Exclusivitate pentru voi, români din diaspora

luni, 23 iulie 2012

Exclusivitate pentru voi, români din diaspora

(www.criterii.ro)

Guvernul României condus de premierul Victor Ponta a elaborat o OUG cu privire la desfăşurarea în bune condiţii a referendumului din 29 iulie, astfel încât românii să aibă posibilitate de a participa în număr cât mai mare.

Astfel, pentru românii care trăiesc în Canda s-au stabilit două secţii de vot, una la polul nord magnetic şi una pe lacul Huron pe o platformă mobilă. Nu vor putea particpa la vot decât cei care au la ei act de identitate al lor, al familiei, al părinţilor şi al bunicilor, şi, după caz, al rudelor de până la gradul IV. În afară de asta trebuie să ştie pe de rost numele şi prenumele copiilor verişorilor de gradul III şi IV plus datele lor de naştere. Dacă nu respectă asta, românii din Canada nu au drept de vot.

Românii din SUA au şi ei la dispoziţie două secţii de vot, una pe insulele Hawai şi una în Mexic. Deplasarea spre Hawai se va face în mod organizat, cu o navă de croazieră care va pleca din portul New York şi va coborî în sud, va trece Panama şi apoi va ajunge la destinaţie. De aceea s-a prelungit programul până la ora 23. Secţia de vot din Mexic se află undeva pe versantul Popocatepetl, încă nu s-a fixat locaţia.

Românii din Franţa vor vota doar pe insula Sardinia, în oraşul Bastia. Secţia va fi deschisă 5 minute pe 29 iulie, din cauza huliganilor renumiţi de pe insulă. Românii din Marea Britanie vor vota în oraşul Belfast din Irlanda de Nord, îmbrăcaţi în haine britanice şi cu o cruce protestantă pe tricou iar pe spate cu inscripţia. “I hate you you bloody irish” Românii din Spania vor avea la dispoziţie 10 secţii de vot, toate pe coasta de est a Italiei iar cei din Italia vor avea la dispoziţie 10 secţii pe coasta de vest a Spaniei. Pentru deplasarea la secţiile de vot se vor închiria microbuze vâlcene Matdan.

Secţiile din Italia vor fi două la Veneţia pe o gondolă, una în Palermo la casa lui don Gaetano. Acolo românii care vor să voteze trebuie să se îmbrace în costume de carabinieri.
Românii de la Chişinău vor avea cele mai multe secţii de vot din diaspora. 30 la număr, din care 29 în Siberia şi 1 la Moscova, lângă Kremlin. Dat fiind numărul mare de secţii, coordonator al procesului electoral din Republica Moldova va fi Vladimiri Voronin, locţiitor generalul Lebed.

De altfel, pentru a se preveni eventuale fraude la vot, comisiile din secţie vor avea următoarea componenţă. Un reprezentat USL, unul PSD, unul PC, unul PNL, unul din partea preşedinţiei Senatului, unul din partea Camerei, unul din partea Cotroceniului, unul din partea Avocatului Poporului, iar din partea mass-media, vor fi ziarişti de la Antena3, Jurnalul sau Cotidianul.
În România, în Oltenia şi Muntenia, secţiile de vot vor fi la fiecare scară de bloc, cu precădere în municipiile USL şi după caz vor fi urne mobile pentru bugetari şi pensionari sau chiar membrii de sindicat.
În Transilvania, va exista o secţie de vot pe oraş, iar cea din Cluj Napoca va fi deschisă la Râmnicu Vâlcea, clujenii care vor să voteze trebuie să ajungă obligatoriu într-o excursie la micuţul oraş de sub munte, să viziteze Consiliul Judeţean, unde vor particpa la o lecţie despre democraţie, metafizică şi maieutică predate de Ion Cîlea şi Dumitru Persu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe