Ochiul şi timpanul serviciilor secrete, aţintite spre Oltchim

luni, 24 septembrie 2012

Ochiul şi timpanul serviciilor secrete, aţintite spre Oltchim

Premierul Victor Ponta a fost susprins în timp ce consulta cu atenţie un raport al DGIPI despre jaful de la combinat

Un fotoreporter EVZ a surprins joi, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, un document secret cu privire la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Primul ministru studia o mapă care, aşa cum reiese din sigla imprimată pe ea, conţinea un raport al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Textul mărit arată clar preocuparea serviciului secret al Ministerului de Interne pentru privatizarea combinatului Oltchim şi pentru activitatea păguboasă a fostului director general, Constantin Roibu.

În deschiderea raportului "secret de serviciu", se vorbeşte şi de "relaţiile comerciale perfectate cu terţi agenţi economici", semn că sunt referiri şi la firmelecăpuşă din jurul Oltchim.

Neregulile făcute de fosta conducere a combinatului sunt de notorietate, atât presa locală cât şi cea centrală relatând în numeroase rânduri despre firmele desprinse din Oltchim şi care acum îl căpuşează. Majoritatea acestora sunt conduse de apropiaţi ai lui Roibu, angajaţi de-a lungul timpului în cadrul societăţii.

Jurnalistul Tiberiu Pîrnău, de la Ziarul de Valcea, a explicat de curând pentru Evenimentul Zilei cum a fost devalizată compania de-a lungul anilor, dar şi cum s-a încercat reducerea sa la tăcere. "Problema este că marii rechini, gen Roibu de la Oltchim, au fost şi încă mai sunt protejaţi de autorităţile locale şi guvernamentale", spune acesta. Se pare că nu pentru mult timp, însă.

Ponta pare să fie la fel de interesat şi de viitorul Oltchim, nu numai de trecut. La aflarea veştii că Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni, premierul Victor Ponta l-a şi avertizat pe Diaconescu că "se va frige tare" dacă nu e serios în privinţa ofertei.

Serviciile secrete s-au infiltrat şi ele pe fir, chiar dacă pentru soarta Oltchim ar putea fi cam târziu.

(www.evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe