Penalii Iliescu şi Săraru hotărăsc cine să candideze la Parlamentul României

luni, 17 septembrie 2012

• Pentru că aşa au vrut muşchii preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican,

Penalii Iliescu şi Săraru hotărăsc cine să candideze la Parlamentul României

Citiţi şi vă cruciţi cine hotărăşte lista candidaţilor PNL la Parlamentul României! Penalii liberali Cristian Iliescu şi primarul din Șirineasa, Dan Săraru, au fost numiţi de preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, în comisia care va analiza dosarele potenţialilor candidaţi liberali la Parlamentul României.

Din comisia respectivă mai fac parte: Victor Giosan, Jean Decuseară şi Constantin Monceanu. Epitetul “penalÔÇ£ este perfect justificat când vine vorba despre specialistul în tăiat frunza la câini, Cristian Iliescu. De altfel, o adresă primită de “Ziarul de VâlceaÔÇ£ de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea ne dă dreptate. Iliescu este cercetat în dosarul penal nr. 4989/P/2011. “...sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 180 alin. 1 CP şi art. 193 CP, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de sus numitul Iliescu Marius Cristian...ÔÇ£ ÔÇô se arată în adresa Parchetului. Aşadar, Iliescu este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni: 1. Lovirea sau alte violenţe - Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă; 2 ÔÇô Ameninţarea - Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare, prevăzută cu aceeaşi pedeapsă.

În ceea ce-l priveşte pe primarul Dan Săraru din Șirineasa, Agenţia Naţională de Integritate ne-a transmis următoarea informare: “Primarul comunei Șirineasa ÔÇô Vâlcea, Dan Săraru, a dat în numele primăriei un contract de arendare a unei suprafeţe de teren de 164 de hectare din islazurile comunale către tatăl său, iar contractul de prestări servicii s-a încheiat de către Primăria Șirineasa cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, unde edilul deţine funcţia de vicepreşedinte.
Mai mult, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Dan Săraru a încheiat, emis şi aprobat un număr de 12 dispoziţii de încadrare, 12 contracte individuale de muncă privind angajarea fiului său, Ioan Cătălin Săraru, în cadrul Primăriei Comunei Șirineasa şi două contracte de prestări servicii, în valoare de 14.500 de lei, cu Asociaţia judeţeană de Fotbal Vâlcea în perioada în care deţinea calitatea de reprezentant al Asociaţiei Sportive Șirineasa, afiliată Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea, susţine ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în cazul lui Dan Cătălin Săraru, primar al comunei Șirineasa (judeţul Vâlcea), în urma procedurilor de evaluare, următoarele: încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor; încălcarea regimului juridic conflictului de interese în materie administrativă; indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 indice 1 din Codul penal şi a unor fapte de corupţie.ÔÇ£
Alte comentarii sunt de prisos.

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe