Primăria Râmnicului vrea să oblige patru proprietari să îi vândă terenurile cu 25 euro/mp

joi, 6 septembrie 2012

• În vederea extinderii Cimitirului Cetăţuia,

Primăria Râmnicului vrea să oblige patru proprietari să îi vândă terenurile cu 25 euro/mp

Joi, 30 august, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat demararea procedurii exproprierii pentru cauză de utilitate publică a terenului în suprafaţă totală de circa 7.000 mp situat în Râmnicu Vâlcea, strada Barajului, afectat de extinderea Cimitirului Cetăţuia. De asemenea, Consiliul Local i-a desemnat, ca reprezentanţi în Comisia pentru efectuarea cercetării prealabile, în conformitate cu art. 3 din regulamentul privind procedura de lucru a comisiilor pentru efectuarea cercetării prealabile, pe următorii: viceprimarul Gigi Ion Matei şi Elena Liliana Mihăilescu, director executiv al Direcţiei Urbanism din cadrul Primăriei Râmnicului. Pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea funcţionează în prezent două cimitire publice, respectiv Cimitirul Sf. Ion şi Cetăţuia, aflate în administrarea SC Pieţe Prest SA, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 244/31.08.2010.

Având în vedere că numărul locurilor de înhumare disponibile din cele două cimitire mai sus amintite este limitat, acestea acoperind solicitările pe o perioadă de circa două luni de zile, SC Pieţe Prest SA a propus efectuarea demersurilor privind achiziţia terenului în suprafaţă de aproximativ 7.000 mp situat pe latura de N-E a Cimitirului Cetăţuia, singurul teren din zonă pe care se poate extinde acest cimitir. Precizăm că pentru extinderea acestui cimitir a fost emis Certificatul de Urbanism nr. 990/24587/2011 şi au fost obţinute avizele solicitate prin acest certificat. În urma identificării proprietarilor terenului mai sus amintit, în suprafaţă de 7.000 mp, respectiv Cosmescu D. Dumitru, Cosmescu D. Constantin, Cosmescu D. Petre şi Udrea Maria Magdalena, a avut loc o întâlnire la sediul primăriei, în cadrul căreia aceştia şi-au exprimat disponibilitatea de a vinde municipiului terenul pe care îl deţin în proprietate, depunând în acest sens şi oferta de vânzare înregistrată la Primăria municipiului sub nr. 26215/31 iulie 2012, prin care au specificat că preţul de vânzare urmează a fi stabilit prin raport de evaluare.

În acest sens, a fost încheiat contractul de servicii pentru întocmirea raportului de evaluare, de către un evaluator atestat ANEVAR, valoarea totală a terenului în suprafaţă de 6.914 mp rezultată în urma întocmirii acestui raport, fiind de 178.600 euro, respectiv 803.400 lei (25,83 euro/mp). Întrucât după luarea la cunoştinţă a preţului rezultat din raportul de evaluare, proprietarii terenului descris mai sus au depus adresa înregistrată sub nr. 28953/27 august 2012 prin care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de evaluarea realizată, anunţând telefonic şi refuzul de a vinde în aceste condiţii municipiului terenul în suprafaţă de 6.914 mp, se impune, ca soluţie alternativă pentru extinderea Cimitirului Cetăţuia, demararea procedurilor de expropriere a terenului în suprafaţă de 6.914 mp, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. De precizat este faptul că, prin Certificatul de Urbanism nr. 990/24587/2011, s-a stabilit că în conformitate cu prevederile Planului Urbanistic General, terenul descris mai sus face parte din UTR nr. 13 - zonă de locuinţe şi dotări “Cimitirul Eroilor”, astfel încât sunt întrunite condiţiile art. 8 din Legea nr. 33/1994, conform căruia declararea utilităţii publice se face numai după efectuarea unei cercetări prealabile şi condiţionat de înscrierea lucrării în planurile urbanistice şi de amenajare a teritoriului.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe