Ion Tudor are şanse să ajungă singurul deputat PDL din Vâlcea

luni, 8 octombrie 2012

Cine va câştiga alegerile în Vâlcea

Ion Tudor are şanse să ajungă singurul deputat PDL din Vâlcea

Nicu Trandafir

Uneori tot ceea ce face un partid politic în patru ani poate fi schimbat radical în ultimele 2 luni înainte de alegeri. Ne referim la intenţia de vot. Acest adevăr îl ştiu toţi teoreticienii şi strategii campaniilor electorale. În Vâlcea este elocvent cum se modifică intenţiile de vot ale electoratului în ultima perioadă. Disensiunile dintre pesedişti, liberali şi conservatori în cadrul USL păreau să dea la un moment dat mai multe şanse adversarilor politici ai USL. La fel acţiunile lui Dan Diaconescu indicau o creştere semnificativă a voturilor PPDD. În week-end însă s-au conturat oarecum nişte candidaturi. Care par a aduce un câştig celor din USL şi câteva surprize în rândul celorlalte partide competitoare.

1. Decizia liberalilor de a renunţa la candidatura unui ministru migrator în colegiul senatorial Brezoi - Horezu precum şi mutarea omului de afaceri Dan Niţu drept candidat pe acest loc, ocupat până nu demult de Emilian Frâncu, duce la maximizarea şanselor USL de a obţine peste 50% din voturi în mai multe colegii. În primul rând în Colegul Bălceşti nu va fi nicio problemă pentru deputatul Constantin Mazilu să obţină un scor de peste 60 la sută. Acest lucru îl va ajuta foarte mult şi pe senatorul Laurenţiu Coca care va câştiga fără probleme un nou mandat. Concomitent în Nord, liberalii Buican şi Niţu vor obţine şi ei o victorie confortabilă.

2. În schimb în zona Horezu, USL poate avea probleme. Strategii liberali au realizat nişte proiecţii în week-end din care reieşea că dacă pe colegiul Horezu ARD îl va desemna pe Ion Tudor acesta are şansa de a ajunge singurul deputat PDL din Vâlcea ( organizaţiile bune ale PDL din Horezu, Băbeni, Pietrari dar şi un anume dezinteres al unor pesedişti ca primarul din Tomşani şi liberali locali faţă de Vlădoiu îl vor ajuta pe candidatul ARD).

3. În Râmnic Sud o bătălie surdă în 3. Cu un candidat pesedist foarte tânăr şi foarte arogant. Fără simpatii în tabăra liberală şi fără rezultate profesionale remarcabile, un adept al sinecurilor şi al discursurilor sforăitoare se confruntă cu un deputat abil ca Sami Vîlcu dar şi cu un candidat PPDD surpriză care poate obţine foarte mult sau foarte puţin în funcţie de cum va fi în 9 decembrie perceput Dan Diaconescu în acest colegiu.

PPDD va intra târziu în luptă.

Putem paria că ultima formaţiune care îşi va depune candidaturile la Birourile electorale va fi PPDD. Fin cunoscător Dan Diaconescu aşteaptă. Aşteaptă propuneri concrete nu hârtii cu anonimii din diferite organizaţii aduse în capitală de curieri. Dan Diaconescu ştie bine că pe piaţă cursul mandatelor de parlamentar este în creştere. Și că el are de oferit o mulţime de colegii eligibile. Practic într-un partid care nu obţine victoria nicăieri oricare colegiu poate fi eligibil. De la PPDD poţi ajunge parlamentar şi de pe locul 3 sau 4 dintr-un Colegiu şi dacă ai mai puţin de 10 la sută din voturi. Numai că activul vâlcean este cam sărac. Membrii mai vechi nu dispun de bani, unii nici măcar pentru a suporta o campanie electorală. Aşa că nu excludem paraşutaţi de la Bucureşti sau transferuri de ultim moment ale unor oameni de afaceri locali care nu au mai activat în politică sau care au făcut politică la alte partide.

Colegii pierdute pentru USL

Probabil USL va pierde colegiul senatorial din Râmnic şi cel puţin unul din cele două de deputaţi. Depinde foarte mult şi de cei care vor fi aruncaţi până la urmă în bătălie. Dar liberalii, deşi au luat cea mai bună decizie pentru PNL în privinţa lui Niţu şi Helvig (aşa cum le recomandasem în urmă cu o săptămână), nu au soluţii şi pentru Râmnic. Dacă promovează ce se anunţă acumÔǪnu merită să obţină nici măcar voturile electoratului dur al lor. Ce liberal nu ştie cine sunt poftitorii de pe cele două colegii..? Păi pe bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe