Inginerul Ion Petruş, implicat până-n gât în furtul de cărbune de la Berbeşti

joi, 20 septembrie 2012

În atenţia DNA şi a conducerii Complexului Energetic Oltenia:

Inginerul Ion Petruş, implicat până-n gât în furtul de cărbune de la Berbeşti

Mai mulţi salariaţi de bună credinţă de la Exploatarea Minieră Berbeşti ne-au adus la cunoştinţă că la principala unitate economică din sudul judeţului Vâlcea “se fură ca în codruÔÇ£. Grav este că, spun angajaţii minierei: “...este o adevărată mafie la noi, la Berbeşti, mafie coordonată chiar de conducerea exploatării, pe mână cu responsabili ai Diviziei Miniere (cu sediul la Târgu Jiu) din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Zilnic trec camioane cu zeci de tone de cărbune care nu mai sunt urcate pe cântar, ca să nu mai vorbim de sutele de căruţe ale localnicilor. Din trei maşini de cărbune, una nu se cântăreşete! Este vorba de firme din afara judeţului Vâlcea! E strigător la cer ceea ce se întâmplă. Inginerul Ion Petruş Roşianu, actualul director, ştie aceste lucruri dar le tolerează.

Probabil că este implicat şi el în aceste afaceri necurate. Mai mult decât atât, există o firmă, SC TPSUT Mehedinţi SA, protejată de conducerea de la Târgu Jiu a Diviziei Miniere, care are un contract pe trei ani cu Exploatarea Minieră Berbeşti. Această societate execută cele mai multe lucări de transport, excavare, încărcare şi nivelare steril doar pe hârtie. În această afacere sunt implicaţi şi ingineri topometrişti de la Berbeşti!ÔÇ£ ÔÇô se mai precizează în depeşa trimisă pe adresa redacţiei noastre de mai mulţi salariaţi de la Berbeşti revoltaţi de jaful generalizat de la Berbeşti. Rugăm insituţiile abilitate să se autosesizeze în legătură cu cele prezentate în acest articol.

Toate aceste aspecte i-au fost aduse la cunoştinţă, de către redactorii “Ziarului de VâlceaÔÇ£ şi directorului Diviziei Miniere cu sediul la Târgu Jiu, Vasile Ogârlaci. Acesta a mimat surprinderea şi a dispus, zâmbind şmechereşte, verificări la faţa locului.

Menţionăm că inginerul Ion Petruş Roşianu este membru PSD, fiind şi consilier local la Berbeşti, susţinut puternic de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. (Tiberiu Pîrnău) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe