Constantin Roibu a demisionat de la conducerea Oltchim SA

joi, 6 septembrie 2012

“Dictatorul a fugit!ÔÇ£

Constantin Roibu a demisionat de la conducerea Oltchim SA

Directorul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, a demisionat, miercuri, din func╚øia pe care a ocupat-o. Potrivit surselor noastre, Constantin Roibu a luat această decizie deoarece, în urma unei întruniri de mar╚øi a Consiliului de Administra╚øie, nu s-a putut ajunge la un acord cu privire la viitorul combinatului vâlcean. Constantin Roibu a fost cel mai longeviv conducător al unei companii de stat române╚Öti, aflându-se de peste 20 de ani la ╚Öefia combinatului chimic Oltchim. În perioada 2001-2011, Constantin Roibu a fost ╚Öi pre╚Öedintele Consiliului de Administra╚øie, însă a renun╚øat la func╚øie. "Voi rămâne director general la Oltchim ╚Öi membru în Consiliul de Administra╚øie. De săptămâna viitoare nu voi mai fi pre╚Öedinte al Consiliului de Administra╚øie, ca urmare a ordinului emis de Ministerul Economiei, prin care, în cazul companiilor cu capital majoritar de stat, al căror ac╚øionar majoritar este Ministerul Economiei, Comer╚øului ╚Öi Mediului de Afaceri, directorul general nu poate ocupa ╚Öi func╚øia de pre╚Öedinte al Consiliului de Administratie", a declarat anul trecut Constantin Roibu.

Olaru Nicolae Radu, actualul director general adjunct Produc╚øie ╚Öi Investi╚øii, ar putea ocupa func╚øia de director general al Oltchim SA, în urma demisiei lui Constantin Roibu.

În urmă cu mai pu╚øin de o săptămână, Toma Bogdan Costreie a demisionat din func╚øia de administrator special al SC Oltchim SA, pe care a ocupat-o timp de aproximativ două luni de zile. Toma Bogdan Costreie a fost numit pentru postul de director general adjunct de către Ministerul Economiei.

Victor Ponta: Două companii din două zone diferite ale lumii sunt interesate de privatizarea Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că două companii din două zone diferite sunt interesate de cumpărarea Oltchim, a cărei privatizare este prevazută pentru luna septembrie, potrivit draftului scrisorii de intenţie către FMI.

"Ne speriasem la un moment dat că nu vine nimeni, au venit două companii din două zone diferite" ale lumii, a spus primul ministru, la începutul şedinţei de guvern.

Șeful guvernului nu a oferit alte detalii.

S-a trezit şi marioneta lui Roibu ÔÇô liderul de sindicat Diculoiu: Grevă la Oltchim

Liderii de sindicat de la Oltchim au oprit miercuri dimineaţa activitatea în semn de protest faţă de tergiversarea luării unei decizii în privinţa situaţiei combinatului şi solicită de urgenţă vizita premierului Victor Ponta la Râmnicu Vâlcea.

"Este un protest spontan, protestul disperării. Suntem în dezastru, combinatul moare. Ieri directorul general, domnul Constantin Roibu şi-a înaintat demisia pentru că aşa se pare că i s-a cerut. Nicio promisiune de la Bucureşti nu s-a concretizat. Privatizarea nu credem că va avea vreun succes, toate semnele sunt că se grabeşte lichidare societăţii. Nu mai avem curent, nu avem salarii de 2 luni luate. Cerem domnului Ponta să vină aici la Râmnicu Vâlcea", a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

Acesta a mai spus că liderii de sindicat pe fiecare secţie au ieşit spontan să protesteze, urmând ca în cursul zilei de miercuri, "funcţie de cum le-a ajuns cuţitul la os, angajaţii combinatului să iasă în stradă".

Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, despre care sindicaliştii au afirmat că şi-a înaintat demisia, nu a putut fi contactat.

Autorităţile judeţului Vâlcea au adresat mai multe memorii premierului Victor Ponta în această săptămână prin care atrag atenţia Guvernului asupra problemelor tot mai grave şi în continuă acutizare cu care se confruntă Societatea Oltchim, a declarat, miercuri, preşedintele CJ, Ion Cîlea.

"Ca reprezentanţi ai autorităţilor publice locale am reiterat faptul că măsurile acceptate de Guvern pentru redresarea situaţiei de pe Platforma Chimică nu au fost aplicate până la capăt. Este vorba, pe de o parte, de acordarea de către statul român a unei garanţii de performanţă pe baza căreia Oltchim să poată contracta cei 40 milioane euro necesari pentru asigurarea capitalului de lucru. Pe de altă parte, altă măsură aprobată, dar nefinalizată, consta în majorarea capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS deţinută la societate, măsură la care, de altfel, s-a renunţat în ultimul moment prin schimbarea bruscă a procedurilor de privatizare", a precizat Cîlea.

Din aceste motive, a mai adăugat Ion Cîlea, Oltchim a ajuns în situaţia de a-şi opri activitatea, ceea ce nu-i mai permite nici măcar să achite obligaţiile minimale băneşti aşa cum este cazul biletelor la ordin ajunse la scadenţă a drepturilor salariale restante, precum şi a dobânzilor bancare spre a evita blocarea integrală a conturilor societăţii.

Totodată, Cîlea a intervenit pe lângă conducerea CET Govora pentru ca termocentrala vâlceană să furnizeze energie electrică combinatului Oltchim până la privatizare.

"Combinatul trece prin cea mai nefastă perioadă din existenţa sa ca agent economic de top al judeţului. Oprirea furnizării de energie electrică acum înainte de privatizare ar distruge combinatul şi nu ar face decât să fie vândut ca fier vechi. Sunt instalaţii care odată răcite s-a terminat. De aceea este mai mult decât necesar ca Oltchim să poată produce până la data privatizării, care odată făcută cu un investitor strategic, să schimbe complet datele problemei, să pună pe o altă axă de dezvoltare judeţul", a spus Ion Cîlea.

Conform ultimelor date înaintate de Guvernul României, 17 septembrie urmează să fie data la care Oltchim urmează sa fie privatizat în urma acordurilor semnate cu FMI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe