Încasarea sumelor reprezentând prejudiciul în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală

luni, 13 august 2012

Încasarea sumelor reprezentând prejudiciul în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 558/08.08.2012, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice nr. 1.076/2012 privind încasarea sumelor reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat potrivit prevederilor art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit prevederilor actului normativ menţionat mai sus, în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală, pentru încasarea sumelor reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat, potrivit prevederilor art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, se deschide la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora se află domiciliul învinuitului/inculpatului contul 50.86.09 “Disponibil din sume încasate reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat în condiţiile art. 10 din Legea nr. 241/2005” codificat cu codul de identificare fiscală al acestuia. Contul se deschide la solicitarea organelor fiscale competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Sumele încasate în acest cont se transmit zilnic de unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, în sistem informatic, organelor fiscale.

Sumele care se află în conturile deschise la instituţiile bancare, depuse de persoanele care au calitatea de învinuit ori inculpat în cauze având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, pot fi transferate în contul menţionat mai sus.

Procedura de distribuire sau restituire în conturile, respectiv din conturile de venituri bugetare corespunzătoare a sumelor încasate în contul 50.86.09 “Disponibil din sume încasate reprezentând prejudiciul cauzat şi recuperat în condiţiile art. 10 din Legea nr. 241/2005” se va aproba prin Ordin al preşedintelui ANAF, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.

Proiect normativ pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, pe websiteul Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro, categoria Transparenţă decizională, miercuri, 8 august a.c., a fost publicat şi poate fi consultat Proiectul de Ordonanţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare. De asemenea, a fost publicată şi Nota de fundamentare a proiectului legislativ. Propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice pot fi trimise la adresa: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe