul oltenilor

Pe lângă golurile lui Codin şi B. Geantă, Damila Măciuca a mai introdus în trei rânduri balonul în plasa porţii lui Smaranda, dar asistenţii Ciocănea şi Bălan au semnalizat de fiecare dată offside la reuşitele oltenilor. Oarecum surprinzător, Erik Lincar nu i-a atacat deloc pe arbitri, ba, dimpotrivă, le-a acordat credit şi pe mai departe. "Nu voi comenta niciodată arbitrajele, dar chiar nu aveam ce să le reproşez astazi arbitrilor. Trebuie să le dăm şansa acestor tineri, părerea este că nu vor mai face ceea ce au făcut cei dinaintea lor. Sigur că intervine şi presiunea publicului, se mai greşeşte, dar în general totul se compensează", a spus antrenorul vâlcenilor. De cealaltă parte, Adrian Falub nu crede că "centralul" Omuţ ar fi trebuit să dea fault la faza la care Codin a egalat prima reuşită al lui Bucur, dar nici nu a vrut să mai dea vina pe arbitrii. "Nu mai zic nimic, fiindcă nu mai vreau să se creadă că ne ascundem în spatele arbitrajelor", a punctat tehnicianul utist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe