Comuna Costeşti nu are sprijin de la Consiliul Judeţean

joi, 30 august 2012

Primarul PSD Toma Peştereanu vrea să renunţe la politică

Comuna Costeşti nu are sprijin de la Consiliul Judeţean

După ce recent Nicolae Voicescu, primarul comunei Fârtăţeşti, şi-a exprimat nemulţumirea prin intermediul “Ziarului de VâlceaÔÇ£ faţă de conducerea PSD şi a Consiliului Judeţean declarând intenţia sa de a se retrage din politică la începutul acestei săptămâni, Toma Peşetreanu (fost viceprimar şi actual primar al comunei Costeşti) ne-a mărturisit că este pe cale să renunţe la PSD şi să activeze ca primar independent. “Pur şi simplu nu mai rezist, am aflat că în urma rectificării bugetare nu voi primi nimic pentru comuna mea. Fac pare din PSD deci din USL. Am adus voturi în locale, m-am implicat în recentul referendum, preşedintele de Consiliu Judeţean este şeful meu de partid, vicepreşedinţii sunt din USL amandoi, avem majoritatea în Consiliul Judeţean, comuna face parte in Colegiul deputatului Aurel Vlădoiu ( PSD), la Guvernare este USL.

Și cu toate acestea nu primesc fionduri extrem de necesare comunităţii. Păi când să sper că le voi primi, că voi fi sprijinit dacă acum când conduce partidul din care fac parte nu am cui să cer ajutor. Am vorbit ore întregi cu domnul Persu, am discutat cu fiecare consilier judeţean în parte. Toţi dau vina unul pe altul, mă amână spun că nu se poate. Și toţi ştiu că peste două luni Costeştiul sărbătoreşte 500 de ani de atestare documentară. Toată lumea din judeţ ştie că peste câteva zile, va fi o altă mare sărbătoare în comună legată de tradiţionala adunare a romilor din toată ţara. M-am pregătit şi săptămâna viitoare vom edita câteva sute de hărţi şi pliante care vor ilustra principalele obiective turistice din Costeşti. Investiţia se va realiza numai cu bani de la bugetul local şi are scopul de a mediatiza mult mai bine tradiţiile şi obiceiurile locale. 

Recent, au fost demarate lucrările de modernizare şi reabilitare a parcului din curtea Primăriei Costeşti, precum şi a clădirilor din zona centrală, aflate în patrimoniul administraţiei publice locale. “Peste câteva luni, centrul comunei va avea cu totul altă faţă. În parcul de lângă primărie, care va fi iluminat nocturn, voi amenaja două fântâni arteziene, locuri de joacă pentru cei mici, iar aleile vor fi asfaltate. De asemenea, voi reabilita căminul cultural central şi muzeul, voi monta coşuri de gunoi moderne şi voi crea o nouă parcare. Am găsit şi o soluţie pentru a economisi bani. Dacă am încheia un contract cu o firmă de construcţii, toate aceste investiţii ne-ar costa aproximativ 3 miliarde lei vechi, dar noi vom cumpăra toate materialele necesare şi vom folosi forţă de lucru locală dar am nevoie de ajutor.

Cui să îl cer spuneţi şi dumneavoastră ?ÔÇ£ L-am sfătuit să nu ceară ajutor în niciun caz unor politicieni cărora le spune în faţă că vrea să facă lucrări fără firme. Și l-am mai sfătuit să se ducă la un şpriţ cu anumiţi primari care reuşesc mereu să se ┬½ infiltreze ┬╗ pe lângă factorii decizionali şi să obţină bani. I-am dat exemplu unui primar căruia, marţi RAJDP urma să îi toarne 50 de tone de asfalt în comună. Cadou. Sau al altor edili abonaţi constant la ┬½ susţinerea ┬╗ lui Dumitru Persu. Primarul Toma Peştereanu a dat a lehamite din mână. L-am felicitat pentru organizarea impecabilă cu ocazia filmărilor făcute de cei de la Prima TV, timp de două zile, în comuna sa. “Știau toţi de eveniment, aţi scris dumneavoastră, au scris şi alţii din presa locală, au anunţat la televiziune că am fost selecţionaţi pentru acest concurs...Ei bine nu m-a sunat nimeni de la partid sau de la Consiliu Judeţean să mâ întrebe dacă am nevoie de ceva, dacă mă pot ajuta cu ceva. ─éştia-s oamenii !ÔÇ£ (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe