Connect-R a declarat pentru “Ziarul de Vâlcea” că are insomnii şi toamna nu numai vara!

joi, 13 septembrie 2012

• Connect-R a declarat pentru “Ziarul de Vâlcea” că are insomnii şi toamna nu numai vara!

“Vreau să susţin un concert la Costeşti în cursul lunii octombrie”

Megahitul verii al lui Connect-R a ajuns la loc de cinste: are propria pagină în dicţionarul enciclopedic virtual ”Wikipedia”. Nu mai încape îndoiala că, de când a lansat ”Vara nu dorm”, Connect-R a devenit cel mai difuzat artist român al verii. Piesa lui a generat o adevărată isterie şi a dat naştere unei lungi serii de bancuri pe seama cântăreţului.

A împlinit anul acesta 30 de ani, dar dacă te uiţi atent la ascensiunea sa profesională (disponibilă pe net) observi o ascensiune constantă în ultimii 12 ani. Multă muncă urmată de succese, consecvenţă, perseverenţă, profesionalism. Am încercat să aflăm amănunte nu numai despre stilul de viaţă, despre carieră dar şi despre multe altele şi am descoperit o grămadă de surprize. La finele lunii trecute, CONNECT R s-a aflat în comuna Costeşti, unde a filmat pentru cunoscutul show TV “Mi-s băiatul de la ţară!”. Acesta a ajuns la a cincea ediţie, iar difuzarea lui va începe de luni, 17 septembrie, pe PRIMA TV! Mădălin Osiac va reprezenta Vâlcea la a 5-a ediţie a concursului televizat de Prima TV “Mi-s băiatul de la ţară”! Tânărul de 22 de ani din Costeşti s-a luptat două zile în faţa camerelor de luat vederi, ale juriului condus de prezentatorul spectacolului Connect-R din comuna vâlceană şi a unui public extrem de numeros pentru a obţine unicul bilet de participare pus în joc. În finala naţională el va lupta, antrenat de CONNECT R, împotriva altor cinci concurenţi reprezentând Tulcea, Vrancea, Alba, Satu Mare şi Suceava. Dar iată un fragment dintr-un interviu prea lung pentru a fi publicat integral:

Rep: Precis nici nu ai fost atent cum mă cheamă şi de la ce ziar sunt. Nu-i aşa?
Connect R: Te înşeli, sunt mereu atent când vine vorba de presă şi înainte de a pleca undeva mă documentez despre presa din zona respectivă. Cunosc pe scurt publicaţia voastră, dar şi altele din Vâlcea sunt oarecum surprins ştiam că scrieţi mai mult de politică şi economie.

Rep: Și sportul şi muzica înseamnă în ultima perioadă economie. În domeniu se câştigă mai mult decât în multe firme mici care produc efectiv.
Connect R: Nu ştiu exact despre sport dar ştiu că în lumea muzicii, a teatrului, a artei se munceşte mult, se investeşte mult şi uneori se trăieşte de pe o zi pe alta. Administraţiile locale ar trebui să investească mult să facă o politică locală de promovare şi pregătire a unor oameni care să promovez ulterior localitatea, să-i aducă faimă, turism, economie. Și arta poate produce efectiv, iar exemplu Canadei este elocvent.

Rep: Te-am ascultat spunându-i primarului Toni Peştereanu, într-o pauză, că are în Costeşti câteva talente care trebuiesc promovate.
Connect R: Da. Am observat în timpul selecţiei şi al filmărilor la concurs mai mulţi tineri cu voci remarcabile, cu un repertoriu interesant de muzică populară. Costeştiul e o comună cu o zonă deosebită şi un Cămin Cultural (unde am şi filmat) care permite dezvoltarea.

Rep: Tu ai ales Vâlcea ca loc de filmare, comuna Costeşti?
Connect R: Sincer să vă spun, nu, dar am fost foarte bucuros când mi s-a spus că voi veni în Vâlcea să fac selecţia candidatului pe care îl vor pregăti iubesc acest judeţ şi îl cunosc.

Rep: Stop, intri în şabloane. Sunt sigur că aşa spui peste tot unde mergi.
Connect R: Nu toţi artiştii folosesc şabloane. Spre seară o sa mergem să discutăm mai pe larg şi o sa vezi că citesc şi presă şi Petre Țuţea şi Noica, o să te conving că ştiu multe despre acest judeţ în care am mulţi prieteni şi în care cânt cu drag.

Rep: Ce te leagă de Vâlcea?
Connect R: Timp de 6 ani de zile am venit mereu în Govora Băi să o însoţesc pe mama mea care suferea de o afecţiune pulmonară, iar aerul din Govora era unul din cele mai bune remedii. Am vizitat toate staţiunile de la voi şi principalele obiective religioase. Am cântat de multe ori în Râmnicu Vâlcea şi am fost primit foarte bine, sunt prieten cu un tânăr extraordinar Cosmin Murea (de la T-Short) şi-mi place să cânt în Cluburile de care se ocupă.

Rep: Am înţeles că administraţia locală din Costeşti insistă să revii aici?
Connect R: Și eu vreau să revin. M-au rugat foarte mulţi tineri de aici să revin în concert. Când lucrezi pentru pregătirea unei preselecţii de acest gen şi stai 3 zile într-o comună te caută toată lumea intri în contact cu tot tineretul . Costeştiul are nişte oameni foarte deschişi în fruntea primăriei care m-au ajutat mult şi o populaţie minunată. Comuna împlineşte şi aniversează în octombrie 500 de ani de atestare documentară. Vor face un spectacol atunci, un spectacol la care eu aş dori într-adevăr să vin. Vreau să cânt pentru Costeşti într-un concert în are liber. Aţi văzut şi voi cum se călca lumea în picioare în Căminul Cultural care este destul de mare. (n.r. - văminul deşi are nevoie urgent de o renovare deţine peste 400 de locuri cu scaune şi fotolii).

Rep: Nu ai timp sau nu ştii dacă o să ai timp atunci?
Connect R. Deşi am încercat mereu să îmi manageriez cât se poate de bine timpul am o mare problemă cu el. Îmi place această viaţă, spun mereu că este extraordinar să cunoşti locuri şi oameni noi dar este şi foarte obositor. Sunt angrenat în mai multe proiecte personale sau proiecte de promovare a unor artişti tineri, înregistrări, filmările de la acest show televizat, plus concerte. Voi face tot posibilul să cânt în Costeşti de ziua lor în octombrie dar acum depinde mult şi de ei, de cei din administraţie dacă vor reuşi să organizeze evenimentul.

Rep: Ce le transmiţi vâlcenilor?
Connect R: Vreau să îi rog să fie alături de Mădălin Osiac în acest concurs şi implicit d e mine. Să ne ajute şi să ne susţină în această competiţie. Să o urmărească cu atenţie. Este o competiţie interesantă pentru că aduce în faţă tineri din zona rurală dar tineri din zone rurale din toate regiunile României. Atât concurenţii cât şi telespectatorii au de învăţat unii de la alţii deci pot progresa împreuna. Multă sănătate cititorilor “Ziarul de Vâlcea” şi sper să ne revedem anul viitor când nu exclud să fac unele filmări chiar în Râmnic. Deocamdată proiectul este secret!

(Marian Dinu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe