Agricultorii afectaţi de secetă pot depune cereri la DADR Vâlcea pentru a primi ajutor

joi, 13 septembrie 2012

• Până în data de 15 octombrie,

Agricultorii afectaţi de secetă pot depune cereri la DADR Vâlcea pentru a primi ajutor

Guvernul a aprobat, sâmbătă, alocarea a 42,8 milioane de euro ca ajutor pentru circa 600.000 fermieri afectaţi de seceta din ultima perioadă, sprijinul fiind de 100 de lei pe hectar, pentru suprafeţe cuprinse între un hectar şi maximum 10 hectare. Beneficiarii schemei sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011 şi primăvara anului 2012.

Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar. Cererile de sprijin trebuie depuse incepand cu 13 septembrie 2012, până la 15 octombrie 2012, la Directia pentru Agricultura Valcea, iar ajutorul va fi plătit începând cu 1 noiembrie 2012. Directorul Directiei pentru Agricultura Valcea, Florel Badele , arata ca timpul de depunere a cererilor este scurt si, in consecinta, institutia va avea birouri de primire a cererilor in fiecare centru zonal al APIA Valcea: Balcesti, Dragasani, Babeni, Horezu, Rm. Valcea si Brezoi. Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii întocmesc cereri, conform unui model dat şi le depun la aceste birouri. Ele vor fi insotite de de următoarele documente: o copie a BI/CI al/a solicitantului sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a BI/CI al/a reprezentantului legal; dovadă cont activ bancă/trezorerie; copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, certificată prin înscrierea pe copie a sintagmei "conform cu originalul" de centrele locale sau centru judeţen, ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, după caz; adeverinţa în original, care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză, pentru beneficiarii,, din care să reiasă că deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil.

Documentele vor fi prezentate în original şi copie, în vederea certificării de reprezentantul direcţiei pentru agricultură , prin înscrierea pe copie a sintagmei "conform cu originalul". Vor beneficia de sprijin atat producatorii agricoli care au solicitat plati directe pe suprafata de la APIA cat si cei care n-au solicitat aceste plati dar au cultivat suprafete arabile.
În situaţia în care un producător agricol deţine în exploataţie suprafeţe de teren arabil care sunt situate în unităţi administrativ - teritoriale din judeţe diferite, acesta poate formula cereri de sprijin financiar, care se depun la direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti în a căror rază teritorială se află suprafeţele în cauză, cu obligaţia încadrării în plafonul ajutorului de minimis de 7.500 euro. Directia pentru Agricultura Valcea solicita sprijinul tuturor primarilor din judet pentru informarea agricultorilor privind acordarea acestui sprijin financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe