Soluţie de avarie luată de CJ Vâlcea pentru a evita un dezastru economic pe Platforma Industrială Sud

joi, 13 septembrie 2012

Soluţie de avarie luată de CJ Vâlcea pentru a evita un dezastru economic pe Platforma Industrială Sud

Consiliul Judeţean Vâlcea a apelat marţi, în şedinţa de urgenţă, la sprijinul CEZ Distribuţie pentru a preveni un dezastru economic care ar putea să se producă săptămâna viitoare, după ce Electrica Furnizare ar sista definitiv furnizarea de energie electrică la S.C. OLTCHIM SA.

"Potrivit ultimei somaţii transmisă de ELECTRICA Furnizare către SC OLTCHIM Rm.Vâlcea, în data de 15 septembrie, ora 15, se va întrerupe definitv alimentarea cu energie electrică a Combinatului Chimic. În această situaţie, urmează ca toate celelalte unităţi de pe Platforma Industrială să rămână fără apă tehnologică. Ceea ce ar însemna un dezastru economic pentru Vâlcea. În acest sens azi am organizat un comandament la care au participat directorii generali şi directorii economici de la Uzinele de Sodă - CIECH, CET Govora, Exploatarea Miniera Rm.Vâlcea şi Administraţia Bazinală de Apă Olt. de urgenţă pentru a preveni acest lucru", a declarat marţi preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Participanţii au optat pentru varianta preluării uneia dintre prizele de apă ale OLTCHIM, inclusiv a reţelelor de transport şi distribuţie, rolul de coordonator al sistemului de alimentare cu apă industrială fiind asumat de Uzinele Sodice.
În acest scop, preşedintele Ion Cîlea a apelat la sprijinul CEZ DISTRIBUȚIE Oltenia pentru asigurarea, pe bază de contract, a unei puteri instalate de 2Mw, suficientă pentru funcţionarea pompelor de la priza şi transportul apei către consumatori.

Tot în şedinţa de comandament s-a hotărât ca USG - CIECH să adapteze schema de funcţionare a pompelor de la priza de apă, urmând ca ceilalţi operatori economici să achite către această unitate contravaloarea apei tehnologice preluate de către fiecare din reţea. În costuri se vor regăsi preţul apei de la priza, al energiei consumate, al procesului de decantare şi al distribuţiei.
"Prin aplicarea acestei soluţii se va asigura funcţionarea în regim normal a instalaţiilor consumatoare de apă de pe Platforma Chimică, inclusiv a necesarului de apă. pentru diluţia sării din campul minier de la Ocnele Mari care trebuie să asigure saramura folosită ca materie primă la Uzinele de Sodă Govora", a mai adăugat Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe