“Ziarul de VâlceaÔÇ£ ameninţat de deputatul “căpuşăÔÇ£ Boureanu

joi, 27 septembrie 2012

Pentru că am devoalat afacerile dubioase ale familiei acestuia de la Oltchim:

“Ziarul de VâlceaÔÇ£ ameninţat de deputatul “căpuşăÔÇ£ Boureanu

Nesimţirea unor politicieni în cazul OLTCHIM nu are limite. După declanşarea scandalului mediatic la nivel naţional de la OLTCHIM mai multe publicaţii scrise şi posturi de televiziune centrale au solicitat sprijinul redacţiei noastre, în special al directorului Tiberiu Pîrnău, pentru a obţine informaţii suplimentare, documente, date despre firmele căpuşă şi despre managementul fraudulos şi ineficient al fostului manager OLTCHIM. “ Ziarul de Vâlcea” a răspuns afirmativ acestor solicitări de câte ori a putut (de exemplu marţi seara directorul ziarului nu a putut răspunde solicitării Postului B1TV de a participa în direct la Bucureşti la emisiunea cunoscutului Robert Turcescu). În schimb am răspuns afirmativ solicitării postului România TV de a intra în direct în cadrul emisiunilor de la ora 18.00, 20.00 şi 21. 00 intervenind din faţa societăţii OLTCHIM în discuţiile purtate în platou de moderatori cu diverşi invitaţi (unii în aflaţi în platou alţii prin intervenţii telefonice) printre care s-au numărat Adriean Videanu, Cristian Boureanu, premierul Victor Ponta..

Deputatul Cristian Boureanu bănuind că vom vorbi despre afacerile familiei sale cu Oltchim ( subiecte despre care am şi scrie de altfel), despre datoriile acestor firme către Oltchim, despre finul lui Roibu care este director la una din firmele fraţilor Boureanu etc acesta ne-a ameninţat, înainte de intervenţia noastră că ne va acţiona în judecată. Iar fostul ministru Videanu a negat că ar ştii ceva despre afacerile lui Boureanu cu Oltchim. Dar hai să vedem cine este cel care ne ameninţă cu proces:

Cristian Boureanu, un migrator politic şi un escroc

Pentru amatorii de investigaţii jurnalistice dăm un amănunt ştiut de puţină lume. Cristian Boureanu s-a născut în 1972 în Zambia la Lusaka ( probabil are şi cetăţenia după locul naşterii, un loc extrem de interesant pentru un român în anii 1972).
În 1995 s-a înscris în Partidul Naţional Liberal.În anul 2000, a devenit preşedinte al Tineretului Na╚øional Liberal. Din 2001 până în 2005 a fost membru în cel mai important for de conducere al PNL, Biroul Executiv, devenit ulterior Biroul Permanent Central. În toamna anului 2006 părăseşte PNL. Se înscrie anul următor în PLD şi apoi prin fuziunea acestui partid cu PD ajunge membru al PDL. Este deputat de Argeş, aflat la al doilea mandat şi vicepreşedinte al PDL. În mai 2008 a fost acuzat de Direc╚øia Na╚øională Anticorup╚øie, în dosarul “Loteria Na╚øională”, de abuz în serviciu în legătură cu un act adi╚øional la un contract pe care l-a semnat în 2000, alături de al╚øi membri ai AGA a Loteriei Române.

Boureanu ar fi semnat, în septembrie 2000, o serie de acte adi╚øionale prin care s-au renegociat contractele cu firmele grece╚Öti Intracom SA Hellenic Telecommunication Electronics Industry ╚Öi Intralot Intregrated Lottery Sistems and Services. Obiectul acestor contracte era informatizarea tuturor agen╚øiilor loto din ╚øară, dar ╚Öi implementarea sistemului prin care sunt extrase bilele la 6/49. Acestea au fost încheiate fără licita╚øie ╚Öi au păgubit Loteria de 126 milioane de euro. Există în presa română articole care îi atribuie politicianului Cristian Boureanu afaceri dubioase sau scandaloase. În cadrul lucrărilor comisiei de anchetă în afacerea ÔÇ£2 mai” din data de 30 iunie 2009 a intrat în aten╚øia presei datorită remarcilor nepoliticoase adresate deputatei Alinei Gorghiu ameninţând-o pe aceasta că îi deconspiră amanţii..

În decembrie 2011 cotidianul “Adevărul” îi acorda un spaţiu amplu lui Boureanu într-o anchetă intitulată : “Deputatul Boureanu ţepar prin metoda boschetarul”. Publicăm un scurt fragment din această anchetă şi veţi înţelege imediat ÔǪ” deputatul Boureanu a palicat o metodă perfecţionată de mafiile evazioniste din România, cea a asociaţiilor fantomă. Primul pas în acest fel de escrocherie constă în acumularea de datorii pe o societate. Ulterior, aceiaşi firmă, este cesionată unor naivi, oameni dispuşi contra unor sume derizorii, de până la o sută de euro, să preia o societate cu datorii de milioane. De multe ori aceste persoane nou intrate în societate sunt oameni ai străzii sau cetăţeni străini care nu au şi nu au avut niciodată vreo legătură cu afacerile pe care le-au preluat.” În fine articolul explică cum a folosit Boureanu această metodă pentru a evita plătirea unor datorii de peste 8,8 milioane lei ( peste 2 milioane euro) către firme furnizoare, către Ministerul Finanţelor şi către alţi creditori. Nu avem date dar nu excludem ca şi printre firmele care datorează sume importante Oltchim să se fi întâmplat deja aceste schimbări de acţionariat iar aceste societăţi să fie acum pe numele unor şomeri din Berceni sau a unor irakieni de negăsit aşa cum s-a întâmplat cu cele două firme la care se referă jurnaliştii de la Adevărul. Mai precizăm că deputatul Boureanu nu a putut să ne explice în emisiunea de la RTV de ce s-a întâlnit cu Roibu Constantin după ce acesta deja demisionase din funcţia de manager al OLTCHIM în schimb a recunoscut că una din firmele familiei sale mai are datorii către Combinat. Pe acest subiect vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe