Emilian Frâncu, mai apropiat de sponsori decât de vâlceni

joi, 2 august 2012

Emilian Frâncu, mai apropiat de sponsori decât de vâlceni

Obosit, tracasat, îmbătrânit înainte de vreme, îmbolnăvit de prea multe griji şi responsabilităţi, aşa a apărut primarul Emilian Frâncu la ultima şedinţă de Consiliu Local. În cele aproape două ore de dezbateri, Frâncu abia dacă a îngăimat câteva cuvinte şi acelea neinteligibile. Era clar că edilul nu era în apele lui sau a adoptat acest comportament intenţionat pentru a nu fi nevoit să justifice unele aberaţii aflate pe ordinea de zi a şedinţei. Aşa că l-a lăsat pe viceprimarul pesedist Gigi Matei să se desfăşoare, iar acesta a făcut ceea ce ştia el mai bine: circ. Ca o paranteză, devine din ce în ce mai evident faptul că Emilian Frâncu este depăşit de situaţie, poartă o pălărie prea mare pe cap şi de aceea fuge de responsabilităţile funcţiei de primar, băgându-l la înaintare pe Ion Gigi Matei. Liderul PSD Râmnicu Vâlcea nu a avut nici o jenă să le propună consilierilor să voteze un punct pe ordinea de zi, care urma să avantajeze firma de salubritate URBAN şi să-i dezavantajeze pe cei 100.000 de locuitori ai municipiului Râmnicu Vâlcea. 

Firmei respective i s-a reziliat contractul, pe bună dreptate, de către fosta conducere a municipalităţii. Motivul? URBAN-ul nu a plătit mai mulţi ani redevenţa datorată Primăriei Râmnicu Vâlcea: 125 miliarde lei, adică 3 milioane de euro. Aşadar, Matei le-a propus consilierilor să aprobe prelungirea contractului URBAN-ului în municipiu până la sfârşitul anului. Problema a fost pusă şmechereşte de Matei şi consilierii PSD, PNL şi UNPR: dacă s-ar fi aprobat acest punct, URBAN-ul ar fi câştigat în instanţă toate procesele cu Primăria Râmnicu Vâlcea şi ar fi plătit la Sfântu Aşteaptă redevenţa către municipiu. Jiji s-a zbătut ca un leu în cuşcă pentru binele prietenilor ÔÇô sponsori în campania electorală a USL ÔÇô de la Urban. 

În cele din urmă, dreptatea a învins şi graţie voturilor împotrivă ale celor de la PDL plus PPDD, urbaniştii au fost trimişi la plimbare. Nu am înţeles votul celor de la UNPR, care au făcut o alianţă împotriva naturii în CL cu USL. Aceiaşi domni, Eusebiu Veţeleanu şi Dumitru Țârdea, care au votat rezilierea contractului celor de la URBAN în urmă cu un an, s-au răzgândit acum şi au votat pentru prelungirea contractului. Păi când aţi fost corecţi, măi neicuşorilor? Dar aşa-i politica, cea mai veche meserie de pe faţa pământului.

Revenind la situaţia ingrată a primarului Emilian Frâncu, lucrurile sunt destul de grave dacă s-a ajuns ca municipiul să fie condus de pesedistul Gigi Matei. În timp ce marile lucrări ale municipiului stagnează, Frâncu pozează frumos cu eşarfa tricoloră pe la tot felul de chermeze răsuflate. Funcţia de primar e grea, domnule Frâncu, dar dacă v-aţi băgat la jug trageţi tare acum, nu vă dezamăgiţi alegătorii care aţi văzut cum vă sancţionează: primul cartonaş galben vi l-au dat prin neparticiparea la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Aşa că, lăsaţi deoparte problemele sponsorilor din campania electorală (ex: Dan Niţu şi Teodor Florescu) şi apucaţi-vă de treabă! (Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe