Conducerea Diviziei Miniere Tg. Jiu acordă contracte preferenţiale firmei TPSUT Mehedinţi

luni, 10 septembrie 2012

• Directorul Vasile Ogârlaci avocatul firmelor căpuşă?

Conducerea Diviziei Miniere Tg. Jiu acordă contracte preferenţiale firmei TPSUT Mehedinţi

Tiberiu Pîrnău

DNA are de lucru la Târgu Jiu! Conducerea Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu sediul la Târgu Jiu, avantajează la modul flagrant şi ILEGAL societatea comercială TPSUT Mehedinţi. Această societate a executat lucrări de zeci de miliarde de lei pentru CEO. Cele mai multe dintre aceste lucrări au fost realizate, din păcate, doar pe hârtie. În teren, realitatea este cu totul alta!

Conducerea Complexului Energetic Oltenia continuă să acorde contracte preferenţiale firmei SC TPSUT Mehedinţi SA. Complexul Energetic Oltenia a organizat o licitaţie cu dedicaţie, la care în mod cu totul “uluitor” a participat doar TPSUT Mehedinţi. Contractul vizează lucrări de excavare, încărcare, transport, nivelare steril la Cariera Panga, EMC Berbeşti Vâlcea, iar valoarea acestuia este un “mizilic” de 14 miliarde de lei vechi. Anunţul de atribuire numărul 127560 a fost publicat în SEAP în data de 13.08.2012.

Situaţie de urgenţă fictivă

Pentru că la o eventuală licitaţie organizată în conformitate cu prevederile legale s-ar fi prezentat şi alţi competitori (cu valori mai mici ale ofertelor), conducerea EMC Berbeşti Vâlcea din cadrul CEO a acţionat ilegal inventând o stare de necesitate. Astfel, a avut loc o aşa-zisă negociere fără publicarea unui anunţ de participare, aşa cum ar fi fost legal să se întâmple. Justificarea alegerii acestei proceduri de către EMC Berbeşti ÔÇô CEO este de-a dreptul hilară: “Situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”. Situaţia de urgenţă a existat doar în buzunarele patronilor de la TPSUT Mehedinţi şi a prietenilor lor de la EMC Berbeşti.

Directorul Vasile Ogârlaci acoperă ilegalităţile de la Berbeşti

Pentru a lămuri toate aceste aspecte, săptămâna trecută ne-am deplasat la Târgu Jiu unde am stat de vorbă pe subiect cu directorul Diviziei Miniere - Complexul Energetic Oltenia, Vasile Ogârlaci, secondat de mai mulţi directori adjuncţi, care nu mai ştiau pe unde să scoată cămaşa, când au auzit de temă: contractele preferenţiale acordate societăţii TPSUT Mehedinţi. Timp de aproape o oră, toţi membrii conducerii Diviziei Miniere Târgu Jiu s-au transformat în apărătorii cei mai fervenţi ai societăţii din Mehedinţi. Iată ce ne-au declarat aceştia: “Ce s-a lucrat în luna iunie, în urma alunecărilor de teren, atunci au avut loc decontările. Avaria a avut loc atunci la cariera Panga. În zonă era un pericol iminent şi era nevoie de un program de reparare. S-a făcut un referat la conducerea SNLO pentru aprobarea realizării unei intervenţii de urgenţă în zonă. S-au făcut toate demersurile legale, inclusiv printr-o notă explicativă. TPSUT avea acolo nişte utilaje şi s-a considerat că este bine să intervină. Dacă erau precipitaţii atmosferice se agrava şi mai mult situaţia. Ne-am deplasat de mai multe ori în zonă şi exista chiar pericolul să se răstoarne două excavatoare. După ce s-a încheiat contractul cu TPSUT s-a făcut proces-verbal.

Cu un utilaj nou de tip Volă cu cupă de 3,5 mc, TPSUT a excavat în luna august o cantitate totală de peste 55.500 mc. Lichidarea avariei s-a făcut cu TPSUT şi cu încă o firmă. Sunt două lucruri diferite: contractul de 1,4 milioane de lei încheiat cu TPSUT nu are nici o legătură cu avaria produsă în perioada 1-4 iunie 2012”. Ziarul de Valcea trage un semnal de alarma in legatura cu situatiile de lucrari, masuratorile topometristilor de la Berbesti. Din surse sigure am aflat ca masuratorile nu coincid cu situatia reala din teren! Cu alte cuvinte, la Exploatarea Miniera Berbesti se sifoneaza bani publici, MILIARDE DE LEI! Conducerea Diviziei Miniere Targu Jiu nu este straina de aceste afaceri, cum nu este strain nici inginerul Petrus de la Berbesti. Ziarul de Vâlcea va sesiza în legătură cu această afacere cu iz penal următoarele instituţii: Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchetul Judeţean Vâlcea, Parchetul Judeţean Gorj, Parchetul Judeţean Dolj, Ministerul Economiei, Corpul de Control al Primului Ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe