Puşticiştii

joi, 23 august 2012

Puşticiştii

(www.criterii.ro)

“Eu respect Legile, pe care le şi cunosc, spre deosebire de puştii (n.r. - cu referire la Ponta şi Antonescu) care mă critică la televiziuni. Eu sunt magistrat, NU politician, ca să execut ordinele partidului. Și NU permit nici unui puşti, care n-a dat un examen corect în viaţa lui, să mă critice!"

Șah-mat.

Această declaraţie aparţine doamnei Aspazia Cojocaru. Ca şi replica dată de aceeaşi persoană colegului Predescu. “Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. Întrebaţi toţi studenţii mei. Unul singur dacă găsiţi să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătaţi. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă ┬½Am luptat şi noi cât am putut┬╗?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”
La ora la care scriu aceste rânduri, Aspazia Cojocaru este masacrată pe Antena 3, este desfiinţată de o armată de invidizi misogini, care instigă la violenţă şi la anarhie. Probabil, gluma de pe facebook “Felix pregăteşte-ţi fularul”, nu e tocmai glumă la antene, ci e ceva sinistru.

În fine, Aspazia Cojocaru va intra în istorie. Se ştia că de ea că depinde votul de azi. Toată lumea ştia că bula de aur se afla în mâna judecătorului propus ironic de PSD. Dar Aspazia, licenţiată la Facultatea Internaţională de Drept Comparat, Strasbourg, Franţa, 1978 ÔÇô 1980, a avut vizune. A ştiut să facă mai multe distincţii. În esenţă, între răgetele de afară a unor ciumpalaci conduşi de un obscur Dogaru şi România anului 2020, de exemplu. Deşi are o vârstă, care i-ar fi putut dicta: “Ce rost are, eu sunt cu sacii în căruţă, am bani, am de toate, mâine PSD mă premiază, am şi o vârstă, aşa că de ce să fac eu notă aparte” - doamna Aspazia şi-a respectat menirea, fişa postului. Și a modificat pentru totdeauna direcţia României, care ducea de o lună spre Paraguay, VenezuelaÔǪ deloc spre Bruxelles.

E clar că femeile trecute de a doua tinereţe sunt mult mai înţelepte decât bărbaţii în etate. Gaspar şi Predescu, cei care au 90 şi 85 de ani, nu au viziune, au fost supuşi partidului şi intersului imediat.
Mă gândesc, că în istorie, au existat moment cruciale, în care un element salvator a intervenit restabilind normalitatea. Fără el, poate am fi avut războaie mai multe, poate lideri importanţi ai lumii nu ar fi fost salvaţi printr-un miracol de la un atentat, sau că un tratat important nu ar fi fost semnat dacă nu ar fi existat un factor X.

România, azi, a rămas în Europa graţie factorului X, numit Aspazia Cojocaru. Tot respectul meu pentru această femeie responsabilă. Și, de ce nu, şi al istoriei noastre curente, carpato-balcanice.
Iar faptul că, deşi au văzut că sunt deja 6 voturi pentru invalidare, ceilalţi trei edeci, puteau să renunţe. Tot e o şedinţă cu uşile închise. Adică putea să-i spună lui Zegrean. “Augustine, hai mă, bagă-ne şi pe noi acolo, că nu are sens, văd că sunteţi deja 6, deci e invalidat, acum ce rost are, trece-ne şi pe noi trei la socoteală”. Nu n-au făcut asta. Trebuia să apară ca eroi ai luptei USL, să fie iubiţi de Antene, de amărăştenii din piaţă, decoraţi de Ion Iliescu şi de Dan Voiculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe