Vâlceanul Sorinel Gângu, principalul furnizor de păcură pentru SNLO, Turceni şi UATAA Motru (I)

luni, 6 august 2012

• În atenţia DNA!

Vâlceanul Sorinel Gângu, principalul furnizor de păcură pentru SNLO, Turceni şi UATAA Motru (I)

Complexul Energetic Turceni, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă a oraşului Motru (UATAA) au achiziţionat, în ultimii ani, păcură şi motorină de la o societate comercială din Ilfov. Potrivit site-ului www.gorjexclusiv.ro, firma se numeşte Alson Com Trading, iar patron este vâlceanul. Acesta s-a orientat foarte bine spre toate mijlocele de a stoarce bani din sistemul minier şi din cel energetic. Una dintre ele a fost înfiinţarea unei firme furnizoare de păcură şi motorină, la Otopeni, în judeţul Ilfov, numită Alson Com Trading. Firma este înfiinţată în anul 2002 şi de prin 2007 livrează cu nemiluita păcură şi motorină la producătorii de lignit şi energie din judeţul Gorj. Culmea, societatea a livrat aceste produse doar la companiile de stat din Gorj, acestea fiind singurele contracte pe care le are cu statul.
În ceea ce priveşte sumele, însă, se poate spune că acestea nu sunt deloc de neglijat, pentru că această societate a încasat doar din patru contracte nu mai puţin de 140 miliarde de lei, atât de la Turceni, cât şi de la SNLO sau UATAA Motru.

Primul milion de dolari, luat de la UATAA Motru

Potrivit aceleiaşi surse, primul contract pe care l-a avut firma cu o societate din judeţul Gorj a fost semnat în 18 iunie 2007. Societatea a fost aleasă de UATAA Motru, în urma unei licitaţii cu patru participanţi, să furnizeze păcură. Valoarea contractului a fost de 1.091.316 de dolari. Adică nu mai puţin de 32 de miliarde de lei. De precizat că din cei patru participanţi, trei au primit contracte, printre care şi Alson Com.

12 milioane de lei pentru păcură, de la Turceni

“Gorj ExclusivÔÇ£ mai scrie că un cotizant şi mai generos la bugetul firmei Alson Com Trading a fost Complexul Turceni, care a încheiat două contracte cu firma, în 2010 şi 2011, ambele având o valoare de peste 12 milioane de lei. Astfel, în data de 11 decembrie 2010, CE Turceni încheie, prin negociere, fără publicarea unui anunţ de participare, un contract în valoare de 2.272.400 de lei firmei Alstom Com Trading, pentru furnizarea de păcură. Anul acesta, în data de 1 august, acelaşi complex atribuie un contract de patru ori mai mare, de 8.256.355 de lei, tot cu firma Alson Com Trading, pentru livrarea aceluiaşi produs.
De precizat că SNLO a fost cel mai “sărac” cotizant, încheind cu firma ilfoveană un singur contract, de 2 miliarde, în luna februarie a anului curent, pentru furnizarea de motorină. Partea frumoasă e că acel contract a fost încheiat tot prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare.

Gângu, asociat cu Bălan de la TPSUT Mehedinţi

Societatea Alson Com Trading îi are ca acţionari pe Gingu Sorinel, un cetăţean din Vâlcea, pe Gingu Luminiţa Anina, din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, şi pe Safar-Gingu Andreea Daniela, tot din Vâlcea. Aceiaşi Gîngu Sorinel şi Gîngu Luminiţa Anina au fost patronii firmei Plus Sut MH Jilţ SA, din Drobeta Turnu Severin, firmă cunoscută pentru contractele pentru transportul salariaţilor din SNLO şi complexurile energetice. Și nu este singura legătură, pentru că, din anul 2007, în firma respectivă au intrat doi oameni de afaceri destul de influenţi şi de cunoscuţi în Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea: Dan şi Maria Bălan. Bălan este preşedintele CA-ului de la firmă, în timp ce soţia sa, Maria Bălan, alături de Gingu Luminiţa Anina, sunt vicepreşedinţi ai acestui for de conducere. Familia Bălan nu mai are, probabil, nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscuţii patroni ai TPSUT Mehedinţi. Un lucru este, însă, cert: au devenit milionari în euro de pe urma afacerilor derulate cu societăţile de stat din actualul Complex Energetic Oltenia.
În următoarea ediţie vom dezvălui legăturile dintre “băiatul deşteptÔÇ£ Sorinel Gângu şi directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Constantin Bălăşoiu. Țineţi aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe