Noul director de la Oltchim va fi Mihai Balan

marți, 2 octombrie 2012

Ponta: Diaconescu a fost în combinaţie cu Videanu, Boureanu şi Roibu. Au vrut să lovească Guvernul

Noul director de la Oltchim va fi Mihai Balan

Dan Diaconescu a fost "în combinaţie" cu unii membrii PDL în cazul privatizării Oltchim, precum Adriean Videanu, Cristian Boureanu şi Constantin Roibu, fostul director al combinatlui, aceştia sperând că vor da o lovitură Guvernului USL, susţine premierul Victor Ponta.

"Diaconescu a jucat o carte politică alături de cei de la PDL, s-au gândit că vor da o lovitură Guvernului USL", a spus Ponta la Atena 3.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a anunţat anterior ministrul Economiei.

"Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni - n.r.)", a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
Chiţoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat niciun câştigător pentru pachetul de acţiuni, dar nici pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), prin care s-a derulat privatizarea Oltchim, i-a cerut lui Diaconescu să prezinte o dovadă că dispune de cele 45 milioane euro pe care s-a angajat să le plătească pentru acţiuni.

Diaconescu a afirmat atât la momentul câştigării licitaţiei, cât şi ulterior că are suma necesară pentru plata acţiunilor. El a mers luni la Ministerul Economiei cu o maşină, susţinând că vrea să dea bani pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim, însă jandarmii care asigură paza instituţiei nu au permis accesul autovehiculului în parcare.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Premierul a precizat atunci că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.

Victor Ponta a arătat la Antena 3 dovezile potrivit cărora Dan Daconescu a participat la licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim cu scrisori de garanţie false, adăugând că nimeni nu se aştepta, în urmă cu o lună de zile, ca cineva să comită o asemenea ilegalitate, la un asemenea nivel. ÔÇ¿ÔÇ¿Aflăm astfel că Firma Gliding Ltd., care îi garanta lui Dan Diaconescu 46 mil. euro pentru privatizarea Oltchim, nu există în Olanda iar cel care îl împrumuta cu aceeaşi sumă e un scriitor de romane poliţiste fără cont la HSBC. De asemenea, Victor Ponta a arătat că firma rusă DIP SOV Group are un capital de doar 200 euro.ÔÇ¿ÔÇ¿"Ewoud Lietaert Peerbolte, cel care într-un document oficial adresat Eximbank anunţa că pune 46 milioane euro la dipoziţia lui Dan Diaconescu, este un scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pseudonimul Ed Sanders", a afirmat Victor Ponta.ÔÇ¿ÔÇ¿"Diaconescu a jucat o carte politică alături de cei de la PDL, s-au gândit că vor da o lovitură Guvernului USL", a mai spus Ponta la Antena 3, numind în acest complot pe unii membrii PDL, precum Adriean Videanu, Cristian Boureanu şi Constantin Roibu, fostul director al combinatului.

Mihai Balan, sustinut de premierul Ponta

Surse guvernamentale ne-au confirmat ceea ce am anticipat in urma cu cateva zile> Noul director de la Oltchim va fi Mihai Balan, director al CET Govora. Cel care l-a convins pe Mihai Balan sa preia conducerea Oltchimului in aceste vremuri tulburi este chiar primul ministru Victor Ponta, la propunerea Ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, valcean la origine. Directorul general Balan va coordona o echipa de oameni profesionisti care se vor implica in managementul combinatului chimic valcean in perioada urmatoare pana la privatizare. Balan va ramane in continuare si manager al CET Govora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe