De ce nu voi vota la referendum

joi, 26 iulie 2012

De ce nu voi vota la referendum

Tiberiu Pîrnău

Eu şi familia mea am hotărât definitiv şi irevocabil: NU vom merge duminică la vot, vom boicota referendumul! Și nu pentru că l-am iubi noi pe preşedintele suspendat Traian Băsescu. Nu suntem nici pe departe fanii acestuia. Normal că nu-i putem uita derapajele verbale, răutăţile din timpul mandatului său, cinismul cu care a condus Guvernul PDL care a tăiat în carne vie: salariile bugetarilor, a impozitat pensiile, a lăsat băieţii deştepţi să-şi facă de cap prin societăile comerciale de stat etc. Începând de la OLTCHIM, unde furtul a fost la vedere şi protejat politic, până la Hidroelectrica unde s-a vândut energie electrică la jumătate de preţ faţă de valoarea de pe piaţă aceloraşi băieţi deştepţi. Acestea sunt aspecte negative, lucruri pe care i le putem reproşa preşdintelui Traian Băsescu. Totuşi, să fim cinstiţi şi să recunoaştem că datorită lui Traian Băsescu justiţia s-a dovedit a fi cu-adevărat o forţă în statul român. Au apărut primele semnale că, în sfârşit, după 20 de ani de corupţie generalizată, justiţia este independentă de factorul politic. Parchetului General, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, DIICOT-ului, SRI-ului şi altor instituţii asemănătoare li s-a dat mână liberă să-i cerceteze pe marii corupţi, pe marii devalizatori ai economiei naţionale, atât pe cei din rândurile oamenilor de afaceri, cât şi pe cei din politică. În cele două mandate ale preşedintelui Băsescu au fost arestaţi pe bandă rulantă: primari din toate partidele politice (cazurile: Mircia Gutău, Antonie Solomon, Sorin Apostu etc), dar şi oameni de afaceri consideraţi intangibili, stăpâni absoluţi pe resursele ţării (Sorin Ovidiu Vântu e la puşcărie, Patriciu a vizitat şi el arestul, ca să-i amintesc doar pe cei mai mari granguri din rândul infractorilor cu gulere albe).

Toate aceste progrese în domeniul justiţiei au fost remarcate şi apreciate de forurile internaţionale, începând de la Uniunea Europeană până la Statele Unite ale Americii.
Pentru orice om onest cu scaun la cap este limpede că prin acest referendum se încearcă legitimarea unei lovituri de stat. Pentru că în ce stat din lumea civilizată, în doar trei zile îi decapitezi pe primii trei oameni din stat: preşedintele ţării, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului? Mai mult decât atât, prin ordonanţă de urgenţă i s-au tăiat din prerogative însăşi Curţii Constituţionale, garantul respectării prevederilor constituţionale în România. Ponta şi Antonescu, nume de tristă amintire într-o istorie adevărată peste ani şi ani de zile, au călcat în picioare Constituţia României pentru a obţine Puterea Absolută. De fapt care este miza? Miza este obţinerea controlului asupra justiţiei! Băieţii ăştia lacomi şi inconştienţi, coordonaţi de infractorul economic Dan Voiculescu ÔÇô PC, doresc să-şi impună marionetele în fruntea Parchetului General şi a DNA. Sunt disperaţi după ce au văzut ceea ce i s-a întâmplat celui mare corupt din istoria politicii româneşti: Adrian Năstase. Acesta a ajuns la închisoare după o decizie dreaptă şi curajoasă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost factorul declanşator al tuturor măsurilor abuzive adoptate de USL. Să nu uităm că mai mult de 20 de parlamentari ai Puterii şi ai Opoziţiei au dosare penale în lucru. L-am văzut cu toţii cum ţopăia patetic senatorul şpăgar PSD Voicu la votul de suspendare a preşedintelui Băsescu. Se vedea eliberat din dosare! Și se mai miră politrucii USL de ce a reacţionat atât de vehement Uniunea Europeană la abuzurile puterii de la Bucureşti?!

Pentru românii de bună credinţă este evidentă lovitura de stat. Tocmai de aceea nu dorim să o legitimăm prin prezenţa noastră la un vot total ilegal şi imoral. Ce mari greşeli, ce mari abateri de la Constituţie a comis Traian Băsescu pentru a fi demis, pentru a i se întrerupe brutal mandatul??? Că a reuşit prin măsurile de austeritate, dureroase - e adevărat, să evite intrarea ţării în incapacitate de plată (măsurile au fost necesare, fără ele România ar fi ajuns un fel de Argentină a anilor 90 sau Grecia turbulentă şi haotică a prezentului!); că au fost băgaţi la închisoare marii corupţi; că a fost arestat Năstase?; că nu le dă mână liberă la jaf oamenilor lui Voiculescu? NU am înţeles care au fost motivele declanşării acestui referendum în afară de pofta de putere absolută a cuplului politic tragic şi comic ÔÇô Ponta, Antonescu şi teama că alte mari dosare de corupţie vor fi finalizate de procurorii DNA. Restul sunt gargări politicianiste! Românii sunt atât de orbi şi naivi? Chiar nu-i văd pe lupii politici ascunşi sub blană de oaie? Nu pot să cred că în secolul XXI românii pot să mai fie manipulaţi prin elucubraţii patetice şi mincinoase ale comentatorilor politici năimiţi de la Antena 3. Plătiţi cu bani grei de securistul Felix Motanul (Voiculescu), aceştia latră de dimineaţa până seara împotriva lui Băsescu. Sunt penibili! Aşa cum penibilă este şi o aşa-zisă ziaristă din Vâlcea, care îl înjură zilnic pe preşedintele Băsescu cu un limbaj suburban şi submediocru. Bun, să presupunem că va fi schimbat Băsescu, să vedem ce mama dracului rahat vor mai mânca oamenii aceştia? Atunci va începe lupta pentru putere în interiorul USL, se vor mânca între ei în mare stil canibal.
Pe mine şi pe familia mea, politicieni precum Voiculescu, Ponta şi Antonescu, autorii loviturii de stat în plină desfăşurare, ne-au convins să nu participăm la mascarada din ziua de 29 iulie. Românii adevăraţi vor rămâne acasă în ziua referendumului pentru “validareaÔÇ£ loviturii de stat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe