Deputatul PDL Samoil Vîlcu are şanse reale la un nou mandat

joi, 27 septembrie 2012

• De ce va pierde USL Colegiul Râmnicu Vâlcea-Sud

Deputatul PDL Samoil Vîlcu are şanse reale la un nou mandat

În cadrul împărţelii candidaturilor la Parlament făcută de liderii USL s-a stabilit că PSD va avea candidatul în Colegiul de deputaţi Râmnicu Vâlcea SUD. Un Colegiu în care teoretic cu o organizaţie PSD puternică, cu electorat dur în Zona de Sud a Râmnicului ajutată de un primar aliat din PNL (Emilian Frâncu) plus de organizaţiile locale din Budeşti, Mihăeşti, Ocnele Mari (ce fac parte din acest colegiu electoral) candidatul PSD ar trebui să câştige. Numai că PSD vrea să maximizeze şansele deputatului de Bălceşti Constantin Mazilu să obţină un nou mandat. În condiţiile în care liberalul Dan Niţu va candida independent în aceea zonă lui Mazilu îi va fi greu să obţină peste 50% din voturi mai ales că PDL are acolo un candidat bun, un om de afaceri respectabil, iar PPDD va pune şi el un candidat care va strânge voturile celor care cred în charmul şi cinstea lui Dan Diaconescu. În aceste condiţii, pentru a avea şanse la redistribuire, Mazilu trebuie ajutat de PSD. Adică PSD trebuie să piardă un alt colegiu. Și cel mai sigur este cel din Râmnicu Vâlcea SUD.

Atât strategii liberali cât şi strategii PSD ştiu că oricare dintre candidaţii propuşi de PSD : Costi Rădulescu, Lovin Dumitru şi Remus Grigorescu au şanse minime să obţină o victorie clară într-o competiţie cu energicul şi activul deputat PDL Sami Vîlcu ,plus un candidat PPDD care va strânge acum voturile nemulţumiţilor din OLTCHIM. Candidatul USL din Râmnic SUD va obţine între 30-40 la sută din voturi. Pur şi simplu nu poate mai mult. Sunt şanse mari ca la redistribuire colegiul acesta să fie luat de PDL. Iar în condiţiile unui candidat slab şi compromis al PPDD nu excludem varianta ca PDL ( ajutat şi de electoratul fidel lui Mircia Gutău care acum va dansa pe partea dreptei) să obţină direct acest Colegiu cu peste 50% din voturi, Decizia PSD de a desemna în Sud un astfel de candidat slab ne face să credem că Ion Cîlea vrea să piardă intenţionat acest Colegiu. Dacă în această săptămână va fi stabilit să candideze Lovin sau Rădulescu înseamnă că PSD pierde sigur.

Dintre cei trei doar Remus Grigorescu ar mai fi putut să se bată cu şanse. Asta dacă ar fi fost capabil să facă ce a făcut Laurenţiu Coca acum patru ani. Adică să se împrumute din bănci pentru a avea bani de campanie. Ceea ce nu credem. Candidatul PSD din Râmnic SUD nu va avea sponsori decât foarte puţini şi mici şi nu va vrea să cheltuiască economiile proprii pentru a finanţa campania. Mass media nu va susţine , mai ales acum pe criză, un astfel de candidat, cetăţeni nu vor primi nici circ de calitate ( spectacole) nici pâine ( cadouri electorale, pungi cu alimente etc) deci nu vor avea motivaţie. Electoratul dur al USL în zonă nu depăşeşte 28 la sută. Candidaţii nu au anvergură, carismă, discurs, nu au realizări populiste, nu au ajutat oameni, nu au dat locuri de muncă. Ei vor acel mandat aşa ca o sinecură. De altfel toţi trei fiind obişnuiţi să primească posturi de la partid nu să se lupte pentru ele. “ Ziarul de Vâlcea” susţine candidatura lui Dan Mazilu şi crede că acest om merită un nou mandat. Deci nu critică deloc decizia conducerii judeţene PSD. Mai ales că în acelaşi timp redacţia crede că şi deputatul Sami Vîlcu merită reales.

P.S.
Din ultimele informaţii în PSD jocurile sunt făcute. Pe Colegiul Râmnicu Vâlcea Sud va candida Costi Rădulescu sau Gigi Matei. Îl sfătuim pe viceprimarul Râmnicului să fie înţelept. Adică să facă o echipă cu ceilalţi din primărie şi să rezolve problemele municipalităţii ( din care cea mai importantă este recuperarea banilor de la URBAN şi încasarea unor bani pentru salubritate sau schimbarea cu Urbanului cu o firmă care plăteşte deoarece Urban căpuşează acum municipalitatea după modelul firmelor clientelare care au căpuşat Oltchimul) şi să renunţe la o bătălie electorală care nu-i va aduce decât pierderi.

(Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe